ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στo Μενοίκιο Όρος

0

Το ΚΠΕ Παρανεστίου στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» Α.Π.7/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικών πόρων, θα υλοποιήσει 3ήμερο σεμινάριο-εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ενηλίκων, σε συνεργασία με το Δήμο Προσοτσάνης και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
Το σεμινάριο-εργαστήριο θα διεξαχθεί στo Μενοίκιο Όρος στην περιοχή Καστανόδασος του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας από την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ώρα 09:00 έως την Κυριακή 28 Ιουνίου 2014 και ώρα 14:00 με τίτλο: «Περιβάλλον, κοινωνία, πολιτισμός στο Μενοίκιο Όρος».

Θα πραγματοποιηθούν πεζοπορίες σε περιβαλλοντικά μονοπάτια, επισκέψεις σε πεδία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, εργαστήρια παραδοσιακού τρόπου ζωής, εργαστήρια οικολογικών λύσεων για το σπίτι, εργαστήρια οικολογικών καλλιεργειών κλπ.

Όλες οι επιμορφωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο φυσικό περιβάλλον.
Η διαμονή των συμμετεχόντων ενηλίκων θα γίνει σε σκηνές, στο χώρο του Καστανόδασους. Ο χώρος διαθέτει 2 κοινόχρηστες κουζίνες, 3 ντους και 6 WC. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους εξοπλισμό (σκηνές , υπνόσακους κτλ).
Το ΚΠΕ Παρανεστίου θα καλύψει τα έξοδα για δύο γεύματα των συμμετεχόντων ενηλίκων. Τα γεύματα θα ετοιμαστούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και το ΚΠΕ Παρανεστίου θα καλύψει μόνο τη δαπάνη για την αγορά των υλικών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν όλοι οι ενήλικες από 18-64 χρονών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι 150 άτομα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

About Author

ΜΑΡΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr