ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κόρινθος: Η ανασύσταση της ΜΟΜΑ «ξυπνά» μνήμες και ελπίδες!

0

Η εξαγγελία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ, «ξύπνησε» στην Κορινθία μνήμες…
Όλοι ξέρουν πως ένα από τα έργα που ξεκίνησε ήταν αυτό της σύνδεσης των κοινοτήτων τότε, δημοτικών διαμερισμάτων τώρα, της Λαύκας και της Καστανιάς.
Ένα όνειρο εκατοντάδων κατοίκων αλλά και επισκεπτών που με αυτήν την αρτηρία θα γλίτωναν από τις στροφές της Καστανιάς οι οποίες αποτελούν «μελανό» σημείο για την επισκεψημότητα της περιοχής. (Στην Καστανιά βρισκόταν το θρυλικό xenia που φιλοξενούσε ακόμα και πρωθυπουργούς!)
layka kastania1
Το έργο ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια -όπως θυμούνται οι κάτοικοι της Λαύκας- απο την ΜΟΜΑ. Τα φουρνέλα είναι εκείνα που έχουν μείνει στην μνήμη τους ανεξίτηλα αφού αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να σπάσει το βουνό.

Τα μικρά παιδιά που τότε κρύβονταν από τους εκκωφαντικούς θορύβους σήμερα είναι οικογενειάρχες! Και ο δρόμος; Ακόμα περιμένει την ολοκλήρωσή του σωρεύοντας υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις!

layka kastania2
Το μεγαλύτερο μέρος βέβαια έχει ολοκληρωθεί, ελάχιστα απομένουν. Οι περιπέτειες όμως συνεχίζονται. Ο Εργολάβος που εγκαταστάθηκε για την ολοκλήρωση του τελευταία φορά στις 11 Απριλίου 2014 (σημειώνουμε πως ήταν προεκλογική περίοδος για την Αυτοδιοίκηση) ξεκίνησε εργασίες με στόχο την περαίωση. Στο σημείο μετέβη και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης για να κατευνάσει τα πνεύματα των κατοίκων οι οποίοι ακόμα και επιτροπή αγώνα συνέστησαν προκειμένου το δικό μας «Γεφύρι της Άρτας» να ολοκληρωθεί!
layka kastania ergasiew

Τα έργα έως το Νοέμβρη του 2014 σταμάτησαν και ξεκίνησαν ακόμα δυο φορές…
«Μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις για διάφορους λόγους και αιτίες εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια, το έργο αυτό προκαλεί πλέον, την κοινή γνώμη του Φενεού και της Κορινθίας γενικότερα για την καθυστέρηση που χαρακτηρίζει την κατασκευή του, γεγονός, που καταδεικνύει ελλιπή και πρόχειρο προγραμματισμό από την αρχή» αναφέρει η επιτροπή αγώνα τότε…

Την ολοκλήρωση του εναπομείναντος τμήματος έφερε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Χρίστος Δήμας ζητώντας απαντήσεις απο το Υποδομών και Δικτύων. Η απάντηση; ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΗΣ http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9081333.pdf Το Υπουργείο δεν είναι αρμόδιο, αρμόδιες είναι οι Περιφερειακές Υπηρεσίες!

Μήπως για την ολοκλήρωσή του θα πρέπει να συμβάλει και πάλι η ΜΟΜΑ την οποίαν επανασυστήνει ο Π. Καμμένος;

layka kastania xartis
ΥΓ: Το κομμάτι που υπολείπεται είναι μόλις… 2 χιλιόμετρα βάσει της μελέτης που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2014 με προυπολογισμό 1,4 εκ ευρώ!

http://ppel.gov.gr/wp-content/uploads/2013/06/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%972.pdf

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr