ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Απαλλαγή γονέων από τα τροφεία για του παιδικούς σταθμούς

0

nipioΤην πλήρη απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καισαριανής, για όσες οικογένειες εμφανίζουν ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ αποφάσισε το Ν.Π.Δ.Δ. «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗ» μετά από πρόταση της νέας δημοτικής αρχής.

Ταυτόχρονα, διατηρούνται όλες οι άλλες ειδικές κατηγορίες που ίσχυαν έως σήμερα (άνεργοι, οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς κ.ά.).
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται οι δήμοι να λειτουργήσουν, την πολύ επιβαρυμένη κατάσταση του Ν.Π., θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να ιεραρχήσουμε μέτρα για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών της Καισαριανής.

Μ΄ αυτό τον τρόπο έμπρακτα ο Δήμος Καισαριανής συμβάλλει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τις πολιτικές που εφάρμοσαν Ε.Ε. και κυβερνήσεις, προκειμένου να μετατρέψουν ένα κοινωνικό αγαθό σε ανταποδοτική υπηρεσία.

Η νέα δημοτική αρχή, σηματοδοτεί μ’ αυτό τον τρόπο την κατεύθυνση που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Παράλληλα υπόσχεται ότι θα σταθεί στο πλάι του κινήματος στον αγώνα για την πλήρη κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, διεκδικώντας χρηματοδότηση και το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για όλες τις κοινωνικές δομές»

About Author

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΑΚΗΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr