ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Πόρτα» από τον Όμιλο Ραψωματιώτη στα σκουπίδια της Τρίπολης

0

Προ ολίγων ημερών έγινε γνωστή η διαδικασία νέου διαγωνισμού για τα απορρίμματα της Τρίπολης με 3 εταιρίες να αποφαίνεται η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πως θα κληθούν για να καταθέσουν την προσφορά τους. Οι εταιρίες των οποίων οι προσφορές θα ανοιχτούν στις 8 Ιουλίου ΘΑ ήταν:
1) RAP GROUP PC
2) ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ
3) ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Το «θα ήταν» προκύπτει μετά την σημερινή δημόσια δήλωση του Ομίλου Ραψωματιώτη πως ΔΕΝ θα μετάσχει στη νέα διαγωνιστική διαδικασία!

« Με την παραλαβή της πρόσκλησης από το Δήμο για νέο διαγωνισμό, σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε στην μέση ενός πολιτικού, οικονομικού, αντιπολιτευτικού και επικοινωνιακού πολέμου, καθόσον εμείς το μόνο όπλο που έχουμε είναι η νομιμότητα της διαχείρισης και τίποτα άλλο.
Έτσι λοιπόν, με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό του Δήμου Τρίπολης.»

Ο Δημήτρης Ραψωματιώτης κάνει λόγο ευθαρσώς για «πόλεμο» ( δεν είναι άλλωστε η 1η φορα) ενώ σημειώνει τόσο την εχθρική συμπεριφορά της Οικονομικής Επιτροπής «Στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, μας απάντησαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε και μας έβγαλαν με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο, έξω”, όσο και την μη πληρωμή της εταιρίας γα το έργο που έχει ήδη επιτελέσει.

«οι εταιρείες μας, μαζί με συνεργαζόμενες από την Αρκαδία εταιρείες ανέλαβαν, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την διαχείριση 3100 τόννων απορριμμάτων, στα πλαίσια της έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Τρίπολης. Έτσι καθάρισε η πόλη για το Πάσχα και με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, ούτε στην Τρίπολη, αλλά ούτε και στην Κορινθία, ολοκληρώθηκε η εργασία στις 31/5/2015, εντός των χρονικών ορίων της σύμβασης.

Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη όταν συνεχώς νοιώθαμε και δεχόμαστε επιθέσεις από Τριπολιτσιώτες, οι οποίοι για τους δικούς τους προφανώς λόγους, προσωπικούς, οικονομικούς, επαγγελματικούς, υπηρεσιακούς, πολιτικούς ή όποιους άλλους, έδειχναν στην ουσία ότι δεν ήθελαν να εκτελεστεί η εργασία.
Αυτό φαίνεται και από το ότι δύο μήνες εργασίας και ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του έργου και ακόμα δεν έχουμε εισπράξει καν την πρώτη εντολή πληρωμής.»

Στην δημόσια δήλωση του Δημήτρη Ραψωματιώτη – και έχει την αξία του τούτο- επισημαίνεται και η αναίτια ίσως στάση της Τρίπολης, έναντι ενός νόμιμου και ορθού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων. «Στη συνέχεια με τον διαγωνισμό του Δήμου Τρίπολης, αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι τελικά η Τρίπολη δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει νόμιμη και σωστή διαχείριση των απορριμμάτων της.Όποιες παρατηρήσεις ή προτάσεις κάναμε, για νόμιμη, ασφαλή, περιβαλλοντικά ορθή και όσο το δυνατόν με μεγαλύτερο ποσοστό ανάκτησης υλικού διαχείριση, δεν ακούστηκαν καν.»


Την ίδια ώρα ο Άγιος Βλάσσης, επιλογή του Δήμου Τρίπολης ( και νέα χωματερή παρ ότι ο Δημήτρης Παυλής στηλίτευε την Αγία Τριάδα και εγκαλούσε γι αυτήν τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη), έχει ήδη λάβει το πρώτο του πρόστιμο για απουσία μελετών και ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων, ύψους 20.000 ευρώ. Και μάλλον… έπεται και συνέχεια!

Χριστίνα Τσιορωτά

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr