ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κόρινθος:Ζητά απο τον εισαγγελέα να βρει τις ευθύνες Σταματόπουλου ο Ν.Ζαχαρόπουλος!

0


Την δυνατότητα έρευνας από τις εισαγγελικές αρχές για την καταγραφή των όποιων ευθυνών του Δημάρχου Σικυώνας Σπύρου Σταματόπουλου στο θέμα των απορριμμάτων , τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην Αντιδήμαρχος Κιάτου Νίκος Ζαχαρόπουλος προκαλώντας σειρά ερωτημάτων!

Ο ίδιος αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

-Σε προηγούμενα κείμενά μου αναφέρθηκα στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων από το σταμάτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, λόγω κορεσμού, και εξ αυτού η συσσώρευση των απορριμμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου, με πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τα τοξικά απόβλητα του ΧΥΤΑ που καταλήγουν, μέσω του ποταμού Ελισσώνα στη Θάλασσα. [Για τα ζητήματα αυτά υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελίας Κορίνθου]
-Πολίτης του Δήμου Σικυωνίων που διάβασε τα κείμενά μου σχολίασε ότι συμφωνεί με τα αναγραφόμενα αλλά θα ήθελε να δει και προτάσεις μου για τη λύση του προβλήματος.
-Συμφωνώ απόλυτα με τον προβληματισμό του πολίτη, που κατά τη γνώμη μου διερμηνεύει και τις απόψεις όλων των Σικυωνίων πολιτών, και ένεκα τούτου καταθέτω παρακάτω τις προτάσεις μου για την όσο το δυνατό γρηγορότερη αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
-Κατ αρχή το θέμα του κορεσμού του ΧΥΤΑ δεν είναι πρόσφατο αλλά γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, γι αυτό απέδωσα ευθύνες όχι μόνο στον Σταματόπουλο, αλλά και στους τελευταίους επικεφαλής των Δημοτικών αρχών. Την κύρια όμως ευθύνη την έχει ο Σταματόπουλος γιατί δεν προέβη επί [5] χρόνια σε καμία μα καμία ενέργεια αν και γνώριζε πολύ καλά το ζήτημα.

-Να ενημερώσω τους συνδημότες μας ότι κονδύλια για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Περιφέρεια υπήρχαν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά από την επικοινωνία που είχα με τους προηγούμενους Περιφερειάρχες. Όμως για λόγους σκοπιμότητας και πολιτικού κόστους, κανένας επικεφαλής των τελευταίων Δημοτικών αρχών, όπως και ο Σταματόπουλος, ανάλαβε τη σοβαρή ευθύνη να κάνει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει, κατά την γνώμη του, την επανεκλογή του αδιαφορώντας για τις συνέπειες που σήμερα είναι εμφανείς.

-Εδώ που φθάσαμε πλέον, στο και πέντε που λέμε, οι λύσεις είναι περιορισμένες, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι άμεσες.

-Την ευθύνη της άμεσης διαχείρισης των απορριμμάτων οφείλει να αναλάβει η κεντρική εξουσία, το αρμόδιο Υπουργείο, παρακάμπτοντας τη Περιφέρεια γιατί τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια δεν έδειξαν υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο σοβαρό αυτό ζήτημα.
-Οι λύσεις που θα υιοθετηθούν πρέπει να δίνουν άμεση λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα σε επίπεδο Νομού ή Περιφέρειας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων για εκμετάλλευση στους ιδιώτες, γιατί εκ των πραγμάτων αυτό θα επιφέρει παράταση στη λύση του προβλήματος και αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους Δημότες, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης.

Πέραν αυτού, στα σοβαρά αυτά ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι Εισαγγελικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να διατάξουν την ενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης για καταλογισμό ευθυνών στον Σταματόπουλο και σε κάθε υπεύθυνο για παραβάσεις άρθρων του Ποινικού Κώδικα και των Υγειονομικών Διατάξεων.

-Εκτός αυτού εμείς ως Δημότες οφείλουμε με τη συμπεριφορά μας να συμβάλουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στη καθαριότητα του τόπου μας και της περιοχής μας, γιατί ο Δήμος ανήκει σε όλους μας και όχι στον κάθε Σταματόπουλο.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr