ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σικυώνα: «Θα πάρουμε τα όπλα οι παραγωγοί»

0

Δεν έχουν ν αντιμετωπίσουν μόνο την απώλεια εισοδήματος και τις καταστροφές στο φυτικό τους κεφάλαιο οι παραγωγοί της Σικυώνας από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, αλλά και τα τραγελαφικά του οργανισμού που ασφαλίζονται για τέτοιου είδους περιπτώσεις, του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται απο τους παραγωγούς, οι εκτιμητές , τα κλιμάκια που έφτασαν στα κτήματά τους για την καταγραφή των ζημιών, θα ολοκληρώσουν έως την Παρασκευή μόνο την καταγραφή στα βερίκοκα.
«Για τα σταφύλια θα έρθουν όταν κρίνουν, μας είπαν» δηλώνει παραγωγός της περιοχής ο οποίος ευθαρσώς και με πλήρη συναίσθηση των λόγων αναφέρει πως « θα πάρουμε τα όπλα οι παραγωγοί! Δεν θα έρθουν όποτε κρίνουν αλλά θα έρθουν μετά από τα βερίκοκα!»

Η οργή ξεχειλίζει και τούτο είναι ξεκάθαρο από τα λεγόμενα όλων εκείνων που λίγες ώρες πριν την έναρξη της συγκομιδής είδαν χαλάζι ενός τετάρτου να καταστρέφει τη σοδειά τους, ίσως – ίσως και το φυτικό τους κεφάλαιο. «Πληρώνονται για να κάνουν αυτήν την δουλειά! Τι πάει να πει θα έρθουν όποτε κρίνουν; Θα πάνε διακοπές και θα έρθουν μετά; Θα έρθουν μετά τα βερίκοκα και για τα σταφύλια!»

Προς το παρόν οι παραγωγοί προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από την «χτυπημένη» παραγωγή της, σπρώχνοντας την στην αγορά με 25 λεπτά το κιλό, όταν για τα ίδια προιόντα ( προ χαλαζιού) θα έπαιρναν 55 λεπτά το κιλό.

Οι Βουλευτές του νομού, κυβερνητικοί και μη έχουν δεσμευτεί στους παραγωγούς για πιέσεις προς την διοίκηση του ΕΛΓΑ ώστε και εκτιμήσεις τάχιστα να γίνουν αλλά και αποζημιώσεις να δοθούν.

Οι παραγωγοί, κρατούν μικρό καλάθι αφού , χρόνια τώρα, οι υποσχέσεις δεν λείπουν ειδικά μετά από ανάλογες καταστροφές

σ.σ: Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Στεφανή

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr