ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα

0

marathonas2015
Με τη συμμετοχή 1000 αθλητών πραγματοποιήθηκε ο χθεσινός Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα! Οι δρομείς που συμμετείχαν στις διαδρομές των 5, 10 και 21 χιλιομέτρων αντιμετώπισαν ιδανικές καιρικές συνθήκες και έτσι ο Ημιμαραθώνιος ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.

Νικητής στην κύρια διαδρομή των 21 χλμ. αναδείχθηκε ο αθλητής του Παναθηναϊκού Α.Ο., Κώστας Πούλιος που με χρόνο 1:09. 57 έσπασε τα χρονόμετρα, κάνοντας ρεκόρ Ημιμαραθωνίου! Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η αθλήτρια Ελένη Λεβεντάκη (επίσης του Παναθηναϊκού) που με χρόνο 1:29.25 κατέλαβε την πρώτη θέση στον Ημιμαραθώνιο Γυναικών.

Μετά την ολοκλήρωση του Ημιμαραθώνιου, ο μεγάλος νικητής Κώστας Πούλιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση του Δήμου Μαραθώνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Ημιμαραθώνιος αποτέλεσε για αυτόν ένα πολύ καλό τεστ εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου. Συγκεκριμένα ο Πούλιος είπε: «Για μένα ο αγώνας ήταν μια προπόνηση, ένα πέρασμα εν όψει του Μαραθωνίου στο Αμβούργο, όπου στοχεύω στο όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο. Είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα μου. Ήταν βατή η διαδρομή, τη γνωρίζω. Ήταν λίγα μέτρα παραπάνω, αλλά δεν πειράζει. Αυτό που ήθελα ήταν ένα τεστ και όλα πήγαν καλά. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές»

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και η νικήτρια του Ημιμαραθωνίου γυναικών,  Ελένη Λεβεντάκη που δήλωσε ότι: «Ήταν βατή η διαδρομή και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές. Προέρχομαι από τραυματισμό και ο αγώνας αποτέλεσε για μένα μια προπόνηση για να δω πού βρίσκομαι. Φυσικά είμαι ευχαριστημένη που νίκησα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές»

Στις υπόλοιπες διαδρομές νικητές ήταν οι : Βαγγέλης Γκίκας (10 χλμ Ανδρών), Λαλί Μπονφίλ (10 χλμ. Γυναικών), Στέλιος Βασιλειάδης (5 χλμ. Ανδρών) και Μαρία – Άννα Τσάπαλη (5 χλμ. Γυναικών).

Στα αξιοσημείωτα του Ημιμαραθωνίου, πέραν των αθλητικών επιδόσεων συγκαταλέγεται και η συμμετοχή της Παραολυμπιονική, Δήμητρας Κοροκίδα που ξεκίνησε πρώτη στον Ημιμαραθώνιο Γυναικών, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης αφιέρωσε τον χθεσινό Ημιμαραθώνιο στα 148 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Γκαρίσα της Κένυας.

About Author

ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr