ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ο ΕΛΓΑ στον Δήμο Σοφάδων για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση

0

xalazi6Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν: Ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλης Λιόντος και ο Επόπτης του ΕΛΓΑ στο Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Φιλίππου, συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ταξιάρχη Ευαγγελογιάννη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σοφάδων κ. Σπύρο Εκίζογλου, τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, γεωπόνο του Δήμου και παραγωγών. Από την έρευνα παρατηρήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες βάμβακος, μηδικής, βιομηχανικής ντομάτας και καπνών.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος αμέσως μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ και  ζήτησε την άμεση εκτίμηση των ζημιών, ώστε όλοι οι πληγέντες παραγωγοί να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Να τονισθεί πως τα καιρικά φαινόμενα ήταν αρκετά έντονα, μιας που η χαλαζόπτωση συνοδευόταν από δυνατή βροχή και αέρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις των παραγωγών, ενώ σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, προτεραιότητα θα δοθεί στις καλλιέργειες μηδικής.

Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελογιάννης ζήτησε να δρομολογηθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες εκτίμησης και καταγραφής για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών τονίζοντας ότι: «Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στους παραγωγούς σε μία δύσκολη συγκυρία. Πρέπει οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να κινηθούν γρήγορα και να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την αποζημίωσή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

About Author

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΞΟΥΡΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr