ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κόρινθος: Η «Τρίλιζα» με τις ημερομηνίες , η λαική συνέλευση ,τα απορρίμματα στο δρόμο και η επίθεση του Αννίβα

0

Καταστάσεις «Τρίπολης» φοβούνται πως θα ζήσουν τις επόμενες εβδομάδες οι κάτοικοι στους Δήμους Βέλου – Βόχας και Σικυώνας.
Το λουκέτο στον ΧΥΤΑ Κιάτου, παρ ότι αναμενόμενο (χωρίς άδεια λειτουργίας από το2002και σωρεία Αποφάσεων από την Ε.Ε για τη μη σύννομη και περιβαλλοντική λειτουργία του) αιφνιδίασε τις δημοτικές αρχές οι οποίες άρον – άρον – την επομένη του λουκέτου-έσπευσαν να ανακοινώσουν στους δημότες τους την αδυναμία τους να διαχειριστούν τα απορρίμματά τους και συνάμα την παράκλησή τους να βγάζουν στους κάδους μόνο τα ανακυκλώσιμα. Οι πράσινοι κάδοι καθίστανται απαγορευτικοί αφού δυνατότητα διαχείρισης δεν υπήρχε!

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Ξυλοκάστρου (και προέδρου του ΦΟΣΔΑ) πως θα δεχτεί στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου ένα μέρος των απορριμμάτων της Σικυώνας δεν λύνουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα ο Δήμος να συνεδριάσει εκτάκτως την περασμένη Πέμπτη με στόχο τι; Να ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Στον ίδιο Περιφερειάρχη ο οποίος 1 μήνα πριν μιλούσε από το βήμα του Περιφερειακού συμβουλίου με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο για την στάση του δήμου Σικυώνας έναντι ενός προβλήματος που γνώριζε, το λουκέτο στον ΧΥΤΑ δηλαδή, αλλά τίποτα δεν έπραττε στην κατεύθυνση της δυνατότητας διαχείρισης! stamatopoylos

Μια εβδομάδα μετά το λουκέτο στο ΧΥΤΑ ο δήμος κάνει ένα ακόμα βήμα, για πολλούς αργά, συγκαλεί λαική συνέλευση με στόχο τι; Προφανώς θα φανεί την Τετάρτη το απόγευμα όταν και θα ακουστεί η τοποθέτηση του Δημάρχου!

Η κριτική στην όλη στάση είναι δριμεία . Η Αυτοδιοικητική Παρέμβαση σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Επιτέλους ο Δήμος μετά από πολλούς μήνες αδράνειας στην ενημέρωση των δημοτών για τα απορρίμματα, παρά τις συστηματικές γι αυτό πιέσεις από μεριάς μας για ενημερωτική ημερίδα, πραγματοποιεί ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 18 Μάρτη , στις 7.30μμ στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου.
Η ανακοίνωση του Δήμου που επισυνάπτεται δεν αναφέρει τα σοβαρότατα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως
α. Πως προκύπτει η ανάγκη να κηρυχθεί ο Δήμος σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης;»
β. Γιατί δεν μαζεύονται τα σκουπίδια παρ’ ότι ο ΧΥΤΑ επισήμως κλείνει στις 17/03/-15;
γ. Πως θα λυθεί προσωρινά η απόθεση των απορριμμάτων;
δ. Ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγουμε και που από τώρα πρέπει να ξεκινήσει;

–Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι αναγκαία η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.
ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, οι πολίτες οφείλουμε να συμμετέχουμε στις όποιες αποφάσεις παρθούν και ο Δήμος οφείλει να λάβει υπόψη τις προτάσεις μας»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται με σαφήνεια πως ο ΧΥΤΑ κλείνει στις 17 Μαρτίου και άρα ο Δήμος θα έπρεπε να μεταφέρει απορρίμματα σε αυτόν μέχρι και την τελευταία στιγμή! Αν δεν είναι αυτή «τρίλιζα» με τις ημερομηνίες, τότε αλήθεια ποια είναι; Εκτός κι αν επιλέγουν να «ξεχνούν» οι αυτοδιοικητικοί και της μειοψηφίας πως στις 31 του Μάρτη ξεκινά η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, εκεί δηλαδή που Οι Δήμαρχοι πήγαιναν τα απορρίμματά τους τόσους μήνες (παρατύπως) αφού είναι λογικό πως δεν έφταναν όλα τους στον εκτός πλέον λειτουργίας ΧΥΤΑ Κιάτου.

Στη Βόχα απαντούν σε… δημοσιεύματα!

Την ίδια ώρα, έχοντας το ίδιο πρόβλημα ο γειτονικός δήμος Βέλου – Βόχας και δίχως εκείνος να έχει το «μαξιλαράκι» του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, δεν έχει δημοσιοποιήσει καμία ενέργειά του πέραν της σημερινής ανακοίνωσης που αποτελεί… απάντηση σε διαδικτυακό δημοσίευμα! «Στολίζει» δε με χαρακτηριστικό τρόπο τους συντάκτες για να στηρίξει την αναφορά περί αναλήθειας του δημοσιεύματος σε τέτοιο βαθμό που πολλοί αναρωτιούνται εάν ο Δήμαρχος ενοχλήθηκε από το εύρος της αναλήθειας ή της αλήθειας!

Η Ανακοίνωση του Δημάρχου:
annivas‘Σε πρόσφατο δημοσίευμα του site: isthmos.gr που αφορούσε το Δήμο Βέλου Βόχας με θέμα ΄΄Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχθούν οι Δήμοι Βέλου Βόχας και Σικυωνίων΄΄, εμφανίζεται ο Δήμος Βέλου Βόχας να φέρνει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ την κατασκευή ιστοσελίδας του Δήμου ΄΄για ενημέρωση των δημοτών΄΄ με κόστος 61.500€ .
Έκπληξη προκάλεσε στο Δήμαρχο και στα στελέχη του Δήμου το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο είναι ανακριβές, αναληθές και ανυπόστατο.
Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος δηλώνει τα εξής:
<< Πραγματικά τι άλλο θα δούμε και πραγματικά τι άλλο θα ακούσουμε από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, καθώς όπως δυστυχώς γνωρίζουμε στην όμορφη χώρα μας ο καθένας είναι ότι δηλώνει προσδοκώντας προφανώς σε όποια οφέλη. Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα ΄΄Ψηφιακής Πύλης Ενημέρωσης του Πολίτη Δήμου Βέλου Βόχας΄΄ που πήρε ο Δήμος, αντί να χαρακτηριστεί επιτυχία χαρακτηρίζεται ειρωνικά κατασκευή ιστοσελίδας.
Το τι ακριβώς είναι το πρόγραμμα το αφήνουμε να το βρουν και να το αναδείξουν οι υπεύθυνοι δημοσιογράφοι του site μήπως και δικαιολογήσουν το μεροκάματό τους.
΄Οσον αφορά το άλλο βαρύγδουπο δημοσίευμα για την ευθύνη των Δημάρχων για τους ΧΥΤΑ/ΧΑΔΑ κλπ. παραπέμπουμε τους με βραβείο πούλιτζερ δημοσιογράφους στην αυτοδιοικητική αλφαβήτα. Εκεί ίσως να αντιληφθούν ότι άλλοι έχουν ευθύνη για τον ορισμό τρόπου και τόπου εναπόθεσης απορριμμάτων. Αν το βρουν ας το γράψουν. Θα βάλουμε και θέμα για δουλειά. Να βρουν τις προτάσεις για διαλογή στην πηγή, τις προτάσεις στο ΕΠΕΡΑ και γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν. Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.
Εμάς δουλειά μας είναι να ανοίγουμε ένα site, να γράφουμε ανεύθυνα ότι μας κατεβάσει το προικισμένο μας μυαλό και να διαστρεβλώνουμε αλήθειες. Θα μπορούσαμε να διερωτηθούμε και να απαντήσουμε γιατί, αλλά ας το δώσουμε τροφή για σκέψη.
Η πραγματική ειρωνεία ΚΥΡΙΟΙ είναι ότι μέσα σε τέτοιο περιβάλλον άγνοιας, καχυποψίας και συμφερόντων κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να συνεχίζουν να δουλεύουν σοβαρά για να λύσουν προβλήματα 40 χρόνων προερχόμενα ακριβώς από αυτές τις καλοπροαίρετες ….. νοοτροπίες. Να’ στε καλά."

Είναι δε χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά το κείμενο της απάντησης ο Δήμαρχος ζητά και συγνώμη από τους πολίτες του που ασχολήθηκε με αυτήν την απάντηση ,πράγμα που προφανώς θεώρησε αναγκαίο να πράξει αν και δεν σημειώνει τίποτα επι της ουσίας, δηλαδή να δοθεί μια απάντηση στις πολύ συγκεκριμένες αναφορές των δημοσιευμάτων και τούτο προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr