ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κόρινθος: «Τύμπανα πολέμου» ξανά από το Ξυλόκαστρο

0

Δεν κράτησε πολύ η γαλήνη στα δυτικά της Κορινθίας.Προς στιγμήν μονάχα φάνηκε πως τα απορρίμματα της Τρίπολης απομακρύνονται από τον ΧΥΤΑ της περιοχής… Εδώ και μερικές ημέρες, απ όταν η αρκαδική πρωτεύουσα κηρύχθηκε εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην πόλη του Ξυλοκάστρου επικρατεί αναβρασμός αφού… το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους των τόνων που «πνίγουν» την Τρίπολη από τις αρχές Σεπτέμβρη είναι και πάλι ορατό. Τοπική κοινωνία και φορείς επαναδιατυπώνουν τα επιχειρήματα που καθιστούν μια τέτοια μεταφορά αδύνατη ενώ αναχώματα βάζει και η αντιπολίτευση επιχειρώντας να προλάβει ( άραγε υπάρχουν δείγματα διαφορετικά;) την όποια αλλαγή στάση της δημοτικής αρχής Ανδρικόπουλου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλ. Τσιώτος

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλ. Τσιώτος

«Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα πράξει το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης να μετατραπεί σε σκουπιδότοπος διαφορετικά ο κόσμος θα βγει στους δρόμους» η φράση του κ.Βλάση Τσιώτου.
Από την Περιφέρεια βέβαια αναφορά δεν υπάρχει, ούτε διάψευση ούτε και επαλήθευση. Λογικό μεν αν κανείς σκεφτεί πως ο Περιφερειάρχης προσπάθησε να «απλώσει» γέφυρες προς την Ρένα Δούρου υποσχόμενος και ανταλλαγή βοήθειας στο μέλλον, εφόσον σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής ανοίξει για την Τρίπολη τον ΧΥΤΑ της Φυλής.
doyroyΗ Ρένα Δούρου δεν έχει απαντήσει ακόμα όπως ακόμα δεν έχει ανακοινώσει και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής τον προσωρινό χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων.
Πάντως οι «κακές γλώσσες» λένε πως δεν αποκλείεται – εν καιρώ κρίσης και αδιεξόδου- να δούμε να ανοίγει εκ νέου και το «Πλάτωμα» η χωματερή που έκλεισε με δικαστική απόφαση ( εξυπηρετούσε το Δήμο Τρίπολης) όλως περιέργως όμως δεν περιλαμβάνεται στην λίστα των ΧΑΔΑ που αποκαθιστά η Περιφέρεια της Πελοποννήσου με 23 εκ ευρώ !

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr