ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κόρινθος: Στο «τραπέζι» της Κουντουρά πρόταση για δημιουργία υδατοδρομίου

0

Μέχρι πρότινος η λέξη υδατοδρόμιο ακουγόταν στην Πελοπόννησο για την Καλαμάτα, πολλές οι δηλώσεις του Δημάρχου Νίκα , μεγάλες οι προσδοκίες αναμφίβολα! Πλέον όμως στο «παιχνίδι» φαίνεται να μπαίνει και η Κόρινθος μετά από την πρόταση που τέθηκε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Κορινθίας Βασίλη Νανόπουλο.

Στιγμιότυπο απο την συνάντηση Νανόπουλου - Κουντουρά

Στιγμιότυπο απο την συνάντηση Νανόπουλου – Κουντουρά

Οι δυο τους είχαν συνάντηση για θέματα τουρισμού, ο Βασίλης Νανόπουλος κατέθεσε ένα υπόμνημα 10 συνολικά προτάσεων στην κυρία Κουντουρά με το υδατοδρόμιο να θέλει να συνδέσει Κόρινθο και Κιάτο με Ιτέα και Γαλαξίδι! Μάλιστα ο κ. Νανόπουλος υποστήριξε την πρόταση αυτή με το έκδηλο ενδιαφέρον δυο επιχειρήσεων.

Βέβαια κανείς δεν θα πρέπει να προσπεράσει και τις έτερες 9 προτάσεις του Επιμελητηρίου, ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουμε τα επιδοτούμενα μαθήματα αγγλικής σε φορείς τουρισμού όπως οι οδηγοί ταξί, η αξιοποίηση του αρχαίου λιμανιού στο Λέχαιο αλλά και η αναπαράσταση της λειτουργίας του Δίολκου στην Κόρινθο μια εβδομάδα το χρόνο στο πρότυπο της Αρμάτας των Σπετσών και με βάση το βίντεο του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Τάσσιου


Οι προτάσεις που κατετέθησαν στο σύνολό τους:

1. Να περιληφθούν στο ΣΕΣ οι υπάρχουσες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ταβέρνες-εστιατόρια-καφέ για επιδότηση ανακαίνισης -χρειάζεται συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν περιλαμβάνονται οι νέες αντίστοιχες επιχειρήσεις γιατί η ευρωπαϊκή ένωση έχει τη θέση ότι είναι πολλές οι επιχειρήσεις του είδους αυτού και δεν χρειάζονται άλλες .

2. Να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος με κατάρτιση από τα επιμελητήρια και τον ΕΟΤ σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών κατά το πρότυπο αντίστοιχης δράσης του ΕΦΕΤ για την υγιεινή και ασφάλεια .

3. Να γίνει το 2016 έτος ποιότητας στον τουρισμό

4. Να πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος από τα Επιμελητήρια σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείο τουρισμού πχ σήμα ελληνική κουζίνα από τον ΕΟΤ

5. Να γίνουν επιδοτούμενα βασικά μαθήματα αγγλικών σε επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με τουρίστες πχ οδηγοί ταξί και λεωφορείων

6. Να γίνεται αναπαράσταση της λειτουργίας του Δίολκου στην Κόρινθο μια εβδομάδα το χρόνο στο πρότυπο της Αρμάτας των Σπετσών και με βάση το βίντεο του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Τάσσιου[

7. Να γίνει ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού του Λεχαίου και να φυλάσσεται εκεί η τριήρης Κηρύνεια η Ολυμπιάς που σήμερα βρίσκονται στην Αθήνα . Στο χώρο αυτό είχε πρωτοκατασκευαστεί το πλοίο τριήρης που κυριάρχησε στις θάλασσες για 3 αιώνες περίπου.

8. Να υποστηριχτεί η λειτουργία υδατοδρομίου στην Κόρινθο και το Κιάτο για σύνδεση με Ιτέα και Γαλαξίδι και εξυπηρέτηση τουριστών που φθάνουν στην Κόρινθο οδικά η με κρουαζιερόπλοια – έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δύο επιχειρήσεις .

9. Να ενισχυθεί η διαφήμιση για την Κορινθία και τους τουριστικούς προορισμούς της και η συμμετοχή της Κορινθίας σε διεθνείς εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος .

10. Να ενισχυθούν οι ειδικές μορφές τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο

«Ο σύνδεσμος μεταξύ πολιτισμού και τουρισμού είναι επιβεβλημένος ειδικά στις μέρες μας όπου η ανάγκη για κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη καθιστά επιτακτική τη λήψη μέτρων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Αξία βέβαια έχει και η αντίδραση της Υπουργού στα ανωτέρω, η οποία δυστυχώς αντίδραση δεν αναφέρεται στην ενημέρωση τύπου εκ του Προέδρου…

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr