ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μαρκαριάν: «Βήμα πίσω αν δεν πάμε στο Euro!»

0

Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα είχε να πει στην επίσημη παρουσίασή του ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής εμφανίστηκε πλήρως συνειδητοποιημένος στις πρώτες του δηλώσεις, ενώ απέφυγε τα μεγάλα λόγια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουρουγουανού εκλέκτορα της Εθνικής:

Για το ενδιαφέρον της ΕΠΟ: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Η πρώτη πληροφορία για το ενδιαφέρον της Εθνικής ήρθε πριν από δύο μήνες, όταν ένας δημοσιογράφος από Ουρουγουάη μου έδειξε ένα ρεπορτάζ του FOX».

Για την προεργασία πριν αναλάβει: «Εγώ κάθομαι σπίτι μου, βλέπω ματς και δουλεύω σε νέες ιδέες. Από εκείνη την στιγμή όμως σκεφτόμουν την Ελλάδα. Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα αυτό το ενδιαφέρον. Μέχρι να έρθω έβλεπα παίκτες έξω από την Ελλάδα. Τώρα βλέπω μέσα από την Ελλάδα. Σκέφτομαι μία άλλη στρατηγική, αλλά ακόμα είναι νωρίς».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης στο Euro: «Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη στιγμή κι ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά πιστεύουμε στα παιδιά που παίζουν στην Εθνική και στην ευκαιρία να προκριθούμε. Με την προσπάθεια και τη συνεργασία μας, θα κάνουμε καλή δουλειά. Με την συνεργασία της ΕΠΟ και του Καραγκούνη φτιάξαμε μία τεχνική ομάδα με πείρα, με επαγγελματική πείρα. Όπως είναι ο Κωστένογλου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μια νέα ιστορία από το 2002 και είμαστε τώρα σε μια ιστορική στιγμή. Αν δεν μπορέσουμε να πάμε στη Γαλλία μετά από τόσες προκρίσεις θα είναι ένα βήμα πίσω. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να προκριθούμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και θα προσπαθήσουμε. Θα συνεργαστούμε όλοι γι’ αυτή την προσπάθεια κι ελπίζω σε αυτό τον αγώνα να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο κι εσάς (ΜΜΕ). Να δώσουμε μια χαρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η Ελλάδα. Θα είναι και για μας μεγάλη χαρά».

Για το παρατσούκλι «μάγος» που του έχουν αποδώσει: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Υπάρχει μόνο δουλειά. Για μένα είναι ένα μεγάλο βάρος αυτό με το μαγικό ραβδάκι. Από την εθνική Περού το λέγανε για μένα, αλλά δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει μόνο δουλειά. Το θέμα είναι να έχουμε μία ενωμένη ομάδα. Από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες. Εκεί υπάρχει η μαγεία. Να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα. Δεν υπάρχει μαγεία, στην βαλίτσα μου έχω μόνο ρούχα».

Για τη φιλοσοφία του: «Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνεις λίγα λάθη, να παίζεις σωστά και να χάσεις. Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς λάθη και σωστά. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι που με λίγη τύχη μπορεί να κερδίσεις. Η Εθνική όλα αυτά τα χρόνια είχε ένα στιλ. Καλή άμυνα και στην αντεπίθεση να βάλουμε γκολ. Με τον καιρό όμως χάθηκε αυτό το στιλ. Δε γίνεται να περπατάμε πίσω. Πρέπει να βγούμε μπροστά. Το καλό ποδόσφαιρο είναι καλή άμυνα και καλή επίθεση. Το στιλ τώρα είναι άλλο πράγμα. Άλλο στιλ η Μπαρτσελόνα άλλο η Μπάγερν».

Για την πίεση χρόνου: «Δεν είναι εύκολο να προπονείς μία Εθνική ομάδα και να μην έχεις τους παίκτες κάθε μέρα. Πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τους παίκτες. Γιατί κάποιος που δεν παίζει μπορεί με μερικές προπονήσεις να δείξει αυτά που ξέρει. Δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που να εντυπωσιάζουν τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε αυτά που χρειαζόμαστε. Να μην κάνουμε δηλαδή λάθη στην άμυνα και να μπορούμε να δημιουργούμε φάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι θα κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια από τους παίκτες θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Ουγγαρία είναι τελικός».

Για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει: «Δε θα κάνω αλλαγές. Είναι δύσκολη στιγμή και θα πρέπει να παίξουν αυτοί που έπαιζαν πριν και που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει τύχη. Θα κάνω κάποιες αλλαγές, όχι μεγάλες. Δε θα αλλάξω την ομάδα, αλλά τη λειτουργία».

Για τα κριτήρια των κλήσεων: «Για μένα όλοι έχουν την πόρτα της Εθνικής ανοιχτή. Εμείς βλέπουμε αυτούς που παίζουν έξω, γιατί τους είδαμε στο Μουντιάλ».

Για την πιθανότητα επιστροφής Κατσουράνη: «Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Πάντα πιστεύεις ότι τα έχεις όλα, αλλά στην πορεία βλέπεις ότι δεν τα έχεις. Χρειάζεσαι έναν παίκτη εδώ, έναν εκεί. Η δουλειά του προπονητή είναι να δημιουργήσει νέους παίκτες, να βελτιώσει αυτούς που έχει ήδη, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η ομαδική λειτουργία. Τα παιδιά έχουν πείρα, είναι έξυπνοι και θα τα καταλαβαίνουν όλα. Όμως δεν μπορούμε να τους προπονήσουμε δυνατά. Θα προέρχονται από παιχνίδια, θα έχουμε ταξίδι και στο τέλος της εβδομάδας θα ακολουθεί το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Όπως βλέπω όμως την ποιότητα των παικτών που παίζουν έξω, αλλά και μερικών εδώ, μπορούμε. Μόνο ο Θεός ξέρει».

Για το ρίσκο που πήρε αναλαμβάνοντας την Εθνική: «Υπάρχει μεγάλο ρίσκο, αλλά όλα τα χρόνια δε μου έδωσαν καμία ομάδα που να ήταν σίγουρο ότι θα κερδίσει. Πάντα μου έδιναν φωτιά. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει κάτι. Ποτέ δε μου έδωσαν εύκολη ομάδα, χωρίς πίεση. Και στην Ελλάδα πάντα τα ίδια. Δεν είμαι προπονητής με τύχη».

Στέλιος Κούλης

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr