ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Νοσοκομείο Κορίνθου: «Οι 7 Πληγές»

0


• Έλλειψη αναισθησιολόγου
• Έλλειψη παιδιάτρου
• Ελλείψεις γιατρών τεχνητού νεφρού
• Εξουθένωση λόγω εφημεριών
• Δυσλειτουργία στηρικτικών υπηρεσιών
• Νοσηλευτές στα όρια της εξαθλίωσης
• μειωμένος προϋπολογισμός κατά 20%

Μια ακόμα κινητοποίηση κατεγράφη και στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, ένα ίδρυμα νευραλγικής σημασίας λόγω της 24ωρης καθημερινής εφημερίας του λόγω της κομβικής γεωγραφικής του θέσης.
Ένα ίδρυμα που μετρά σωρεία προβλημάτων που εντείνονται όσο ο χρόνος περνάει…
Οι εργαζόμενοι του, αφορμή αυτής της κινητοποίησης, απευθύνθηκαν στον Κορίνθιο πολίτη για να τον κάνουν κοινωνό και συμμέτοχο, διότι είναι εκείνος ο πολίτης που διαμαρτύρεται και οργίζεται όταν δεν λαμβάνει από το ίδρυμα όσα περιμένει και όσα το Κράτος έχει υποχρέωση να του προσφέρει.
Στο κείμενο των εργαζομένων 7 πληγές σημειώνει κανείς στα σπλάχνα του Νοσοκομείου.


1) Έλλειψη αναισθησιολόγου,
μόνο δύο καλύπτουν τις εφημερίες του μήνα σε τακτική και σε έκτακτη βάση με συνέπεια να υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες.

2) Έλλειψη παιδιάτρου με συνέπεια πολλές μέρες του μήνα να μην εφημερεύει παιδίατρος.

3) Ελλείψεις γιατρών τεχνητού νεφρού με συνέπεια οι περίπου 30 ασθενείς να μείνουν στον αέρα για το επόμενο διάστημα.

4) Επίσης οι γιατροί που καλύπτουν το τμήμα επειγόντων εφημερεύουν μέρα παρά ημέρα με αποτέλεσμα την εξουθένωση τους.

5) Οι στηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπως για παράδειγμα τηλεφωνείο, πλυντήρια, φαρμακείο, τεχνική υπηρεσία και υπηρεσίες εστίασης αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε ότι αφορά την λειτουργία τους με συνέπεια πολλές από αυτές να μην μπορούν να λειτουργούν όπως προβλέπεται από την επικείμενη νομοθεσία.

6) Νοσηλευτές στα όρια της εξαθλίωσης καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν αυξημένο όγκο ασθενών ( περίπου 35% επιπλέον κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης), με αποτέλεσμα να αντιστοιχεί ένας περίπου νοσηλευτής σε 30 ασθενείς αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους σε σχέση με την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας.

7) Ο μειωμένος προϋπολογισμός κατά 20% για το 2015 έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη αρκετές φορές πολλών ειδών α΄ ανάγκης (όπως γάζες, σύριγγες κ.α), την καθυστέρηση ή και την αναβολή πολλών τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικών καθώς επίσης και την καθυστέρηση πληρωμών προς τρίτους συνεργαζόμενους με το νοσοκομείο εργολάβους εστίασης, φύλαξης και προμηθευτές.

Οι εργαζόμενοι ζητούν κατανόηση και συμπαράσταση απ όλους μας ώστε να επιλυθούν έστω κάποια από αυτά «Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την συμπαράστασή όλων γιατί μόνο με τη δική σου βοήθεια θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση έτσι ώστε να έχεις την υγειονομική περίθαλψη που σου άξιζε»

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr