ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Πόλεμος» δημοσιογράφων – Δημάρχου Βόλου

0

mpeos 1
Ο Δήμαρχος Βόλου και οι δημοσιογράφοι του Βόλου, για άλλη μια φορά έρχονται αντιμέτωποι, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών να παρεμβαίνει και τον κ. Αχιλλέα Μπέο να ανταπαντά με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

Η θέση της ΠΟΕΣΥ

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ, επισημαίνει:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά επαγγελματιών δημοσιογράφων της Μαγνησίας από το δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος με χυδαίες εκφράσεις και ενέργειες προσπαθεί να φιμώσει όσους ελέγχουν και δημοσιοποιούν τα πεπραγμένα του.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι δημοσιογράφοι του Βόλου, που έχουν μακρά παράδοση στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών, δεν θα υποκύψουν στις απειλές και στην προσπάθεια χειραγώγησής τους, που επιχειρεί ο δήμαρχος και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό του τόπου, ενημερώνοντας πλουραλιστικά τους πολίτες της περιοχής, καταγράφοντας και δημοσιοποιώντας όλες τις απόψεις, έστω και αν αυτές δεν είναι αρεστές στον κ. Μπέο.
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ δηλώνει ότι στέκεται δίπλα τόσο στη διοίκηση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, όσο και στους συναδέλφους που δέχονται τις ανοίκειες επιθέσεις του δημάρχου Βόλου.
Δηλώνει δε έτοιμο να δώσει μαζί με αυτούς κοινό αγώνα για την ελευθεροτυπία, η οποία τόσο βάναυσα βάλλεται από τον κ. Μπέο».

Η απάντηση του δημάρχου

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, η αντίδραση του δημάρχου Βόλου ήταν άμεση. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Αφού χέρι – χέρι με τις περιφερειακές ενώσεις της η ΠΟΕΣΥ ανέχθηκε την πλήρη εξάρθρωση έως διάλυση των εργασιακών σχέσεων των μελών τους, με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, με ανασφάλιστη σε χιλιάδες περιπτώσεων εργασία και με μια πρωτόγνωρη ανεργία στον κλάδο, βρήκε τη λύση: Να αναγνωρίσει σαν το μεγάλο εχθρό στο πρόσωπο της «δημοσιογραφίας» τον Αχιλλέα Μπέο!
Τελικά στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Για αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκφράζεται με τρόπο απόλυτα απαξιωτικό για την ελληνική δημοσιογραφία. Ίσως να είναι άδικο, αλλά πάλι με τέτοιους εκπροσώπους…
Χαιρετισμούς στους εργοδότες σας. Να τους δείξετε πόσο γενναίοι είστε όταν σας καταργούν συλλογικές συμβάσεις και όταν σας υποδεικνύουν τι ώρα και πως πρέπει να ανασαίνετε. Να τους θυμίζετε τον Μπέο».

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr