ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κορινθία: Ταφόπλακα έβαλε το χαλάζι σε σουλτανίνα και βερίκοκα

0

Ετούτη την μπόρα του Ιούνη οι παραγωγοί δεν την περίμεναν! Άκουγαν για αλλαγή του καιρού αλλά που να βάλει ο νους τους πως ο καιρός τους επιφυλάσσει τέτοιο χουνέρι…
Και όμως!

Το χαλάζι που έπεσε νωρίς το μεσημέρι ισοπέδωσε τις καλλιέργειες στην Σικυώνα… Οι εικόνες και μέσα απο την πόλη όμως είναι χαρακτηριστικές!
xalazi kiato 1

Οι φωτογραφίες είναι  απο αναρτήσεις στο Facebook της Μαρίας Λαχανά και του Γιώργου Χαλκιά.

Οι φωτογραφίες είναι απο αναρτήσεις στο Facebook της Μαρίας Λαχανά και του Γιώργου Χαλκιά.

Η φωτογραφία είναι του γιατρού Παναγιώτη Κουμαρέλα απο το Κιάτο

Η φωτογραφία είναι του γιατρού Παναγιώτη Κουμαρέλα απο το Κιάτο

Μικρός και Μεγάλος Βάλτος, Μούλκι, Πάσιο, Βασιλικό, Σούλι, Λαλιώτη μόνο κάποια από τα χωριά που μετρούν όχι πληγές, αλλά ολοκληρωτική καταστροφή!
Σουλτανίνα και βερίκοκα χτυπήθηκαν ανηλεώς… παρ ότι μικρή σε διάρκεια η χαλαζόπτωση ήταν ικανή για να βάλει Ταφόπλακα στην παραγωγή! ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ !

Άμεσα από το Δήμο Σικυώνας εστάλη κλιμάκιο στις περιοχές που επλήγησαν προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές. Ιδία οδό ακολούθησε και η Αντιπεριφέρεια η οποία ζητά άμεση αναγγελία ζημιάς από τον ΕΛΓΑ.
Από κοντά θα δει την καταστροφή αύριο το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Καλλίρης ο οποίος θα βρεθεί στα χωριά που επλήγησαν…

Για τους παραγωγούς ξεκίνησε ένας ακόμα Γολγοθάς αφού όλοι γνωρίζουν τις διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης, την ίδια ώρα που οι ίδιοι έχασαν κυριολεκτικά μέσα από την τσέπη τους τα έσοδα της φετινής παραγωγής.

Βενετία…. Το Κιάτο

Στην πόλη του Κιάτου τώρα όλα θύμιζαν στην διάρκεια της χαλαζόπτωσης… Βενετία! Οι δρόμοι μετετράπησαν σε ποτάμια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με τα videos που ανέβηκαν στο διαδίκτυο να είναι χαρακτηριστικά…

To video είναι του Γιώργου Κόλλια απο το Κιάτο

Σε πολλές περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική προκειμένου να αντλήσει ύδατα από υπόγειους χώρους… Ευτυχώς που η καταιγίδα δεν διήρκησε περισσότερο, κανείς δεν ξέρει ποιες θα ήταν οι συνέπειες!
Εκείνο που όλοι κατάλαβαν ωστόσο είναι πως η πόλη είναι «γυμνή» απέναντι στα φαινόμενα και τούτο θα πρέπει να προβληματίσει τους άρχοντες μιας και… ο χειμώνας δεν θ αργήσει!

xalazi kiato 2

xalazi kiato3

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr