ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Γλυφάδα: Ξεχάστηκε το wifi στις πλατείες;

0

Τι απέγινε το πρόγραμμα με το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ που είχε συμφωνηθεί και υπογραφεί στις 03/04/2013 από τον τέως δήμαρχο Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη;

Είναι ένα εύλογο ερώτημα στο στόμα πολλών δημοτών για το έργο Παροχή Υπηρεσίας/Εκτέλεσης Εργασίας με τίτλο: «Δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi-fi), σε 5 πλατείες του Δήμου Γλυφάδας (Πλ.Νέας Ευρυάλης, Πλ.Κατράκη, Πλ.Αγίου Τρύφωνα, Πλ. Καραϊσκάκη και Πλ. Εσπερίδων)», μη υπαγόμενης στις διατάξεις του Ν. 3316/2005 (42 Α΄) συνολικής δαπάνης 19.999,80€ (συμ/νου ΦΠΑ), με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Η ανάθεση είχε γίνει στην Εταιρεία: N-TOPOS TECHNOLOGIES Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεματικής & Πληροφορικής, με έδρα το Ν. Ψυχικό Αττικής, δεδομένου ότι στη Γλυφάδα «δεν υπήρχαν» τότε, ούτε εταιρίες, ούτε συμπολίτες μας, που είχαν προτείνει την εγκατάσταση κεραιών για δωρεάν wifi.

wifiΚατά την θητεία του τέως δήμαρχου, Κώστα Κόκκορη, οι κεραίες δωρεάν wifi δεν στήθηκαν ούτε και λειτούργησαν ποτέ στο σύνολο των πλατειών της Γλυφάδας, θέμα που έχει μείνει ανέγγιχτο έως τώρα από τον δήμαρχο κ. Παπανικολάου, αλλά και από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις χωρίς να έχουν αναρωτηθεί για τα 20.000 ευρώ που επιβαρύνθηκαν οι δημότες για την εγκατάσταση κεραιών στις πλατείες της πόλης.

Μία κεραία στήθηκε για να καλύψει την κεντρική πλατεία Γλυφάδας, και δεν υπήρξε περαιτέρω καμία άλλη ενέργεια για τις υπόλοιπες πλατείες, και ειδικά της Άνω Γλυφάδας που έρχεται πάντα τελευταία στις προτεραιότητες της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Το πολυδιαφημιζόμενο wifi που θα λειτουργούσε σε όλες τις πλατείες, δεν λειτούργησε, ενώ έγινε η δαπάνη των 20.000 χιλ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στις πλατείες Αγ. Τρύφωνα και Καραϊσκάκη ουδέποτε λειτούργησε Wifi του δήμου, ενώ υπήρξε απ’ευθείας ανάθεση και δαπάνη 20.000 χιλ. ευρώ.

About Author

ΕΥΗ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr