ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κόρινθος: Πόσες φορές θα…καταγράψετε την διάβρωση;

0

Ημέρα Σάββατο κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Κορινθίας για να καταγράψουν τα προβλήματα διάβρωσης από το Δήμο Κορινθίων έως και τη Δυτική Κορινθία. Του κλιμακίου προίστατο ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης ενώ παρίστατο και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Η είδηση θα ήταν… καλή εάν η συγκεκριμένη καταγραφή δεν ήταν η πολλοστή που γίνεται στα συγκεκριμένα σημεία!

Δεδομένης της επικινδυνότητας στον παραλιακό δρόμο της Κορινθίας για τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και για τις οικίες ( έχουν ήδη καταγραφεί φαινόμενα καθιζήσεων), όχι βεβαίως τώρα αλλά τα τελευταία 10 χρόνια, θα περίμενε κανείς να μην υπάρχει πλέον καταγραφή αλλά πράξη!

Την ίδια διαδρομή, από την Κόρινθο έως τα «Μαύρα Λιθάρια» είχε κάνει το 2011 και ο προηγούμενος Αντιπεριφεριάρχης Γιώργος Δέδες. Τότε δήλωνε:

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γ.Δέδες και ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γ.Δέδες και ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος

«αυτή τη φορά σε αποσπασματικές λύσεις και σε προσωρινά έργα του παρελθόντος που άλλα απέδωσαν και άλλα όχι, αλλά να προχωρήσουμε σε μία συνολική και ριζική λύση του προβλήματος που θα έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί για όλη την ακτογραμμή και φυσικά θα υλοποιείτε τμηματικά και αναλόγως την κατάσταση επικινδυνότητας του κάθε σημείου της παραλίας.»

Τα αποσπασματικά έργα που γίνονται είχε επιθεωρήσει στις 18/11/2013 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου, φωτογραφιζόμενος στο σημείο!

Τα αποσπασματικά έργα που γίνονται είχε επιθεωρήσει στις 18/11/2013 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου, φωτογραφιζόμενος στο σημείο!

Κονδύλια για το θέμα της διάβρωσης στην γραμμή αυτή έχουν ανακοινωθεί και πρόσφατα από την Περιφέρεια ενώ στ αυτιά όλων ηχεί η περιβόητη συνολική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η οποία όμως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Ωστόσο οι διαβεβαιώσεις επαναδιατυπώθηκαν: «Ο άμεσος σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι μετά την καταγραφή και την μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο αποκατάστασης σε όλο τον οδικό άξονα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων».

Αυτοψία στα σημεία του προβλήματος και απο τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη το Δεκέμβριο του 2013

Αυτοψία στα σημεία του προβλήματος και απο τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη το Δεκέμβριο του 2013

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να φτάσουμε μέχρι και το έργο, πριν η διάβρωση φτάσει στο ύψος της νέας εθνικής έχοντας «φάει» όλη τη γραμμή, οδική- οικιστική και περιβαλλοντική, της Κορινθίας.

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr