ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Κόντρα Περιφέρειας ΑΜ-Θ – Αποκεντρωμένης Διοίκησης για αναχώματα Έβρου

0

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την ακραία θεομηνία και τις βιβλικές καταστροφές που έχει υποστεί ο Νομός Έβρου έχει συμβασιοποιήσει έργα και εγκαταστήσει εργολάβους με διαδικασίες κατεπείγουσες και καθαρού χαρακτήρα (πετυχαίνοντας εκπτώσεις έως 73%) που αφορούν αποκαταστάσεις κατεστραμμένων αναχωμάτων, ώστε να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, η περιουσία και τα αγαθά της κοινωνίας. Ταυτόχρονα εκτελούνται παρεμβάσεις για πολλά από τα περίπου 110 ρήγματα αναχωμάτων, για τον ίδιο σκοπό.
Παρότι από τα μέσα Μαΐου, καθώς ο νομός συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητήθηκε με ταχύρυθμες διαδικασίες η αυτονόητη απόληψη των αναγκαίων υλικών από δανειοθαλάμους για την κατασκευή αναχωμάτων, υπήρξε αρνητική απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, που ζήτησε νέα ειδική νομοθετική ρύθμιση.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης με σειρά ενεργειών, εγγράφων και παρεμβάσεων ενημέρωσε την Κυβέρνηση ότι η στάση αυτή των αποκεντρωμένων υπηρεσιών της βρίσκεται εκτός των ορίων της λογικής και του δικαίου αλλά και ότι κινδυνεύουμε να καταστραφούμε, αφού ο χειμώνας έρχεται σε λίγο αμείλικτος ενώ οι διαδικασίες χρειάζονται μήνες ή και χρόνια. Ταυτόχρονα πρότεινε πολύ συγκεκριμένες έννομες λύσεις.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά : «Δεν μας αφήνουν να πάρουμε υλικά για να αποκαταστήσουμε τα άκρως επικίνδυνα ρήγματα στα αναχώματα του Έβρου. Η γραφειοκρατία κινείται εκτός των ορίων του φυσικού δικαίου και της λογικής. Πρέπει να παρανομήσουμε και πάμε κατηγορούμενοι πολλές φορές για να σώσουμε τον τόπο μας;»

About Author

ΜΑΡΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr