ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τα ανθρώπινα δικαιώματα προσβάλλονται βάναυσα

0

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου παρέδωσε χθες το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τις επόμενες μέρες θα το διανείμει  σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους αρμόδιους φορείς και θα ενημερώσει δια ζώσης τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει ήδη λάβει αντίγραφο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και για την υποστηρικτική επιστολή που απέστειλε για τη συνεδρίαση που αφορούσε την παρουσίαση των προκαταρκτικών πορισμάτων.

«Έχετε υπάρξει συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας αναζήτησης και αποκάλυψης της αλήθειας. Να σας διαβεβαιώσω ότι το πόρισμα είναι πολύ ενδιαφέρον και νομίζω ότι με την ειδίκευσή σας και την επιστημοσύνη σας θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πολλές παραμέτρους του πορίσματος αυτού και να σας ζητήσω η αμέριστη σύμπραξη και συμπαράστασή σας στο έργο της Επιτροπής να συνεχισθεί και κατά τους επόμενους μήνες, που θα εισέλθουμε στη λεπτομέρεια του λογιστικού ελέγχου», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου συμμετείχε ακόμα, με τη ιδιότητα της Πρόεδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και εξερχόμενη της συνεδρίασης δήλωσε: «Παρέδωσα επισήμως το Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας  για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ζήτησα τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να επιληφθούν για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία σύμφωνα με τα Προκαταρκτικά Πορίσματα της Επιτροπής βάλλονται και προσβάλλονται βάναυσα και κατάφωρα από τις πολιτικές επίσπευσης της αποπληρωμής ενός χρέους, το οποίο έχει διαπιστωθεί ότι είναι μη βιώσιμο, παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο.

Αποτελεί ευθύνη όλων όσοι είναι ταγμένοι να υπερασπίζονται τα Δικαιώματα και την Δημοκρατία να θωρακίσουν Δικαιώματα και Ελευθερίες που έχουν κατάφωρα παραβιασθεί την τελευταία περίοδο και να υπερασπισθούν τους φορείς των δικαιωμάτων αυτών, τους πολίτες, τους ανθρώπους από περαιτέρω παραβιάσεις».

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr