ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Θα υπάρξουν τελικά ανεφοδιασμοί στη Formula 1;

0

f1-1Συζητήσεις επί συζητήσεων, μιας και μόλις χθες στο Μόντρεαλ του Καναδά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διευθυντών των ομάδων της Formula 1 με θέματα όπως οι αλλαγές ελαστικών (ελεύθερη επιλογή ελαστικών) και η επαναφορά των ανεφοδιασμών των μονοθεσίων, πρόταση που φαίνεται να μην έχει αρκετούς υποστηρικτές.

Και οι λόγοι, δεν είναι μόνο οικονομικοί. Η επαναφορά των ανεφοδιασμών υπολογίζεται πως θα κοστίσει 1,5 εκατομμύρια Ευρώ, κόστος το οποίο θα επωμιστούν οι ομάδες. Σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζερ της Force India Andy Stevenson, «Όλοι συμφώνησαν. Αν μια τέτοια αλλαγή πρόκειται να βελτιώσει το θέαμα, τότε θα είναι μια δικαιολογημένη δαπάνη».

Οι λόγοι είναι κυρίως για το θέαμα. Όπως έχει υπολογιστεί τα προηγούμενα χρόνια, το 2010 που ήταν η πρώτη χρονιά χωρίς ανεφοδιασμούς, το θέαμα αυξήθηκε κατακόρυφα εξαιτίας της αύξησης των προσπεράσεων.f1

Επιπλέον, όσοι αντιτίθενται στην επαναφορά των ανεφοδιασμών, αναφέρουν πως με τα τωρινά δεδομένα, η στρατηγική κάθε ομάδας για τους οδηγούς της καθορίζεται στην ουσία πριν την έναρξη του αγώνα με γεμάτα τα ρεζερβουάρ. Με την εισαγωγή των ανεφοδιασμών, αυτό θα αλλάξει. Τονίζουν χαρακτηριστικά πως, μέχρι στιγμής στην pole position έχουμε συνήθως τον ταχύτερο οδηγό. Τώρα υπάρχει η πιθανότητα, να μην είναι ο ταχύτερος μπροστά, αλλά ο οδηγός και το μονοθέσιο με τη λιγότερη ποσότητα καυσίμου.

Απομένει να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον των αλλαγών στη Formula 1, καθώς είναι πολλοί οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Και ας μην ξεχνάμε, ο κόσμος ζητάει θέαμα, ταχύτητα, προσπεράσεις.

Έλλη Γεωργιάδη

f1-3

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr