ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κόρινθος:Η Βόχα δεν έχει την πολυτέλεια ν αφήσει τα σκουπίδια στους κάδους!

0

– Η περιοχή σύντομα θα διπλασιάσει τον πληθυσμό της ενώ καταφθάνουν και οι υψηλές θερμοκρασίες

Κι αν η Τρίπολη είχε σύμμαχο τον καιρό στην απαράδεκτη κατάσταση με τα απορρίμματα τα οποία έμειναν και μένουν στους κάδους από το μήνα Σεπτέμβριο, η Βόχα δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια.
Η πρόσκαιρη κακοκαιρία των ημερών δεν θα πρέπει κανέναν να επαναπαύει αφού οι υψηλές θερμοκρασίες σε λίγο θα είναι γεγονός το ίδιο και η αύξηση του πληθυσμού της περιοχής ένεκα θερινού τουρισμού. Και η αύξηση του πληθυσμού μοιραία σημαίνει την αύξηση των απορριμμάτων…

Στην 3η βδομάδα από το λουκέτο στο ΧΥΤΑ Κιάτου επίσημες ανακοινώσεις για το τι θα πράξει η δημοτική αρχή δεν υπάρχει. Όλοι έχουν μείνει σ εκείνη την 1η ανακοίνωση που καλούσε τους πολίτες να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους έξω. Κάποιοι το κάνουν, οι περισσότεροι όμως όχι!

Το θέμα σίγουρα δεν προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες… Η σιωπή όμως του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου δημιουργεί ερωτηματικά πόσο δε μάλλον όταν για το ίδιο θέμα καταγράφονται αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, των αντιπολιτεύσεων ως επι το πλείστον.

Η Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη Βέλου – Βόχας συνήλθε εκτάκτως την Κυριακή για να συζητήσει το θέμα και εξέδωσε ένα μακροσκελέστατο – η αλήθεια είναι – δελτίο τύπου.

Στα κυριότερα σημεία του, πέραν των ευθυνών που καταλογίζει στη δημοτική αρχή , μιλά για αδράνεια , απραξία και απουσία λύσης ακόμα και στο τελευταίο Δ.Σ στις 18 Μαρτίου, προχωρά σε προτάσεις.
Μιλά για ανακύκλωση και κομποστοποίηση από τους πολίτες , πράξη αναγκαία τώρα περισσότερο από ποτέ
• Μιλά για αίτημα σε Κόρινθο – Ξυλόκαστρο να απορροφήσουν το υπόλειμμα από το ΚΔΑΥ, προκειμένου να αρθεί η εμπλοκή στο θέμα της ανακύκλωσης και να ξεκινήσει πάλι η αποκομιδή ανακυκλώσιμων από τους μπλε κάδους.
Μιλά για ομάδα δράσης υπαλλήλων που θα ενημερώνει τους πολίτες , μπορούν να μετέχουν και εθελοντές
• Μιλά για εξοικονόμηση πόρων ώστε να υλοποιηθεί μελέτη για την διαχείριση των απορριμμάτων ( όλοι αυτό δεν θέλουν;)
• Μιλά τέλος για ολοκληρωμένη άποψη που χρειάζεται να αποκτήσει για το θέμα η δημοτική αρχή!

Είναι αρκετά τα παραπάνω για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που ήδη είναι έντονο;

Όλοι μαζί – κυρίως οι πολίτες-οφείλουν να προωθήσουν την ανακύκλωση και να μειώσουν όσο το δυνατόν τον όγκο των απορριμμάτων με την ελπίδα η λύση στο διάστημα να βρεθεί και να μην υποδεχτούν το καλοκαίρι με ένα «αξιοθέατο» που δεν είναι στους τουριστικούς οδηγούς, τους λόφους των απορριμμάτων!

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr