ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Ελεύθερος Σκοπευτής»: Εντυπωσιακό ρεκόρ για την ταινία του Κλιντ Ίστγουντ

0

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ, «Ελεύθερος Σκοπευτής» («American Sniper»), ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την κινηματογραφική της πορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, σπάζοντας αρκετά ρεκόρ στο πρώτο τριήμερο του ανοίγματός της σε ευρύ κύκλωμα στις αμερικάνικες αίθουσες.

Η ταινία έκανε το καλύτερο άνοιγμα Ιανουαρίου με 90,2 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, κατακερματίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ Ιανουαρίου που κατείχε η ταινία «Ride Along», με 41,5 εκατομμύρια δολάρια, όπως και το καλύτερο άνοιγμα για δραματική ταινία, αφήνοντας πίσω της την ταινία «The Passion of the Christ», του Μελ Γκίμπσον.

Ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» έκανε επίσης το καλύτερο άνοιγμα ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ. Το προηγούμενο ρεκόρ για τον βραβευμένο σκηνοθέτη κρατούσε η ταινία «Gran Torino» από το 2008, με 29,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» έφτασε τα 30,5 εκατομμύρια δολάρια μόνο την Παρασκευή, πρώτη μέρα που άνοιξε ευρέως στις αμερικάνικες αίθουσες.

Με 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα στις οποίες Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου, για τον εξαιρετικό Μπράντλεϊ Κούπερ, ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Φεβρουαρίου από την Tanweer.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr