ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αύξηση του κατώτατου μισθού σχεδιάζει η κυβέρνηση

0

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real Νews, μέχρι το τέλος του μήνα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού σε δύο στάδια. Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό θα γίνει εφ’ άπαξ και η αύξησή του θα χρησιμοποιηθεί σαν δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας (αυτή τη στιγμή όσοι είναι κάτω των 25 ετών αμείβονται λιγότερο) στα 586 ευρώ, από 511 ευρώ που είναι σήμερα, από τον επόμενο κιόλας μήνα, ώστε  να μην υπάρχει εργαζόμενος που να αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ.

Επίσης η κυβέρνηση πιθανότατα θα ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 680 ευρώ από 1η Οκτωβρίου 2015 και στα 751 ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Παράλληλα και σύμφωνα με την Real Νews, η κυβέρνηση προωθηθεί τη μείωση του ορίου απολύσεων στο 2%, από 5% που ισχύει σήμερα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και σύνδεση του ποσού της αποζημίωσης στις περιπτώσεις των απολύσεων, όπου θα ισχύει, ανάλογα με τα έτη εργασίας του εργαζόμενου στον ίδιο εργοδότη.

Το δεύτερο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα αφορά την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr