ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ο χειμώνας φέρνει κατάθλιψη στις γυναίκες

0

Σύμφωνα με έρευνα, ο χειμώνας δεν ταιριάζει καθόλου στις γυναίκες, σε σχέση με τους άνδρες που τον περνούν όπως όλες τις εποχές!

Συγκεκριμένα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Anglian Home Improvements δείχνει ότι ο γυναικείος πληθυσμός διατρέχει έως και 50% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσει εποχική κατάθλιψη συγκριτικά με το ανδρικό φύλο, ενώ είναι πιο επιρρεπείς στο φαγητό κατά την χειμερινή περίοδο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 2.000 ατόμων, από τα οποία το 66% ανέφερε ότι ο χειμώνας τους μειώνει τα κίνητρα, ενώ 6 στους 10 είπαν ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική αίσθηση της ευημερίας.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν χειρότερα το χειμώνα – με το 50% των γυναικών να επηρεάζονται περισσότερο από τον καιρό από ό, τι οι άνδρες. Επίσης 37% των γυναικών «παλεύουν» για να βρουν κίνητρα να βγουν έξω τους κρύους μήνες σε σύγκριση με το 28% των ανδρών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες δυσκολεύονται να συνηθίσουν την μείωση του ημερήσιου φωτός, αναφέροντας μια σειρά από προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα το 44% των γυναικών είπαν ότι ήταν δύσκολο να σηκωθούν το πρωί από το κρεβάτι κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ μόνο το 30% των ανδρών υποφέρει από το ίδιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη συμπεριφορική ψυχολόγος Τζο Χέμινγκς «δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα του βρετανικού πληθυσμού πάσχουν από την κατάθλιψη του χειμώνα». Η ίδια προσθέτει ότι «η έλλειψη του φυσικού φωτός και το πέρασμα από τους καλοκαιρινούς μήνες μας επηρεάζει τόσο ψυχολογικά όσο και φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Πάντα σύμφωνα με την ίδια, «τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη του χειμώνα από ό, τι οι άνδρες, γεγονός που υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία και είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με αυξημένη ευαισθησία των γυναικών σε κυκλικές μεταβολές, ορμονικές, βιολογικές ή εποχιακές»

Ωστόσο οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να βρουν παρηγοριά στο φαγητό από ότι οι άνδρες, με αποτέλεσμα να παρατηρούν μια αύξηση του βάρους τους κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Σοφία Κασιδώνη

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr