ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Από τον Βασίλη της ΟΝΝΕΔ στον Βασίλη της συγγραφής!

0

Τον γνώρισα στα μικρά μου δημοσιογραφικά χρόνια! Τότε Πρόεδρος σε μια ΟΝΝΕΔ που πραγματικά σε «ανάγκαζε» ν ασχοληθείς μαζί της! όχι για τον κομματικό προσανατολισμό της, αλλά για τις δράσεις της! Θα έλεγε κανείς πως η «χρυσή εποχή της ΟΝΝΕΔ» ήταν τότε… Έπειτα τα πράγματα «ησύχασαν» κι αυτό είναι προσωπική μου άποψη!

Ο Βασίλης άφησε τη σφραγίδα του στην προεδρεία της ΟΝΝΕΔ και σ εκείνη την εποχή, ξεκινώντας ένα ταξίδι το οποίο δεν είχα πάντοτε καλό καιρό… Μεγάλωσε, ωρίμασε, πολιτεύθηκε, ζυμώθηκε, πικράθηκε αλλά… είναι εδώ!

vasilis xristina oti

Επίμονος, πεισματάρης, ρομαντικός ( για πολλά πράγματα δεν θέλει ν αλλάξει άποψη και να δει την ρεαλιστική τους όψη) , σχολαστικός και σίγουρα απόλυτα πιστός και προσηλωμένος στον κάθε του στόχο μας «αναγκάζει» σήμερα ν ανοίξουμε τις σελίδες ενός βιβλίου που φέρει την υπογραφή του. «Ο αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική: Μια συστηματική, πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής Πολιτικής της περιόδου 2006-2009» είναι ήδη στην διάθεση μας από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ.

vbbookmailed

Βασίλη καλοτάξιδο το βιβλίο σου… Να είσαι πάντα ανήσυχος!


Το δελτίο τύπου από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

«Ο αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική: Μια συστηματική, πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής Πολιτικής της περιόδου 2006-2009»
Συγγραφέας: Βασίλειος Μπαλάφας / Σελ.: 225 / ISBN: 978-960-8362-85-7 / Κωδ.: 86979Π14

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της ενέργειας έχει αναδυθεί ως ένας σημαντικός άξονας μελέτης στο διεθνές περιβάλλον και τις Διεθνείς Σχέσεις. Με γνώμονα την απόφαση σχετικά με μια κατεύθυνση που παίρνει ένα κράτος, έρχεται αντιμέτωπο με εξωτερικούς δρώντες ενώ ροές πολιτικών στάσεων γεννώνται και στο εσωτερικό του.
Χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο αναλυτικό πλαίσιο, προσεγγίζουμε την υπόθεση του αγωγού πετρελαίου Burgas – Αλεξανδρούπολη, αντλώντας στοιχεία και πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Οι τρεις συνεντεύξεις με τους Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αλέξανδρο Μαλλιά και Παναγιώτη Μπεγλίτη, αποκτούν ιδιαίτερη αξία, βλέποντας πλέον τα πράγματα από μια σχετική χρονική απόσταση.
Το βιβλίο εστιάζει στην περίοδο 2006 – 2009 καθώς και στο ευρύτερο πεδίο της διεθνούς πολιτικής. Σε αυτή την περίοδο έχουμε τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην Ελλάδα σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα.

Ο αγωγός Burgas – Αλεξανδρούπολη, μαζί με άλλα έργα ενεργειακών υποδομών, απετέλεσε για την κυβέρνηση Καραμανλή μέρος ενός σχεδιασμού προώθησης των ελληνικών συμφερόντων που οδηγούσε παράλληλα και σε μια σημαντική αναπροσαρμογή των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας μαζί με τις συμφωνίες για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.
Η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδικούσε με αξιώσεις την είσοδό της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, βρισκόταν πολύ κοντά στην υλοποίηση δύο αγωγών, ενός πετρελαίου και ενός φυσικού αερίου, που θα πέρναγαν από το έδαφός της χωρίς να διασχίζουν τουρκικό έδαφος. Στο βιβλίο μελετώνται οι επαγωγές και οι αλληλεπιδράσεις αυτών των εξελίξεων, και αναλύονται πτυχές που επηρεάζουν αμφίδρομα το εγχώριο, το περιφερειακό και το διεθνές περιβάλλον.

Ηλεκτρονική διεύθυνση βιβλίου – παραγγελίες:http://infognomon.com/?product=%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CF%83-burgas-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7-%CF%80

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14,
10557 Αθήνα
Τηλ. 2103316036
Φαξ 2103250421

[email protected]
www.infognomon.com

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr