ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ (μέρος Β’)

0

Σύντομα βιογραφικά, για τους 108 Βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην Περιφέρεια.

Αιτωλοακαρνανίας:

Βαρεμένος Γεώργιος: Γεννήθηκε στο Αγρίνιο, το 1953. Σπούδασε στην Νομική Σχολή, του Πανεπιστημίου Αθήνας, δραστηριοποιήθηκε στην ΚΝΕ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ και γενικά Αριστερά. Διετέλεσε επί 30 χρόνια δημοσιογράφος, σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς και επί 20 χρόνια στην τηλεόραση. Συμμετείχε σε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές συνοδεύοντας αρχηγούς κομμάτων, πρωθυπουργούς και προέδρους της Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο της Βουλής. Επίσης μετείχε ως τακτικό μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ και έχει πάρει μέρος σε αποστολές ως παρατηρητής εκλογών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Τριανταφύλλου Μαρία: Γεννήθηκε το 1967 στο Μεσολόγγι όπου ζει και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων όπου δραστηριοποιήθηκε πολιτικά μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Πηρέ μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ΑΣΕΠ και την κατάργηση της επετηρίδας των εκπαιδευτικών το 1998. Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών από το 2000 ως το 2002. Μέλος του Κοινωνικού Φόρουμ Μεσολογγίου και της ΚΟΕ. Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (κίνημα εναντία στα διόδια, ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου). Πηρέ μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2007 ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικήθηκες εκλογές του 2010 με την Αντίσταση Πολιτών.

Αργολίδας:

Κοδέλας Δημήτριος: Γεννήθηκε το 1979 στο Άργος. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα όπως και στο αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα. Το 2007 ήταν υποψήφιος για πρώτη φορά με το ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία συμμετείχε ενεργά στο κίνημα κατά των διοδίων όντας και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων. Πήρε μέρος στις τοπικές αντιστάσεις στο καθεστώς της τρόικας και σε κινήσεις πολιτών υποστηρίζοντας την ανάγκη του συντονισμού, της αλληλεγγύης και της λαϊκής οργάνωσης. Είναι μέλος της ΚΟΕ. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο. Εργάζεται ως γεωπόνος και είναι κάτοικος Άργους. Εξελέγη βουλευτής στις Εθνικές εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012.

Αρκαδίας:

Ζαχαρίας Κωνσταντίνος: Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1954. Είναι γιατρός πνευμονολόγος με διδακτορικό τίτλο και υπηρετούσε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης την περίοδο 1986-1990. Ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό «Αρκάδων Κοινόν» το 2002 και το 2006 για τη Νομαρχία Αρκαδίας και το 2010 με το συνδυασμό «Μαντινειακή Συμπολιτεία» για το Δήμο Τρίπολης. Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Άρτας:

Τσίπρας Αλέξιος: Βλ. Α’ Αθηνών.

Γεροβασίλη Όλγα: Γεννήθηκε στην Άρτα το 1961. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.  Είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια, με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στην γυναικολογική ακτινολογία. Από το 1993 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα. Εξελέγη βουλευτής Άρτας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Συμμετέχει στις Κοινοβουλευτικές επιτροπές: Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς. Από τον Ιούλιο του 2014 είναι υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αχαΐας:

Κανελλοπούλου Μαρία: Γεννήθηκε το 1947 στα Καλάβρυτα. Σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου. Εργάστηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ως ηθοποιός και ως παραγωγός εκπομπών σχετικών με το γυναικείο ζήτημα. Δίδαξε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Melissa Art School». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Δραματικών Σχολών, Σχολών Χορού και Κινηματογράφου και ενεργό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.  Από τα φοιτητικά της χρόνια είναι ενταγμένη στο αριστερό κίνημα, αρχικά στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, αργότερα ως ανένταχτη αριστερή και από το 1989 στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εμπλακεί στα -προ Καλλικράτη- πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Καλαβρύτων ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ποιότητας Ζωής. Είναι μέλος της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας-Άγιος Παντελεήμονας και της Αντιφασιστικής-Αντιρατσιστικής Κίνησης «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ». Τα τελευταία χρόνια, έχει συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες σχεδόν τις εκλογικές αναμετρήσεις: Περιφερειακές 2006 (Αθήνα), Βουλευτικές 2007 και 2009 (Αχαΐα), Δημοτικές 2010 κατά τις οποίες εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης. Βουλευτής Αχαΐας το 2012, συμμετείχε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Γερμανικών Αποζημιώσεων την Επιτροπή Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης, στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας κ.α. Ήταν συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη Βουλευτής Αχαΐας το 2015.

Χατζηλάμπρου Βασίλειος: Γεννήθηκε στην Αθήνα από μικρασιατική οικογένεια και μεγάλωσε στη γειτονιά των προσφυγικών πολυκατοικιών στους Αμπελόκηπους. Σπούδασε στα ΚΑΤΕΕ Πάτρας. Επί είκοσι επτά χρόνια εργάστηκε ως τεχνολόγος ακτινολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης», καθώς και αντιπρόσωπος στο Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ. Το 2006 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας και το 2010 περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ως επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών». Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θέση στην οποία επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σια): Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Πήρε πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπως και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι.  Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I στο Παρίσι και πήρε το διδακτορικό της πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι. Ήταν επί 9 χρόνια (1995-2004) καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά. Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ. Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe.

Βοιωτίας:

Σταθάς Ιωάννης: Είναι βιομηχανικός εργάτης από το 1996 έως σήμερα. φοιτά στο Ε.Α.Π. στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών. Μέλος της διοίκησης του σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» 2000-2011 αναπληρωτής γραμματέας (2001-2002 γενικός γραμματέας) και μέλος που επανεκλέγεται το 2012. Μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς απο το 2007 εώς σήμερα. Από το 2010 ως σήμερα πρόεδρος εργατικού κέντρου Λιβαδειάς. Μέλος της επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων και ιδρυτικό μέλος των επιτροπών «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στα διόδια.

Σκούμας Αθανάσιος: Γεννήθηκε το 1966. Είναι δικηγόρος. Γεννήθηκε και εργάζεται στην Θήβα. Μέλος της Μ.Ο. Θήβας και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας. Διετέλεσε Δήμαρχος Θηβαίων από το 2003 έως το 2006. Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας, 1995- 1998, 2007-2010 και 2011-2014. Σήμερα, είναι Δημοτικός Σύμβουλος με το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας. Δράση σε κινήματα και συλλογικότητες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και του δημοτικού χώρου, τον αντιφασιστικό αγώνα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Δράμας:

Καραγιαννίδης Χρήστος: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Τελειώνοντας το σχολείο ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει ηχοληψία στη Σχολή Κινηματογράφου Παπαντωνοπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στο School of Audio engineering. Αργότερα, επέστρεψε στη Δράμα, όπου επανεγκατεστάθηκε μόνιμα. Από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στην αριστερά και συμμετείχε στα κοινωνικά κινήματα και στις μάχες για την υπεράσπιση, της δημοκρατίας, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, ενώ παρακολούθησε από κοντά όλες τις διαδικασίες που σήμερα οδηγούν στη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Κοινωνικά δραστήριος και στην πόλη της Δράμας, από όπου κατάγεται και ζει, είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΕΥΚ (Εργατικού Κέντρου) Δράμας, Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας και Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Δράμας. Αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό τύπο της Δράμας, στην εφημερίδα Αυγή και στο portal Rednotebook. Το 2012 εξελέγη βουλευτής Δράμας, όντας ο πρώτος αριστερός Βουλευτής που εξέλεξε η Δράμα από το 1958.

Δωδεκανήσου:

Καματερός Ηλίας: Γεννήθηκε στην Κω το 1951. Ζει και εργάζεται στην Κω σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κω και Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδ/σου. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, τουριστικής ανάπτυξης, οικολογίας, κοινωνικά ζητήματα αλλά και τεχνικά (βιοκλιματική Αρχιτεκτονική, κ.α.), με δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αλλά και σε συλλογικές εκδόσεις. Διετέλεσε πρόεδρος της Μ.Ε. του ΤΕΕ Δωδ/σου και μέλος της αντιπροσωπείας Δωδ/σου του ΤΕΕ.

Σαντορινιός Νεκτάριος: Γεννήθηκε στην Ρόδο το 1952. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ. Εργάσθηκε στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ από το 2000 εργάζεται στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ροδίων με κύρια απασχόληση την χρηματοδότηση έργων και δράσεων από χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interregκλπ) και εθνικά (ΕΠΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΕΤΕΡΠΣ, Πράσινο Ταμείο, ΠΔΕ κλπ). Ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος παραγωγής σε μία τοπική παραδοσιακή αρωματοποιία. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό». Από τον Ιανουάριο το 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Δεκέμβριο του 2008 εντάχθηκε στη συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, της οποίας διατέλεσε συντονιστής από το 2008 έως και το 2013. Από τον Δεκέμβριο του 2013 είναι συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε ακόμα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από το Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2013. Εκλέχθηκε μέλος της πρώτης Πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το Δεκέμβριο του 2012 και μέλος του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013. Συμμετείχε σε όλες τις Πανελλαδικές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυση του μέχρι και την ενοποίηση του κόμματος. Διετέλεσε μέλος ΣΥΝ από το 2000. Το 2008 εκλέχθηκε μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ και από το Δεκέμβριο του 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 διατέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Διετέλεσε και αντιπρόσωπος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Νότιας Δωδεκανήσου στο 5ο και στο 6ο Τακτικό Συνέδριο του ΣΥΝ. Είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε μέλος Δ.Σ. του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου από την ίδρυση του, το 2005, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Γάκης Δημήτριος: Γεννήθηκε στον Πολύλακκο Κοζάνης το 1957. Μετά το λύκειο, βρέθηκε στην Καβάλα, σπουδάζοντας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων στα τότε ΚΑΤΕΕ και τελικά στη Θεσσαλονίκη, στο Φυσικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου Δήμου Ρόδου (2010), ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΟΔΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ. Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του Συνασπισμού της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας (ΣΥΝ) στις εκλογές του 2004 και ακολούθως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές του 2007, 2009 και του Μαΐου 2012. Διετέλεσε για 12 χρόνια, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΝ. Συμμετοχή σε μια σειρά από κοινωνικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, έχοντας διατελέσει: Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Ρόδου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Αντιπρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Ρόδου του Κ.Ε.Κ. ΙΝ.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε., Αντιπρόσωπος στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και Γραμματέας του τοπικού τμήματος της ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ. Εξελέγη βουλευτής του νομού Δωδεκανήσου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Έβρου:

Καΐσας Γεώργιος: Γεννήθηκε στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου Έβρου το 1946. Εργάστηκε ως γιατρός του ΕΣΥ στο ΓΠΝΑ. Επί 27 χρόνια εκλεγόταν στο ΔΣ του ΙΣΕ, ως απλό μέλος, ταμίας, γραμματέας, αντιπρόεδρος. Υπήρξε πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επί τρεις 4ετίες διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Από το 2011 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ.

Γκαρά Νατάσα: Γεννήθηκε το 1984 στην Ορεστιάδα, όπου και διαμένει. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη & Ιστορία. Εργάζεται στην Ορεστιάδα ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα και το Ράδιο «Μεθόριος» καιδιατηρεί τη στήλη «Επί του Καναπέως». Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ από το 2005. Με ενεργή συμμετοχή σε κινήματα, οργανώσεις και δράσεις αλληλεγγύης, εκλεγμένη εκπρόσωπος στην Σύγκλητο του Παντείου Πανεπιστημίου. Υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την «Ρίζα». Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Έβρου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ρίζος Δημήτριος: Γεννήθηκε το 1958 στο Σουφλί και ζει στην Αλεξανδρούπολη. Γιατρός ακτινολόγος στο Κέντρο Υγείας Σαπών. Για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά των χρυσωρυχείων. Υποψήφιος με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ από το 1990 και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012.

Ευβοίας:

Αποστόλου Ευάγγελος: Γεννήθηκε το 1949, στους Παπάδες Εύβοιας και μένει στη Χαλκίδα. Σπούδασε δασολογία. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα. Ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του κόμματος και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής. Διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000.  Ως βουλευτής ήταν μέλος δύο Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και με την έντονη δραστηριότητά του ευτύχησε να αναγνωριστεί από τους συντάκτες της Βουλής ως ένας από τους παραγωγικότερους βουλευτές τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ακριώτης Γεώργιος: Αντιπρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς 30 χρόνια συνδικαλιστής εκπαιδευτικών (πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας γρ. ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Γραμματέας ΝΕ ΣΥΝ – μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας. Η συμμετοχή του στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες συμπίπτει με την ένταξη του στην αριστερά από το 1978. Από το 1985 είναι στέλεχος του ΚΚΕ και στη συνέχεια του Συνασπισμού στην Εύβοια. Υπήρξε γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΝ Εύβοιας έως το 2009 και σήμερα είναι μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου υπεύθυνος για την σύνδεση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Εύβοιας. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου το 2014 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ενώ στις εθνικές εκλογές του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Ευβοίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ευρυτανίας:

Κώτσιας Θωμάς: Γεννήθηκε στη Βελαώρα το 1955.

Πήγε γυμνάσιο στη Γρανίτσα και στη συνέχεια στο Κερασοχώρι,  φιλοξενούμενος μαζί με άλλους συμπατριώτες, σε δύσκολες εποχές, στο τότε  Εκκλησιαστικό οικοτροφείο. Σπούδασε στην Αθήνα στη σχολή Εργοδηγών Χημικών, δουλεύοντας παράλληλα σε οικοδομές και εστιατόρια. Από το 1980 εργάστηκε στα ΕΛ.ΠΕ. σαν χειριστής στις μονάδες παραγωγής των καυσίμων μέχρι  πρόσφατα που συνταξιοδοτήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα και αδιάλειπτα επί 30 χρόνια εκλεγόταν  στο Σωματείο και την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ., όπου και θήτευσε από διάφορες θέσεις ευθύνης. Ήταν υποψήφιος στις τελευταίες Νομαρχιακές εκλογές και συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα που είχε συσταθεί ενάντια στα σχέδια της κακοποίησης της ευρυτανικής  φύσης με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και υδροηλεκτρικών στον νομό. Εξέδιδε μαζί με άλλους συμπατριώτες και τις τωρινές  συνυποψήφιες στο ψηφοδέλτιο, την εφημερίδα «Καραούλι» με διάφορα θέματα γύρω απ’ την προβολή, την προστασία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ευρυτανίας. Αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και εφημερίδες του νομού. Η υποψηφιότητα του στην Ευρυτανία με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ζακύνθου:

Κοντονής Σταύρος: Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1963 και ασκεί από το 1995 το επάγγελμα του δικηγόρου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη νομική σχολή Αθηνών διετέλεσε για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Νομικής και μέλος του προεδρείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ήταν εκλεγμένο μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Ασύλου σαν εκπρόσωπος των φοιτητών. Την ίδια περίοδο, υπήρξε μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής στην μονοεδρική περιφέρεια της Ζακύνθου και ήταν η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του νησιού, που η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέλεξε τον βουλευτή. Ως μέλος του κοινοβουλίου συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Υποεπιτροπή αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην οποία είναι και αντιπρόεδρος. Σήμερα είναι υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ηλείας:

Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη: Γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 1954 στην Αθήνα. Από το 1979 διαμένει στην Αμαλιάδα Νομού Ηλείας. Είναι πτυχιούχος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πάτρας (τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός) και του Τμήματος Κεραμικής του ΙΕΚ Δήμου Βόλου. Από το 1974 οργανώθηκε στο ΚΚΕ μετέχοντας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Υπήρξε συνδικαλιστικό και κομματικό στέλεχος. Τη δεκαετία 1981-1989 ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμαλιάδας με έντονη παρουσία στα πολιτικά, πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και τη χειραφέτηση του γυναικείου κινήματος. Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ. της Μουσικής Σχολής Αμαλιάδας την περίοδο 1994-1997. Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Λαογραφικού Μουσείου Αμαλιάδας, του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» Ν. Ηλείας και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νομού Ηλείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ίδρυσή του και υποψήφια σε δημοτικές, βουλευτικές (2001, 2004) και περιφερειακές (2010) εκλογές. Πρωτοστάτησε στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» του Δήμου Ήλιδας Ηλείας. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Ελλάδας καθώς και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χειροτεχνίας της UNESCO.

Μπαξεβανάκης Δημήτριος: Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Κατοικεί στον Πύργο από το 1988. Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) Ηλείας. Δραστηριοποιείται στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας από το 2006 με την κίνηση «Ηλεία των Πολιτών» και από το 2010 με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας». Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του.

Μπαλαούρας Γεράσιμος: Γεννήθηκε στα Λεχαινά. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και έχει Master Πολιτικής Οικονομίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Οικονομολόγος της Τράπεζας Ελλάδος. Είναι αρθρογράφος της «Αυγής», της «Εφημερίδας των Συντακτών» και της «Εποχής». Στέλεχος αντιδικτατορικού κινήματος. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στην Ασφάλεια και στην ΕΣΑ. Στρατεύτηκε και δικάστηκε στη «Δίκη των 11». Πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος Φοιτητών ΑΣΟΕΕ. Πρόεδρος των εργαζομένων της Τράπεζας Ελλάδος, Γραμματεία ΟΤΟΕ και Διοίκηση ΓΣΕΕ και Οικονομικού Επιμελητηρίου. Εκπροσώπησε τους εργαζόμενους στις διαπραγματεύσεις με διοίκηση Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Γραμματεία «Συμβουλίου για τις Οφειλές Γερμανίας προς την Ελλάδα», εκπροσωπώντας το στο Βερολίνο, Γενεύη, Χάγη. Ιδρυτικό μέλος των «Ευρωπορειών», του Κοινωνικού Φόρουμ. Συμμετοχή στα κινήματα Πόρτο Αλέγκρε, Καράκας, Γένοβα, Παρίσι. Στη Γάζα στους δολοφονικούς βομβαρδισμούς Ισραήλ το 2009. Έχει υπάρξει στέλεχος «Ρήγα Φεραίου», Κ.Ε. ΚΚΕ Εσωτερικού/ ΚΚΕ Εσωτερικού- ΑΑ, Γραμματεία ΑΚΟΑ/ Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ημαθίας:

Λαπαβίτσας Κώστας: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεντρική Μακεδονία, με καταγωγή από τη Νάουσα. Σπούδασε Οικονομικά στην Αγγλία κι εργάζεται ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με ειδίκευση στα χρηματοπιστωτικά και την ιαπωνική οικονομία. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Τουρκίας και αλλού κι έχει δουλέψει σε ιαπωνική τράπεζα. Το επιστημονικό του έργο έχει διεθνή αναγνώριση και έχει συνεχή παρουσία στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Καρασαρλίδου Φρόσω: Γεννήθηκε το 1962 στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Από το 1982 ζει και εργάζεται στη Νάουσα. Από το 1983 έως το 2008 εργάστηκε ως νοσηλεύτρια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Νάουσας. Από το 2008 που παραιτήθηκε, άνοιξε δική της επιχείρηση με επεξεργασία και παραγωγή αντικειμένων από γυαλί. Είναι παντρεμένη με τον Πάνο Παρχαρίδη και έχει μια κόρη, τη Βάσια. Από το 1977 δραστηριοποιήθηκε πολιτικά ξεκινώντας από το ΚΚΕ και από το 1989 στην Ανανεωτική Αριστερά. Σήμερα είναι μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Ήταν υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με τα αυτοδιοικητικά σχήματα που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2010 (Ο Δήμος στα χέρια σου) και το 2014 (Κοινωνία Πολιτών). Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ουρσουζίδης Γεώργιος: Γεννήθηκε το 1961 στη Ν. Λυκογιάννη Βεροίας, από γονείς αγρότες και για 15 χρόνια οικονομικοί μετανάστες στη Γερμανία. Από 1987 είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός με έδρα τη Βέροια. Έχει υπάρξει Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Ν. Ημαθίας,  Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βέροιας, Μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Βέροιας, Πρόεδρος Ειδικού Σχολείου Βέροιας, Πρόεδρος ΝΕ ΤΕΕ Ημαθίας, Μέλος Διοικούσης ΤΕΕ / ΤΚ Μακεδονίας, Μέλος συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί». Είναι παντρεμένος με την Μαριάνθη Μήτογλου ιδιωτική υπάλληλο και έχει δύο κόρες. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ηρακλείου:

Μιχελογιαννάκης Γιάννης: Γεννήθηκε το 1963 στην Άνω Βιάννο του Νομού Ηρακλείου Κρήτης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Από το 1995 κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και διατηρεί την επαγγελματική του στέγη. Από την 11ην Ιανουαρίου 2011 ως πρώτος επιλαχών Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, έλαβε θέση στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Κρήτης. Στις δημοτικές εκλογές του 1998, καθώς και του 2002, εκλέχτηκε στις πρώτες θέσεις του Δήμου Ηρακλείου. Τις περιόδους 1998 – 2002 και 2003 – 2006 διατέλεσε Πρόεδρος Δ.Α.Ο.Η., Κ.Ο.Δ.Η., Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η.. Παράλληλα, ήταν αιρετό μέλος, επί χρόνια, της Νομαρχιακής Επιτροπής Πα.Σο.Κ. Ηρακλείου. Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές του 2006, οι πολίτες του Ηρακλείου τον εξέλεξαν στη δεύτερη θέση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου με περίπου 17.000 ψήφους. Στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανεκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Στις Εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηρακλείου Κρήτης και τον τίμησαν με την ψήφο τους περίπου 28.500 ψηφοφόροι. Διετέλεσε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από την 11η Ιανουαρίου 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, οπότε και καταψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ. Έκτοτε, μαζί με άλλους τρεις Ανεξάρτητους Βουλευτές, δημιούργησαν την Κίνηση Ανεξάρτητων Βουλευτών και συνεργάζονται με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη. Στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαίου 2012, καθώς και στις Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι ψηφοφόροι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου τον τίμησαν με την ψήφο τους, με αποτέλεσμα να εκλεχθεί εκ νέου Βουλευτής Ηρακλείου με την Δημοκρατική Αριστερά, καταλαμβάνοντας πανελλαδικά την πρώτη θέση σε ψήφους για το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. Στις 24 Ιουνίου 2013 και μετά από πολύμηνη και άριστη συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. , ο πρόεδρός της, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την επίσημη ένταξη του Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Κριτσωτάκης Μιχάλης: Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει Master στη Διοίκηση των Οργανισμών. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, γενικός γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών των ΤΕΙ επί τρεις θητείες, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΝ επί σειρά ετών στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και με ενασχόληση σε κεντρικό επίπεδο σε θέματα Παιδείας. Είναι αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης «Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας» και στις προτελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος. Έχει ασχοληθεί με τοπικά και περιφερειακά θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος, με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Από την αρχή δραστήριο μέλος στις πρωτοβουλίες για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το «Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς» και το ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρδάκης Σωκράτης: Γεννήθηκε στον Αμιρά Βιάννου το 1962. Τελείωσε τις σπουδές του στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, στον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Επαγγελματικού Λυκείου και στο Τμήμα Βοηθών Ιατρικών Βιολογικών Εργαστηρίων. Εργάζεται στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 1983. Υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα και στα κοινά μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Βιάννου. Έχει υπάρξει Ταμίας, Αντιπρόεδρος καθώς και 10 χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία Ν. Ηρακλείου. Από το 2005 εκλέγεται στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στην θέση του αναπληρωτή Ταμία, όπου το 2007 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Από το 2011 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας Κρήτης (ΙΝΕ). Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Ηρακλείου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεσπρωτίας:

Κατσής Μάριος: Γεννήθηκε το 1985, κατάγεται από τον Αγ. Βλάσιο Θεσπρωτίας και κατοικεί στο Γραικοχώρι. Είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται από το 2010 ως προγραμματιστής και τεχνικός Η/Υ στην Ηγουμενίτσα. Ήταν μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ από το 2007 έως και το 2010. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου – Λευκάδας.

Α’ Θεσσαλονίκης:

Αμανατίδης Γιάννης: Γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς από γονείς εκπαιδευτικούς. Έζησε μέχρι το 1978 στην Τερπνή Σερρών. ο 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και το 1985 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Μέλος από το 1996 του Δ.Σ., γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της Δ.Ο.Ε., της Ε.Δ.Ο.Θ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρών στα κινήματα και στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων. Μέλος της Π.Κ. εκπαιδευτικών Π.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Μέλος της Επιτροπής Εργασιακών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Χαραλαμπίδου Δέσποινα: Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1959 από γονείς αγρότες. Κατοικεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από το 1978 και εργάζεται συνεχώς στον ιδιωτικό τομέα .Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καπουσίζη, υπάλληλο του Δήμου Ευόσμου και έχει μία κόρη και έναν γιο. Από νεαρή ηλικία συμμετέχει στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού, του Εργοστασιακού Σωματείου TOPS του Δ.Σ. του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. και αναπληρωτής πρόεδρος του συνδικάτου ιματισμού. Μέλος της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουράκης Τάσος: Γεννήθηκε το 1948, στην Θεσσαλονίκη. Είναι γιατρός, πανεπιστημιακός, λογοτέχνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ ως μέλος από το 1975 έως το 1990. Από το 1990 και μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στο Συνασπισμό και είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Θεσσαλονίκης. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος και μέλος νοσοκομειακών επιτροπών, καθώς και μέλος του Δ.Σ του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε γραμματέας του ίδιου συλλόγου την περίοδο 2000-2003. Το 2002 και 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας». Στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ που διεξήχθη το 2004 εκλέχθηκε μέλος της κεντρικής πολιτικής του επιτροπής (ΚΠΕ).  Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, του 2009, του Μαΐου 2012 και του Ιουνίου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ.

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος: Γεννήθηκε στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης από γονείς πρόσφυγες το 1947. Μαθητής συμμετείχε στους αγώνες του «15% για την Παιδεία» και του «114». Γραμματέας του τελευταίου πριν τη Χούντα Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής του Α.Π.Θ. Για την αντιδικτατορική του δράση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Εργάσθηκε ως Φιλόλογος στην Ιδιωτική και Δημόσια  Μέση Εκπαίδευση και συνταξιοδοτήθηκε από το Δημόσιο. Εκλέχτηκε επανειλημμένα στα Δ.Σ. των τοπικών Συλλόγων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΣΙΕΛΘ – ΣΕΦΙΕ, αντιπρόσωπος στην ΟΙΕΛΕ και Γενικός Σύμβουλος του ΕΚΘ. Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ- Θεσ/νίκης και Γενικός Σύμβουλος της ΕΔΟΘ – Ν.Τ./ΑΔΕΔΥ. Μέλος της Κ.Ε. της «Εργατικής Διεθνιστικής Ένωσης» από το 1975 και του «Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος» από το 1985. Υπεύθυνος σύνταξης στη Θεσ/νίκη της εφημερίδας «Σοσιαλιστική Αλλαγή». Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Π.Ε. Θεσ/νίκης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2007. Πρόεδρος της «Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974»,μέλος του «Συνδέσμου Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών1967-1974» και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα. Έχει τιμηθεί από την SOS – Ρατσισμός. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης-επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».

Τριανταφυλλίδης Αλέκος: Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημοσιογράφος και φιλόλογος. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., είναι κάτοχος ειδικού μεταπτυχιακού τίτλου για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Από τα 21 του και για δώδεκα χρόνια υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Γιαννιτσών. Ως αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν υπεύθυνος του πρωτοποριακού για την εποχή Προγράμματος Οικολογικής Γεωργίας, του πρώτου πανελλαδικά εγχειρήματος εκπαίδευσης νέων αγροτών στη βιολογική-οργανική αγροτική παραγωγή (1986 – 1990). Ήταν επίσης εμπνευστής και συν-δημιουργός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Γιαννιτσών, μαζί με μια ομάδα νέων ραδιοερασιτεχνών της πόλης. Το 1994 και το 1998 έθεσε υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου Γιαννιτσών, ανένταχτος, κόντρα στα χρίσματα και στο πολιτικό κατεστημένο (λαμβάνοντας 23% και 15% των ψήφων αντίστοιχα). Το 1997 διορίστηκε ως φιλόλογος με επετηρίδα σε οργανική θέση, από την οποία αργότερα παραιτήθηκε για να αφιερωθεί αποκλειστικά στη δημοσιογραφία. Από το 1989 επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας, δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ και αφιερώματα σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας 25 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφικής παρουσίας. Συνεργάστηκε επίσης ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος του ομογενειακού ρεπορτάζ στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μετά το πραξικοπηματικό «Μαύρο» στην ΕΡΤ που επέβαλε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στις 11 Ιουνίου 2013, αγωνίζεται με τους συναδέλφους του παραμένοντας στις επάλξεις της ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας που ελέγχει την εξουσία, αρνούμενος να αιτηθεί πρόσληψης στα κυβερνητικά ραδιο-τηλεοπτικά μορφώματα (ΔΤ – ΝΕΡΙΤ). Συμπληρώνοντας 18 μήνες αγώνα και εθελοντικής εργασίας με στόχο τη διασφάλιση της Δημοκρατίας, την Ελευθερία στην Ενημέρωση και την προσωπική και επαγγελματική Αξιοπρέπεια, εξακολουθεί να αντιστέκεται παρουσιάζοντας κάθε Παρασκευή τον «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ», από τη συχνότητα της ΕΡΤ3-διαδικτυακά.

Τεκτονίδου Βουλα: Γεννήθηκε στο Μαυρονέρι Κιλκίς και από το 1963 ζει στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Τσαχιρίδη και έχουν δύο παιδιά την Αντιγόνη και τον Αναστάσιο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ), ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Περιφερειακή Ανάπτυξη (Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Διετέλεσε διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στον ΟΑΕΔ, όπου υπηρετούσε από το 1984. Υπήρξε δημοτική Σύμβουλος Αμπελοκήπων από το 2003, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Αμπελοκήπων «Πορεία προς τον Άνθρωπο» και «Όραμα με Ήθος» από το 2006.  Εισήλθε στο Κοινοβούλιο στις 18 Οκτωβρίου 2011 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την άρνησή της να υπερψηφίσει το Μνημόνιο και είναι ιδρυτικό μέλος του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία».

Γαϊτάνη Ιωάννα: Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια και είναι έμπορος. Το 1987 εντάσσεται στην οργανωμένη πάλη μέσα από τις γραμμές του τροτσκισμού και την Ο.Σ.Ε. (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση). Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ. Από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο χρέος και τα μέτρα λιτότητας. Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Β’ Θεσσαλονίκης:

Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 7/7/1966 και κατοικεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσημερίου του Δήμου Επανομής. Είναι έμπορος γεωργικών μηχανημάτων. Μέλος του Κ.Κ.Ε. από το 1984.  Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του. Μέλος της Β΄Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ. Υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος με τα ψηφοδέλτια συνεργασίας αριστερών και οικολογικών σχημάτων το 1998 και το 2006. Υποψήφια βουλευτής το 2000 με το ΣΥΝ και το 2004 με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ανάληψης Θεσσαλονίκης από το 1984 έως το 1990. Μέλος Δ.Σ. του Πανδημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Θεσσαλονίκης από το 1990 έως το 1995. Εποπτικό μέλος της «Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης» από το 1990 έως το 1993. Ιδρυτικό μέλος και μέλος Δ.Σ. του «Δικτύου Γυναικών για την Ποιότητα Ζωής στην Ύπαιθρο» από το 1996 έως το 2000. Ιδρυτικό μέλος και μέλος Δ.Σ. μέχρι σήμερα της διαδημοτικής Περιβαλλοντικής Κίνησης Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, «Κρουσίδα Γη».

Φάμελλος Σωκράτης: Χημικός μηχανικός (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακό στο περιβάλλον, εξειδικευμένος στο Νερό, την Ανακύκλωση και τα Απόβλητα. Υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης. Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. της Περιφέρειας Ένωσης Δήμων και της Γ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε.. Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης, από το 2006. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημ. Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού και μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Γραμματείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης. Διευθυντής Ανάπτυξης της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.. Εκλεγμένος στη διοίκηση του ΤΕΕ από το 1997. Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών. Διετέλεσε Πρόεδρος Αντιπροσωπείας, Μέλος Διοικούσης Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Μέλος του SOSTE ΝΕΡΟ, του Συλλόγου Αλληλέγγυων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΤ3, της Διαδημ. Επιτροπής για τη Χωματερή των Ταγαράδων.

Ιωαννίνων:

Μαντάς Χρήστος: Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1957. Έχει πτυχίο Ιατρικής Σχολής, του Α.Π.Θ ειδικότητα Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1974 στην Αριστερά ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και από την ίδρυση του ΣΥΝ ως μέλος και στέλεχός του. Υπήρξε Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων (την τελευταία περίοδο) και ως τώρα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Ιούνιο του 2012.

Στέφος Ιωάννης: Γεννήθηκε στην Κοσμηρά το 1964. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης. Υπηρετεί από το 1998 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είτε ως δάσκαλος είτε ως Δ/ντής Δημοτικού σχολείου. Κάτοχος τίτλου σπουδών 2ετούς μετεκπαίδευσης στο Διδασκαλείο Ιωαννίνων και μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιήθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές επί σειρά ετών, διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Κοσμηράς και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ιωαννιτών το 2014 με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος του Δ.Σ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και μέλος της συντακτικής επιτροπής του γιαννιώτικου περιοδικού «Δείκτες εκπαίδευσης». Υπήρξε μέλος του Συνασπισμού και σήμερα μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τζούφη Μερόπη: Η Μερόπη Τζούφη, γεννήθηκε στα Γιάννενα (κατάγεται από το κεντρικό Ζαγόρι) και αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα. Έχει σπουδάσει Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (1976-1982). Στα πλαίσια των φοιτητικών ανταλλαγών είχε μεταβεί για Κλινική άσκηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ann Arbor, Michigan, ΗΠΑ. Μέλος της ΚΝΕ (1976 – 1983) και του ΚΚΕ (1983 – 1985). Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νευρολογίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι υπεύθυνη της Παιδονευρολογικής Μονάδας, του Ειδικού Εξωτερικού Ιατρείου, καθώς και του Εργαστηρίου Νευροφυσιολογίας για παιδιά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ενώ διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρείας (για 3 διετίες, έως το 2013). Μέλος του Συνασπισμού από της ιδρύσεως του και μέχρι του μετασχηματισμού του στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλεγμένη σύνεδρος στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (2013) – Εκλεγμένο Μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ (2013 – 2014).

Καραγιάννης Ιωάννης: Γεννήθηκε στα Γιάννενα, αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή, σπούδασε Οικονομικά στο ΑΠΘ με ειδίκευση στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Νομισματικές Σχέσεις και μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και τη Διαχείριση κρίσεων. Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων και μέλος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Από το 2005 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας- σύμβουλος εξαγωγών. Είναι συγγραφέας και τακτικός αρθρογράφος οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων. Υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος το 2010 και το 2014 και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Προέρχεται από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς , ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Αγροτικού.

Καβάλας:

Εμμανουηλίδης Δημήτριος: Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1954. Από το 1983 ως τη συνταξιοδότησή του το 2014,δίδαξε ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Καβάλας, του Ομίλου για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας και του Συλλόγου για την Προστασία της Πολιτιστικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος το 2010, με το συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών». Εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας, στις εκλογές του Μαΐου 2012.

Ιωαννίδης Ηλίας: Γεννήθηκε στη Λεύκη Καβάλας το 1960 με καταγωγή προσφυγική από τη Νικόπολη του Πόντου. Στην αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής τους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Γραμματέας επί σειρά ετών του Συνασπισμού και μέλος της κεντρικής επιτροπής αυτού και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Νέα Πόλη». Δημοτικός σύμβουλος με την «Συμπαράταξη Πολιτών». Ενεργή συμμετοχή στα περιβαλλοντικά κινήματα.

Τσανάκα Αλεξάνδρα: Γεννήθηκε το 1965. Απόφοιτη 3ου Λυκείου Καβάλας. Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός με ιδιαίτερες γνώσεις στα συγκοινωνιακά. Ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Μέλος Επιτροπών προσβασιμότητας των Δήμων Καβάλας και Νέστου, εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας και Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ΑΜ. Μέλος της γραμματείας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, μέλος της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Καβάλας. Υπήρξε μέλος της γραμματείας και υποψήφια παρατάξεων « Νέα Πόλη» και «Συμπαράταξη πολιτών». Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2009.

Καρδίτσας:

Μιχαλάκης Νικόλαος: Γεννήθηκε στην Καρδίτσα, το 1956. Σπούδασε Ιατρική, με ειδικότητα στην Καρδιολογία. Ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού Καρδίτσας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Καρδίτσας, Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας (2002-2006) και εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής, το 2012. Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Λάππας Σπυρίδων: Είναι δικηγόρος Καρδίτσας από το 1981 και διατηρει δικηγορικό γραφείο με συνεργάτες δικηγόρους και τη σύζυγό του Αλεξία Μπανάσιου. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 1986- 1990, Γραμματέας και Αναπληρωτής Πρόεδρος για πολλά χρόνια, ενώ το έτος 2004 ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Ασχολείται ιδιαίτερα ως νομικός με την Ιατρική Αμέλεια, για την οποία επίσης δίνει διαλέξεις στα μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας. Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν πρόεδρος των Θεσσαλών και των Καρδιτσιωτών Φοιτητών. Ήταν μέλος του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και στη συνέχεια του ΚΚΕεσ. Σήμερα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την ΚΑΡ.ΠΟ.Σ.

Κατσαβρία-Σιωροπούλου Χρυσούλα: Γεννήθηκε στην Ανάβρα Καρδίτσας. Είναι πτυχιούχος Σχολής Καλών Τεχνών και εμψυχώτρια. Είναι παντρεμένη με τον γεωπόνο Δημήτρη Σιωρόπουλο κι έχουν τρία παιδιά. Ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στο Μιλάνο Ιταλίας ως καθηγήτρια στο πρότυπο σχολείο Μοντεσσόρι, στο μουσείο Castello Sfortzesco και στο Κέντρο Πολιτισμού. Εργάστηκε, επίσης, ως καθηγήτρια στη Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας, σε σχολεία του Νομού και στο Δήμο Καρδίτσας με καθοριστική συμβολή στη δημιουργία του δικτύου παιδικών βιβλιοθηκών. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ταμασίου και από το 2014 είναι αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σοφάδων. Είναι στέλεχος πολιτιστικών φορέων του Νομού. Μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καστοριάς:

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος: Γεννήθηκε το 1980 στο Βοτάνι του νομού Καστοριάς. Υπηρέτησε τεχνικός τηλεπικοινωνιών και εργάστηκε στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων στις εταιρείες IOVEL, ERICSSON HELLAS και από το 2006 στον ΟΤΕ. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις. Είναι πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς.

Κέρκυρας:

Σαμοΐλης Στέφανος: Γεννήθηκε το 1955 στην Λευκίμμη Κέρκυρας. Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Γένοβας Ιταλίας. Είναι αρχιτέκτων-μηχανικός. Εργάζεται από το 1983 ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Νησί της Κέρκυρας, έχοντας τεχνικό γραφείο στην Πόλη της Κέρκυρας. Από το 1998 μέχρι σήμερα εργάζεται στην διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου εργαζομένων στην ΜΟΔ ΑΕ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων). Από το 1983 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ενεργός συνδικαλιστής στο χώρο των μηχανικών με την παράταξη «Αριστερή Πρωτοβουλία». Από το 2011 είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας, επικεφαλής της παράταξης «Εμπρός μ” εσένα για την Κέρκυρα» καθώς και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Κέρκυρας. Είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του Συνασπισμού.

Βάκη Φωτεινή: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας (Μ.Α και Ph.D). Είναι επίκουρη καθηγήτρια της Φιλοσοφίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συγγραφέας μελετών και άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Στρατευμένη στην Αριστερά από τα νεανικά της χρόνια, υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου (1990-1993). Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου (2013-14) και είναι μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Γαλιατσάτου ΑΝΑΣΑ.

Κεφαλληνίας:

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη: Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1957. Φοίτησε στην Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών. Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Γραμματέας της Επιτροπής Φιλίας Σερβίας. Μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών. Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Κιλκίς:

Παραστατίδης Θεόδωρος: Γεννήθηκε στους Άνω Αποστόλους το 1952 και είναι φαρμακοποιός. Πρώην Νομάρχης Ν. Κιλκίς (Σεπτ. 1996 έως και Δεκ. 2002). Ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συμμετέχει, επίσης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών.

Κοζάνης:

Μακρή Ραχήλ: Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, το 1973. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τραπεζική (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Πτυχιούχος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Καβάλας). Κατέχει Πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Διοίκηση Παράγωγης (ΤΕΙ Πειραιά – University of Paisley) καθώς και στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας – Δίκτυα Διασυνδεόμενης Παραγωγής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Στέλεχος της Οικονομικής Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κοζάνης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Επανεξελέγη στις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012. Eίναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU). Στις 2 Ιουλίου 2012 ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνης κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων-Ελληνικό τμήμα. Μέλος του μητρώου κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Μέλος του μητρώου εκπαιδευτών του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ. Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Επιμελητήριου Ελλάδος. Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών.

Ουζουνίδου Ευγενία: Γεννήθηκε στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών. Απόφοιτη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (Αυτοματοποίηση Βιομηχανικών μονάδων) του Πολυτεχνείου Κιέβου, master τεχνικών επιστημών. Διατηρούσε Τεχνικό Γραφείο από το 1989 στην Κοζάνη. Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012. Υποψήφια με την Ριζοσπαστική Αριστερά σε αυτοδιοικητικές εκλογές από το 2005. Στέλεχος της μαθητικής οργάνωσης της ΚΝΕ και μετέπειτα του ΚΚΕ, εν συνεχεία στον Συνασπισμό. Μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού από το 2004 μέχρι σήμερα. Μέλος του Ε.Κ. Φόρουμ. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, του Πανελληνίου Συλλόγου Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών. Μέλος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας. Μέλος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης. Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης.

Δημητριάδης Δημήτριος: Γεννήθηκε το 1961. Ζει και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα, ως κατασκευαστής, στον ιδιωτικό τομέα. Είναι απόφοιτος της σχολής Λογιστών, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στο Αυτοδιοικητικό κίνημα, ως μέλος του «Ρεύματος Πολιτών» και στο Αναπηρικό Κίνημα, ως πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Ορίζων». Συντονιστής της περιφερειακής Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας. Στην μεταπολίτευση, πήρε μέρος στους κοινωνικούς αγώνες, ως μέλος της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος», της «Β’ Πανελλαδικής» και της σύνταξης της «Προοπτικής». Παρέμεινε ανένταχτος αριστερός, μέχρι την επανένταξή του στο ΣΥΝ και την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμβουλος, από θέσεις ευθύνης, στην ενδυνάμωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Κορινθίας:

Θελερίτη Μαρία: Κατοικεί στην Αρχαία Κόρινθο. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο – Λύκειο του Βέλου και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της (1985) συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην περιφερειακή ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο PARIS X – Nanterre (Εργαστήριο Αστικής Γεωγραφίας Πανεπιστημίου). Ενταγμένη στην Αριστερά από τα εφηβικά της χρόνια (ήταν μέλος της ΚΝΕ ως μαθήτρια και ως φοιτήτρια) και έχει επί μακρόν αναπτύξει κινηματική αριστερή δράση στον εργασιακό – συνδικαλιστικό τομέα και σε τοπικό επίπεδο. Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο Σύλλογο Φοιτητών του Πολιτικού της Νομικής και είχε εκλεγεί στην Επιτροπή Έτους επί σειρά ετών (με την φοιτητική παράταξη «Πανσπουδαστική»). Επίσης συμμετείχε ενεργά στην Πρωτοβουλία Γυναικών Νομικής μια φεμινιστική κίνηση που συσπείρωνε αριστερές φοιτήτριες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Στον εργασιακό της χώρο διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Εργαζομένων στις ΤΕΔΚ της χώρας επί σειρά ετών. Επίσης υπήρξε μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (από το 2008) και αργότερα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου. Ήταν ένα  από τα ιδρυτικά  μέλη της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου και της Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων. Τέλος, από το 2012 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αυτοδιοίκηση. Επελέγη ως εισηγήτρια στην πρόσφατη ανοιχτή σύσκεψη διαβούλευσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με θέμα: Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Πελοπόννησο.

Ψυχογιός Γεώργιος: Γεννήθηκε το 1983 στη Λυκοποριά Κορινθίας και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ (Κομοτηνή) και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2009. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το City University του Λονδίνου. Οργανωμένος στη Νεολαία ΣΥΝ από το 2002 και μετέπειτα μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ με ενεργή συμμετοχή στα κινήματα κατά της διακοπής του ρεύματος λόγω του «χαρατσιού» της ΔΕΗ, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και στις ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων των προσφύγων. Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και σε όλες τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές εκλογές από το 2006 και έπειτα με τα ψηφοδέλτια της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς.

Κουρεμπές Φάνης: Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στον Άσσο Κορινθίας. Είναι γεωπόνος – βιοκαλλιεργητής. Απόφοιτος του Γ. Π. Α. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Διατηρεί κατάστημα γεωργικών εφοδίων και δραστηριοποιείται ως σύμβουλος γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Καλλιεργεί βιολογική επιτραπέζια σουλτανίνα και παράγει βιολογικό ελαιόλαδο από το 2006. Ασχολείται επίσης με την κατασκευή και συντήρηση έργων πρασίνου. Συμμετέχει στην πολιτική από το 1983 ως μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, σε μαζικούς φορείς, κινήματα και από το 2003 είναι μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2013 εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέλος της γραμματείας αγροτικής πολιτικής και του οργανωτικού γραφείου με ευθύνη την Πελοπόννησο. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Κορινθίας και μέλος της Δ. Ε. του παραρτήματος Πελοποννήσου, Δυτ. Στερέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το 2014 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος.

Κυκλάδων:

Συρμαλένιος Νίκος: Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μήλο. Συμμετέχει στην ανανεωτική αριστερά από τα χρόνια της δικτατορίας και σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και εργάστηκε στους τομείς των δημοσίων επενδύσεων και της περιφερειακής ανάπτυξης. Ασχολήθηκε με θέματα δημόσιας διοίκησης, εργατικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται συστηματικά με τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας, των Κυκλάδων αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μήλου. Είχε εκλεγεί ως περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τους «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό», ενώ από το 2002 έως το 2010, διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων, ως επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας και ήταν εκδότης του περιοδικού «Κυκλαδικοί Πλόες».

Συρίγος Αντώνιος: Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το έτος 1960 και ζει εκεί με την οικογένειά του ασκώντας το λειτούργημα του Δικηγόρου από το 1987. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ερμουπόλεως την οκταετία 1994-2002 και άσκησε χρέη αντιδημάρχου το έτος 1997 – 1998. Την τετραετία 1998-2002 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ του νομού Κυκλάδων, ενώ το διάστημα 1998 έως το 2006 χρημάτισε αντιπρόεδρος και μετά πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμουπόλεως. Σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου.

Μανιός Νικόλαος: Συνταξιούχος οφθαλμίατρος του ΕΣΥ. Από το 1979 έως το 1992 διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Από το 1992 έως το 1996 μέλος της γραμματείας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών και μέλος της διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Λόγω της συμμετοχής του στον αντιδικτατορικό αγώνα φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό και εξορίστηκε και στη Γυάρο. Σήμερα είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Τμήματος Υγείας. Ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 στην Β’ Αθηνών. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Κυκλάδων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λακωνίας:

Αραχωβίτης Σταύρος: Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1972. Σπούδασε στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής ΓΠΑ. Στον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε ως ελεγκτής σε οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης, είχε δικό του κατάστημα γεωργικών εφοδίων και πλέον διαθέτει γραφείο μελετών. Ταυτόχρονα εργάζεται στην ΕΑΣ Λακωνίας ως υπεύθυνος πρατηρίων εμπορίας γεωργικών εφοδίων. Έχει δραστηριοποιηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2001 και στις εκλογές του Μαΐου εξελέγη βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχασε την έδρα λόγω εκλογικού νόμου. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας. Εκλέχτηκε  βουλευτής Λακωνίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάρισας:

Βαγενά Άννα: Γεννήθηκε το 1947 στην Λάρισα. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου». Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Είναι παντρεμένη με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και έχουν δύο κόρες. Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ορκίστηκε βουλευτής ΠΑΣΟΚ, αφού αντικατέστησε ως επιλαχούσα στην Α’ Αθηνών την παραιτηθείσα από το βουλευτικό αξίωμα, Πέμυ Ζούνη. Διεγράφη στις 13 Φεβρουαρίου 2012 από την κοινοβουλευτική ομάδα, μετά την καταψήφιση του Μνημονίου. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Λαρίσης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διώτη Ηρώ: Γεννήθηκε στον Χολαργό Αθήνας, το 1979. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Δραστηριοποιείται στην Αριστερά από το 1997, μέσω του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, κινημάτων πόλης και αντιρατσιστικών κινήσεων. Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, της γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Λάρισας και της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2007. Εξελέγη Βουλευτής Λάρισας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Λασιθίου:

Δερμιτζάκης Κωστής: Γεννήθηκε στην Επισκοπή Ιεράπετρας το 1953. Σπούδασε Φαρμακευτική και από το 1978 ζει και εργάζεται στην Ιεράπετρα. Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παλέρμου Ιταλίας. Σήμερα, είναι αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου και εκπρόσωπος στο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Είναι μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 1989 και υποψήφιος βουλευτής στις πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις. Διατέλεσε Νομαρχιακός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Ιεράπετρας και πρόεδρος στην Δημοτική επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης και μέλος της συντακτικής επιτροπής σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και στο λογοτεχνικό περιοδικό ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ. Στο ραδιόφωνο έχει παρουσιάσει ένα κύκλο εκπομπών με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ». Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και μία συλλογή διηγημάτων. Πολλά λογοτεχνικά του έργα έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Λέσβου:

Ζερδελής Ιωάννης: Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1956. Αποφοίτησε από το 2ο εξατάξιο Γυμνάσιο Μυτιλήνης με άριστα. Σπούδασε Ιατρική και Οδοντιατρική στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στη Μυτιλήνη ως παθολόγος Ιατρός. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Λέσβου 1985-1986, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και ιδρυτικό μέλος (1987-1990). Αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο το 1994 και 2012 και μέλος τού Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. Πρόεδρος Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ το 2006. Νομαρχιακός σύμβουλος με τη «Νέα Σελίδα» για δυο τετραετίες (1998-2006) και δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης 2006-2010. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012, βουλευτής Λέσβου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λευκάδας:

Γρηγόρης Σταύρος: Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1954. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και στη συνέχεια ως Αγροτικός Ιατρός. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας στην Αθήνα και το 1990 έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε πολλά Συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με τη Φαρμακοποιό Βασιλική Προκόπη και έχουν ένα γιό, το Γιώργο, Μηχανολόγο-Αεροναυπηγό Μηχανικό. Το 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λευκάδας. Επί 12 χρόνια μετέχει στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, τα δε 3 τελευταία ως Πρόεδρος. Το 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην οποία είναι και τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Λευκάδας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαγνησίας:

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος: Γεννήθηκε στις 14 Μάη του 1984 και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία Βόλου σε προσφυγικό περιβάλλον με αριστερές καταβολές. Ζει στο Βόλο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μέχρι την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα, ήταν ιδιωτικός υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε κυλικείο ιδιωτικής κλινικής και αρθρογραφούσε κατά περιόδους σε τοπικά περιοδικά ή εφημερίδες. Δραστηριοποιήθηκε στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Είχε ενεργή συμμετοχή στο κίνημα των αγανακτισμένων στην πόλη του Βόλου και συμμετείχε στην συντονιστική επιτροπή της λαϊκής συνέλευσης της παραλίας του Βόλου. Ως ενεργός πολίτης βοηθάει και ενισχύει τις πράξεις αλληλεγγύης του Στεκιού Αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 στην περιφέρεια Μαγνησίας. Είναι μέλος της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων.

Τζήκα-Κωστοπούλου Δανάη: Γεννήθηκε το 1986. Μεγάλωσε στον Βόλο και αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία & στις Αστικές Συγκοινωνίες στο Ε.Μ.Π. και στο Πολυτεχνείο της Βιέννης. Ζει και εργάζεται στον Βόλο ως Πολιτικός Μηχανικός και δραστηριοποιείται στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Εντάχθηκε στην αριστερά από τα φοιτητικά της χρόνια και συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις για την παιδεία το 2006. Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και ασχολήθηκε με τα αυτοδιοικητικά ζητήματα του Δήμου Αθήνας μέσα από την αυτοδιοικητική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Είναι παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα των τελευταίων ετών. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Μαγνησίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δελημήτρος Κωνσταντίνος: Γεννήθηκε στο Βόλο. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας. Σπούδασε στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου της Μεσίνα στην Ιταλία. Ως φοιτητής εντάσσεται στις γραμμές της ΚΝΕ και κατόπιν του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Ακόμα, δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην Ομοσπονδία Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας ( Ο.Ε.Φ.Σ.Ι) Είναι ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της. Το 2006 υπήρξε υποψήφιος Νομάρχης Μαγνησίας. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει στην Επιτροπή Ειρήνης Βόλου , στην Πρωτοβουλία «Ιντιφάντα» και στην Αντιφασιστική Κίνηση. Υπήρξε Πρόεδρος των Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Μαγνησίας την εποχή των μεγάλων κινητοποιήσεων για την Παιδεία. Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στη Μαγνησία με πρωτόβουλη δράση στην κορυφαία διαδήλωση του Κινήματος κατά της Παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα. Πρωτεργάτης της δημιουργίας του Χώρου Διαλόγου Κοινής Δράσης της Αριστεράς στη Μαγνησία, που αποτέλεσε τον πρόδρομο της μεγάλης συμπαράταξης της Αριστεράς στο ΣΥΡΙΖΑ.  Μέλος του Μετώπου Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής ( Μ.Ε.Τ.Α) και του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Μαγνησίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παπανατσίου Αικατερίνη: Γεννήθηκε στον Αλμυρό. Κατοικεί στη Ζαγορά Πηλίου και εργαζόταν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, από το 1983 μέχρι το 2010. Συνεχίζει να δραστηριοποιείται με τους Συνεταιρισμούς τώρα, με το Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και το Δίκτυο Γυναικείων Συνεταιρισμών Θεσσαλίας. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι τη διάσπαση και μετά στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Συνδικαλίστρια στο Οικονομικό Επιμελητήριο και στην Ομοσπονδία Συνεταιριστικών Υπαλλήλων. υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος. Μέλος του Αγροτικού Τμήματος και της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπαλλής Συμεών: Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία 1955. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΒΣΠ. Δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας. Εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες του Βόλου, στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ) σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την τηλεόραση. Αρθρογράφος και συντάκτης ύλης στον “Ταχυδρόμο”. Είχε ενεργή δράση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση και διετέλεσε αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας το 2003-2006, ενώ ήταν επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας το 2006-2010. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου το 2010 με τους “Δρόμους Συνεργασίας” και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας το 2014 με τον “Δρόμο Ανατροπής”. Έχει θητεύσει για πολλά χρόνια στη θέση του Γενικού Γραμματέα και του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας. Μέχρι το 1989 ήταν μέλος του ενιαίου Συνασπισμού χωρίς από τότε να έχει συγκεκριμένη κομματική ένταξη. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Μαγνησίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεσσηνίας:

Πετράκος Αθανάσιος: Γεννήθηκε το 1954 στην Κορώνη Μεσσηνίας από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στην Κορώνη. Το 1972 εγγράφηκε στο Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Ανέπτυξε έντονη πολιτική, κοινωνική, επιστημονική και πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου Mεσσηνίων Φοιτητών του οποίου υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρός του. Από το 1982 κατοικεί μόνιμα στη Μεσσηνία και έχει συνεχή πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα για τα προβλήματα του νομού. Στέλεχος του ενιαίου KKE μέχρι το 1991 και έκτοτε στο ΣΥΝασπισμό. Σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣYN. Ήταν υποψήφιος νομάρχης επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» στις εκλογές του 1994, 1998, 2002 και 2006. Είναι εκπαιδευτικός και υπηρετεί στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα: Γεννήθηκε στον Κάμπο Αβίας της Μάνης. Είναι μαχόμενη δικηγόρος στην Καλαμάτα, και παντρεμένη με το δικηγόρο Βασίλη Αμανατίδη. Στις γραμμές της Αριστεράς είναι ενταγμένη 35 χρόνια. Συμμετείχε στο φοιτητικό και γυναικείο κίνημα, εκλεγμένη σε διοικητικά συμβούλια φορέων και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ήταν επανειλημμένως, υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και υποψήφια σε αυτοδιοικητικά σχήματα του τόπου της. Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014 εκλέχτηκε περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα». Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ψαρρέα Έλενη: Γεννήθηκε το 1982. Κατάγεται από τις Γαϊτσές Αβίας. Μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Πτυχιούχος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει δύο μεταπτυχιακά, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Δραστηριοποιείται στο κίνημα και στην αριστερά από τα φοιτητικά της χρόνια. Είναι εκλεγμένη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και στην γραμματεία του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου. Συμμετέχει ενεργά στο φεμινιστικό κίνημα. Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών σε Ευρωπαϊκά Συντονιστικά και στο Παγκόσμιο Συντονιστικό στην Ισπανία. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Επεμβάσεις» , Ά Βραβείο, Πολυδούρεια. Είναι μέλος της συντακτικής του περιοδικού Τέχνης «Μανδραγόρας». Εργάζεται σε Διαπολιτισμικό Σχολείο στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Κωνσταντινέας Πέτρος: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1978. Απόφοιτος της Σχολής ΟΑΕΔ (Ηλεκτρολογία). Διαιτητής ποδοσφαίρου από 1996 – 2012. Διαιτητής FIFA 2012. Καλύτερος Έλληνας Διαιτητής 2011 – 2012. Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας. Μέλος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας.

Ξάνθης:

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν: Γεννήθηκε το 1968, στην Ξάνθη. Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γκαζή (Gazi) στην Άγκυρα. Από το 2003 δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός, αρχικά στον Κένταυρο, και από το 2006 στην Ξάνθη. Υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 στο Νομό Ξάνθης καθώς και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του 2010. Είναι αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ξάνθης (ΣΥΦΑΞ). Έχει διατελέσει πρόεδρος της σχολικής εφορίας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. Είναι μέλος του σώματος εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης. Εξελέγη βουλευτής στην Περιφέρεια Ξάνθης το 2012 με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Γιαννακιδης Ευστάθιος: Γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα και διαμένει στη Ξάνθη. Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ( Δ.Ο.Σ.Α). Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής,μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2010 με την Αριστερή Οικολογική Συνεργασία και το 2014 με τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέλλας:

Τζάκρη Θεοδώρα: Γεννήθηκε το 1970 στην Πέλλα και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπ. Διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 1998 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Νομό Πέλλας και διατέλεσε εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωπος του Νομού Πέλλας στο Περιφερειακό Κέντρο Ισότητας και μέλος του Δικτύου αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής του Νομού Πέλλας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 2002 επανεξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Νομό Πέλλας. Εξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

Σηφάκης Ιωάννης: Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1963. Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός από το 1987, αυτοδημιούργητος με μεγάλη προσπάθεια και δυσκολίες, με επαγγελματική απασχόληση τα πρώτα χρόνια μελέτες, κατασκευές ιδιωτικών και δημοσίων έργων και τα τελευταία 17 χρόνια αποκλειστικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κυρίως μικρά υδροηλεκτρικά έργα) σε Ελλάδα, Αλβανία και Σερβία. Κάτοικος Αριδαίας Πέλλας και πατέρας δυο παιδιών. Εν ενεργεία (εδώ και πέντε χρόνια) Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών . Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας με ευρύτατο σχήμα («ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» ) και τώρα δημοτικός σύμβουλος. Από τον Ιούλιο 2012 συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας, τον Φεβρουάριο 2013 εκλέχθηκε συντονιστής της Ν.Ε. Πέλλας. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Πέλλας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σμίας Χρηστος: Γεννήθηκε το 1952 στον Π. Μυλότοπο Γιαννιτσών. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και σήμερα είναι Διευθυντής ΕΣΥ, αιματολόγος, στην ομάδα μετμοσχεύσεων μυελού των οστών του Γ.Π. Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος του ΚΚΕ την περίοδο 1981-1991 και από το 1991 μέχρι σήμερα είναι μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών. Διετέλεσε πρόεδρος των εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού Πέλλας και την περίοδο 1984-1986 της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης Γιαννιτσών ΑΝ.Α.Σ.Α. και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλός της, στις εκλογές του 2014. Είναι μέλος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 1ο τακτικό Συνέδριο. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Πέλλας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιερίας:

Ζάννας Ζήσης: Γεννήθηκε στην Κατερίνη και σπούδασε στην φαρμακευτική Πατρών από όπου και αποφοίτησε. Ήταν πρόεδρος του συλλόγου με την ΔΑΠ. Έχει φαρμακείο στον Κορινό Πιερίας, είναι μέλος του Δ.Σ. του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Εκλέχτηκε σε συνεργασία με την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Το 2008 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπήρξε και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία ακόμη συμμετέχει και στην επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του κόμματος. Στις εκλογές του 2015 εξελέγη με το ίδιο κόμμα στην Πιερία. Είναι ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς που εκλέγεται στην Πιερία από το 1958 αλλά και ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής που έχει εκλεγεί στον νομό.

Σκουφά Μπέττυ: 1999-2001: Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στη Φιλοσοφία, Ruhr Universität Bochum, Γερμανία, ως υπότροφος του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). 1997: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγράμμα ERASMUS στο Freie Universität του Βερολίνου με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. 1991–1997: Πτυχίο Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ρέθυμνο. 1/2015 – σήμερα: Βουλευτής νομού Πιερίας με το ΣΥΡΙΖΑ 10/2008– 1/2015: Διδασκαλία Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Γερμανικών σε φροντιστηριακό επίπεδο. 10/2001- 6/2008: Υπεύθυνη εκπαιδευτική σύμβουλος της Γερμανικής ως ξένης γλώσσας σε κεντρικό φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης. Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει συνεχώς ενεργή συμμετοχή σε θέματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, καταπολέμησης της φτώχειας, καταγραφής οικολογικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας και παραγωγικής ανασυγκρότησης σε τοπικό επίπεδο. Υπήρξε μέλος Συντονιστικού της Επιτροπής ενάντια στα απόβλητα της TOSOH στο Λιτόχωρο και μέλος του European Social Forum. Διατηρεί δικτύωση και συμμετοχή σε τοπικές συλλογικότητες της Κατερίνης (όπως Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης), πανελλαδικές οργανώσεις (Αλληλεγγύη Για Όλους) και τόπους δημόσιας συζήτησης – Φόρουμ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κυρίως με τη Γερμανία). Από το 2011 και μετά, συμμετέχει συνεχώς και εκλέγεται στα αντιπροσωπευτικά εσωκομματικά όργανα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (μέλος συντονιστικού ΡΙΖ.ΑΡ.ΕΝ. Πιερίας, μέλος συντονιστικού Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης, πρώην μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας) και έχει συμμετάσχει ως υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές του 2012 και στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, στις οποίες και κατέλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης.

Τζαμακλής Χαρίλαος: Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Εισήλθε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 1973 και αποφοίτησε το έτος 1978. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, έγγαμος και πατέρας τριών αγοριών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης. Συμμετέχει σε όλες τις κινηματικές και εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην πόλη και στο νομό (διόδια, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, αγανακτισμένοι, πλειστηριασμοί κ.λ.π.). Μαζί με άλλους δικηγόρους παρέχει αφιλοκερδώς δικηγορικές υπηρεσίες για οξυμμένα κοινωνικά ζητήματα, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ. Στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας συμμετέχει ανελλιπώς στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης. Από το 1999 μέχρι και το 2014 εκλεγόταν συνεχώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί επτά χρόνια, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας. Ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κατά την εξαετία 2006 – 2011 διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Ταμίας του πανελλαδικού προνοιακού σωματείου των επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων. Την διετία 2002 – 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του προνοιακού σωματείου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης (ΛΕΑΔΙΚ). Εντάχθηκε το έτος 1975 στο «Ρήγα Φεραίο» και το 1979 στο ΚΚΕ εσωτερικού. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και συμμετείχε στη Ν.Ε. Πιερίας του ενιαίου Συνασπισμού. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέβεζας:

Μπάρκας Κωνσταντίνος: Γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης το 1981. Αποφοίτησε από τη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στο ΤΕΙ Άρτας και από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Δημοσιογράφος. Εργάστηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ. Είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ από το 2000. Δραστηριοποιήθηκε στις σχολές μέσα από τις δυνάμεις του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων, ενώ συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης μέσω του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012.

Ρεθύμνης:

Ξάνθος Ανδρέας: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Είναι γιατρός- μικροβιολόγος. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδυασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη. Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012.

Ροδόπης:

Μουσταφά Μουσταφά: Γεννήθηκσ το 1955 στο Μεγάλο Δουκάτο. Είναι ιατρός-βιοπαθολόγος. Εκλέγεται βουλευτής με τον Συνασπισμό από το 1996 έως το 2000, ενώ πολιτεύεται με την αριστερά συνεπώς από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν: Εκλεγμένος Βουλευτής Ροδόπης, από το 2012. Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Σάμου:

Σεβαστάκης Δημήτριος: Γεννήθηκε το 1960 στο Καρλόβασι της Σάμου όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του Αλέξης και Καίτη Σεβαστακη, τόσο με τις πολιτικές όσο και τις ηθικές τους επιλογές, του κληροδοτήσαν μία ισχυρή σχέση με τη αριστερά και την σκέψη. Από το 1974 μέχρι και σήμερα, σχετίστηκε οργανωμένα ή συνεργατικά, πάντα όμως ανοιχτά και πολύπλευρα, με τις δυνάμεις της αριστεράς. Τον απασχολούν προβλήματα παραγωγικής συγκρότησης, κράτους και εργασιακής κουλτούρας. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 ξεκίνησε την εκθεσιακή και καλλιτεχνική του δραστηριότητα,  με πολλές ατομικές εκθέσεις σε μουσεία και χώρους τέχνης (Μουσείο Μπενάκη William James, Αίθουσα Αθηνών κλπ). Αρθρογραφεί συστηματικά με κείμενα πολίτικης κριτικής και ανάλυσης, στην εφημερίδα Αυγή και συχνά σε άλλες αθηναϊκές εφημερίδες ( Ελευθεροτυπία,  Έθνος, Βήμα, Καθημερινή, Δρόμος της Αριστεράς κ.α.). Τα κείμενα του, συχνά, αναδημοσιεύονται και σχολιάζονται  ευρύτατα. Θεωρητικές εργασίες του για προβλήματα τέχνης πολιτισμού και κουλτούρας, αναπτύσσονται σε συνέδρια και δημοσιεύονται σε συλλογικούς τόμους. Είναι Αν. Καθηγητής στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ όπου διδάσκει από το 2000 τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Με την σύντροφο του θεατρολόγο Ελευθερία Ραπτου έχουν μία κόρη τη Στέλλα. Από το Νοέμβρη του 2014, είναι συντονιστής του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σερρών:

Σταμπουλή Αφροδίτη: Γεννήθηκε και ζει στις Σέρρες. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του Ν. 815 ενταγμένη στη Βʼ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Το 1985-86 διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Μαιών και Νοσοκόμων ν. Δράμας. Είναι μέλος της ΑΚΟΑ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών», με συμμετοχή στις τοπικές και εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις στον νομό και στον Δήμο Σερρών από το 2002. Επίσης είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2008 έχει εκλεγεί αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, του οποίου εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο διετέλεσε το 2008-2011. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον Ιούνιο του 2012.

Τρικάλων:

Παπαδόπουλος Σάκης: Γιατρός, πρώην Διευθυντής της Β/ΠΑΘ.ΚΛΙΝΙΚΗΣ του Γ.Ν. Τρικάλων. Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε: Μέλος της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ, Πρόεδρος της Ε.Ν. Γιατρών Τρικάλων, Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ν.Σ. Τρικάλων, Αντινομάρχης. Πρόεδρος της Ν.Ε. Υγείας, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος της Κ.Ε. της Κ.Ε.Α. και του ΣΥΝ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Τρικάλων.

Δριτσέλη Παναγιώτα: Γεννήθηκε το 1982 στα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων καθώς και στην αντίστοιχη Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είναι τέλος αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Αιγύπτου. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Σιμορέλης Χρήστος: Γεννήθηκε στη Μουριά Τρικάλων από γονείς αγρότες. Σπούδασε φαρμακευτική στη Bologna της Ιταλίας. Ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός στα Τρίκαλα. Οργανώθηκε στο χώρο της Αριστεράς ως φοιτητής στα χρόνια της δικτατορίας. Είναι μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και πρώην γραμματέας της Ν.Ε του Συνασπισμού Τρικάλων. Συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας, πρώην γραμματέας του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων καθώς επίσης και στο χώρο του αθλητισμού ως πρώην γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Τρικάλων.

Φθιώτιδας:

Κυριακάκης Βασίλειος: Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1964 στη Λαμία. Είναι ιατρός νευρολόγος, εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Προέρχεται από την συνιστώσα ΚΟΕ. Από το 2006 είναι δημοτικός σύμβουλος στη Λαμία.

Καραναστάσης Απόστολος: Γεννήθηκε στη Λαμία το 1958. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και από το 1989 εργάζεται στη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ως υπεύθυνος Μηχανογράφησης και Νέων Τεχνολογιών. Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Σταυρού Φθιώτιδας (1991-1998) και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λαμιέων (1999-2007). Από το 2010 είναι πρόεδρος της Δ.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Ανατολική Στερεά.

Βέττας Δημήτριος: Σπούδασε στη γεωπονική με εξειδίκευση στην Αγροτική οικονομία. Είναι μόνιμος κάτοικος Στυλίδας όπου διατηρεί εμπορικό κατάστημα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Στυλίδας. Από το 2011 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Φθιώτιδας. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέβα Βασιλική: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου και εργάζεται ως φιλόλογος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προέρχεται από το χώρο της ευρύτερης ανένταχτης Αριστεράς. Δραστηριοποιείται, κυρίως, στο χώρο των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με ενεργό δράση στο αντιρατσιστικό κίνημα. Η συμμετοχή της στους αγώνες της ευρύτερης Αριστεράς και στην πόλη που γεννήθηκε είναι συνεχής και γνωστή. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Λαμίας για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, καθώς και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ Φθιώτιδας. Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας. στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φλώρινας:

Σέλτσας Κωνσταντίνος: Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1956 στο Ξινό Νερό Φλώρινας. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Αμύνταιο από το 1986. Πατέρας τριών παιδιών και σύζυγος Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής . Έχει υπάρξει υποψήφιος στο παρελθόν τόσο στις Βουλευτικές όσο και στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Φλωρίνης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φωκίδας:

Κωστοπαναγιώτου Ηλίας: Γεννήθηκε στο Λιδωρίκι το 1944. Τελείωσε εκεί το Γυμνάσιο. Το 1972 τελείωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής το 1979. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985 και το 1992 μετεκπαιδεύτηκε για ένα εξάμηνο στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, στη χειρουργική του ήπατος. Υπηρέτησε στο Νοσοκομείο Άμφισσας ως Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής για 15 μήνες. Το 1985 εντάχθηκε στο ΕΣΥ ως Επιμελητής στην Α΄ χειρουργική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, της οποίας διετέλεσε Διευθυντής για 8 χρόνια μέχρι την αφυπηρέτηση του το 2011. Μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας χειρουργός στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργία Γερολουκά- Κωστοπαναγιώτου και έχουν δύο γιούς (οικονομολόγος και Γιατρός). Συνδικαλιστής στον τομέα Υγείας. Εκλεγμένος γραμματέας της επιστημονικής Επιτροπής επί 8 χρόνια στο γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ, και στη συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ίδρυσή του. Υποψήφιος με το ΚΚΕ Εσωτερικού στις Βουλευτικές εκλογές του 1985, όπως επίσης και στις Βουλευτικές Εκλογές του 2004 στο Νομό Φωκίδας.

Χαλκιδικής:

Ιγγλέζη Αικατερίνη: Γεννήθηκε στην Ιερισσό το 1967, όπου μεγάλωσε και κατοικεί ως σήμερα. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί 18 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως Δασολόγος στο Δασαρχείο της Αρναίας. Σήμερα είναι άνεργη. Είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού» και γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιερισσού. Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Συμμετείχε σε κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική (εξόρυξη μεταλλουργία χρυσού), ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της, ως μέλος του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. Εκλέχθηκε βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012.

Χανίων:

Σταθάκης Γιώργος: Σπουδές: Ph.D (econ) (1983), M.A. (econ) (1978) Newcastle, Πτυχίο (οικον.), Παν. Αθηνών (1976). Πανεπιστημιακή Απασχόληση: 1988- : Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Παν. Κρήτης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας. Ερευνητικά Κέντρα. 1992-93: Center for European Studies, Harvard University, (visiting scholar). 1987-88: Center for Modern Greek Studies, Queens Coll., City Univ. of New York (researcher). 1986-87: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πάτρα (ερευνητής). 1985-86: Ίδρυμα Μεσογειακών Ερευνών (ερευνητής). Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012. Υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 2010-12: Περιφερειακός Σύμβουλος, Περιφέρεια Κρήτης, (Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης). 2004-08: Πρόεδρος του Δ.Σ. της εφημερίδας H Αυγή 2000-02: Δ.Σ. της Εταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού Νίκος Πουλαντζάς. 1993-94: Διοικ. και Eπιστ. Συμβ., Tεχνολογικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα της ETBA. 1998-90: Συμβούλιο Oικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Υπ. Εθνικής Οικονομίας.

Πολάκης Παύλος: Χειρουργός – Εντατικολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου». ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Τον Μάιο του 1999, ήταν ο επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία της Ένωσης Γιατρών Αθήνας – Πειραιά. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Σφακίων.

Βαγιωνάκη Βαλια: Χημικός. Ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου. Γεννήθηκε στο Νιο Χωριό Αποκορώνου. Σπούδασε Χημικός στη Φυσικομαθηματικής Σχολής Αθηνών, ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου. Στέλεχος της αριστεράς (ΚΚΕ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ). Διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Νομαρχία» την περίοδο 2002 – 2006, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας την ίδια περίοδο, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ, σήμερα γραμματέας του στα Χανιά. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Χανίων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χίου:

Μιχαηλίδης Ανδρέας: Γεννήθηκε το 1960 στη Χίο.  Σπούδασε Ιατρική και ειδικεύτηκε στη ρευματολογία. Από το 2008 είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.  Έχει συγγράψει και επιμεληθεί πολλές ιατρικές-ιστορικές εκδόσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, τακτικό μέλος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρίας και της Εταιρίας Μεταβολισμού των Οστών. Είναι πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Χίου από το 2000, έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως ομιλητής και μέλος των Οργανωτικών Επιτροπών.  Αρθρογραφεί στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο, για ιατρικά, ιστορικά και κοινωνικά θέματα.  Το 2003 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Χίου ως επικεφαλής «Κίνησης Ενεργών Πολιτών» λαμβάνοντας 11% των ψήφων. Το 2012 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου.  Το 2013 εξελέγη πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου- Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος». Το 2014 χρημάτισε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, είναι έφορος του Ιατρικού Ιστορικού Μουσείου Χίου και έχει χρηματίσει εκπρόσωπος του Ι.Σ.Χ. στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (δύο θητείες 2009-2014).

Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr