ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Την «Κοινωνική Γενοκτονία» των συνταξιούχων από τις προτάσεις των θεσμών δηλώνει ο Στρατούλης

0

Σε «κοινωνική γενοκτονία» των συνταξιούχων θα οδηγούσε μια ενδεχόμενη εφαρμογή των μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί, όπως δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημ. Στρατούλης, ειδικά δε και μετά την μείωση των συντάξεών τους κατά 35 – 50% στα χρόνια των μνημονίων, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Στην σημερινή του δήλωσή (2 Ιουλίου), ο κ. Δημ. Στρατούλης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι οι προτάσεις των θεσμών οδηγούν στον «κοινωνικό Καιάδα» όλους τους συνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ (300.000 άτομα) και των κατώτερων ορίων του ΙΚΑ (501.000 άτομα), μέσω της: «Σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ ως το 2018, της κατάργησης του προνοιακού μέρους των κατώτατων συντάξεων για όλους τους συνταξιούχους, που είναι κάτω των 67 ετών, και το πάγωμα των κατώτερων συντάξεων έως το 2021», καθώς: «Το ΕΚΑΣ και η κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ αλλά και οι κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ κυρίως δίνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου φτώχειας των συνταξιούχων αυτών των κατηγοριών», όπως επισήμανε στην συνέχεια.

Επιπλέον, ο κ. Δημ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι αν ισχύσουν αυτά τα μέτρα που ζητάνε οι θεσμοί θα έχουμε νέες μειώσεις κύρια στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, που θα φτάσουν έως και το 40% των εισοδημάτων τους, και ουσιαστικά την πλήρη φτωχοποίησή τους με εκτίναξη του αριθμού των συνταξιούχων, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, στο 64% και όσων διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης στέρησης υλικών αγαθών στο 30%.

Κλείνοντας την δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε: «Επομένως ΝΑΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΝΑΙ στις προτάσεις των θεσμών για το ασφαλιστικό, δηλαδή νέα κατεδάφιση συντάξεων και ολοκληρωτική καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Το ΟΧΙ των συνταξιούχων και του λαού σε αυτές τις προτάσεις των δανειστών θα είναι συντριπτικά πλειοψηφικό».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημ. Στρατούλη

«Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΝΑΙ στις προτάσεις των δανειστών για νέα κατεδάφιση των συντάξεων»

Οι λεγόμενοι θεσμοί λειτουργώντας ως αμείλικτοι δανειστές με τις θρασύτατες απαιτήσεις τους για μια νέα άνευ προηγουμένου λαίλαπα περικοπών στους συνταξιούχους και κυρίως στους χαμηλοσυνταξιούχους, που λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ή/και ΕΚΑΣ και του ΟΓΑ, επιδιώκουν ουσιαστικά την πλήρη οικονομική εξαθλίωσή τους και την κατεδάφιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι «προτάσεις» τους επίσης πλήττουν όλους του αυτοαπασχολούμενους και όλους τους αγρότες, αφού προβλέπουν σημαντική, μέχρι και 40%, αύξηση των εισφορών τους.

Οι «προτάσεις» των θεσμών καταργούν κάθε αλληλέγγυα και αναδιανεμητική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και οδηγούν στον κοινωνικό Καιάδα όλους τους συνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ (300.000 άτομα) και των κατώτερων ορίων του ΙΚΑ (501.000 άτομα), μέσω της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ ως το 2018, της κατάργησης του προνοιακού μέρους των κατώτατων συντάξεων για όλους τους συνταξιούχους, που είναι κάτω των 67 ετών, και το πάγωμα των κατώτερων συντάξεων έως το 2021.

Τα προτεινόμενα μέτρα πλήττουν βάναυσα τους χαμηλοσυνταξιούχους αφού και το ΕΚΑΣ και η κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ αλλά και οι κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ κυρίως δίνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου φτώχειας των συνταξιούχων αυτών των κατηγοριών.

Αυτοί οι συνταξιούχοι ήδη αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει καμία περαιτέρω μείωση των συντάξεων τους. Αν ισχύσουν αυτά τα μέτρα θα έχουμε νέες μειώσεις κύρια στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, που θα φτάσουν έως και το 40% των εισοδημάτων τους, και ουσιαστικά την πλήρη φτωχοποίησή τους με εκτίναξη του αριθμού των συνταξιούχων, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, στο 64% και όσων διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης στέρησης υλικών αγαθών στο 30%.

Ταυτόχρονα οι «θεσμοί» απαιτούν συνέχιση της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, δηλαδή μειώσεις κατά 15% για όλους το 2015 και συνεχείς μειώσεις τα επόμενα χρόνια, εφαρμογή των μνημονιακών νόμων για νέες μειώσεις κύριων συντάξεων και νέες έμμεσες μειώσεις συντάξεων λόγω αυξήσεων από 4 σε 6% των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Τυχόν εφαρμογή αυτών των ανθρωποκτόνων μέτρων θα οδηγούσε τους συνταξιούχους, μετά και την μείωση των συντάξεών τους κατά 35 – 50% τα χρόνια των μνημονίων, σε κοινωνική γενοκτονία.

Επομένως ΝΑΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΝΑΙ στις προτάσεις των θεσμών για το ασφαλιστικό, δηλαδή νέα κατεδάφιση συντάξεων και ολοκληρωτική καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Το ΟΧΙ των συνταξιούχων και του λαού σε αυτές τις προτάσεις των δανειστών θα είναι συντριπτικά πλειοψηφικό.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr