ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΒΟΛΟΣ: Θα μπλοκάρουν τις υπηρεσίες τους οι μηχανικοί;

0

tee magnisias

Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων και τα όσα εξελίσσονται σε βάρος των διπλωματούχων μηχανικών και στην περιοχή της Μαγνησίας, θέτουν υπόψη του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χρήστου Σπίρτζη και των περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας. Οι μηχανικοί της Μαγνησίας, ουσιαστικά έχουν κατά καιρούς εκδηλώσει την έντονη αντίθεση τους με τις εξελίξεις, ενώ όπως αναφέρουν στη σημερινή τους επιστολή, έχουν ήδη εκφράσει και την διαμαρτυρία τους, αναφορικά με την αποστολή των στοιχείων οφειλετών μηχανικών, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για άμεση κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, για αναδρομικές οφειλές τους από την 1 Ιουλίου 2011, ενώ έχει ζητηθεί να ενταθούν  όλες οι ενέργειες για την ακύρωση του νόμου 4172/2013, περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης  και να μην γίνουν  αποστολές  ειδοποιητηρίων – κατασχετηρίων από το ΕΤΑΑ στους ασφαλισμένους.
Επισημαίνουν δε, ότι «βασικοί στόχοι του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας, θα πρέπει να είναι η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το πραγματικό εισόδημα των μηχανικών, η ουσιαστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους τους ασφαλισμένους μηχανικούς οι οποίοι οφείλουν εισφορές και δεν τους θεωρούν τα βιβλιάρια και η κατάργηση των αυξημένων εισφορών».

Προτείνουν κινητοποιήσεις

Στην επιστολή της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, γίνεται λόγος για αποφάσεις του προέδρου του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκη που οδηγούν σε «αφανισμό και αφαίμαξη τους μηχανικούς που αντιμετωπίζουν πλέον ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης».
Απευθυνόμενοι λοιπόν προς τον κ. Σπίρτζη οι μηχανικοί της Μαγνησίας αναφέρουν στην επιστολή τους: «Μπορεί να βρισκόμαστε μεσούσης μιας προεκλογικής περιόδου, ωστόσο τα προβλήματα των μηχανικών δεν σταματούν, αντίθετα πολλαπλασιάζονται.
Το ΤΕΕ έχει υποχρέωση απέναντι στα μέλη του από κοινού με τους Επιστημονικούς Συλλόγους και τις Συλλογικότητες των μηχανικών, να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλα τα μέτωπα επαγγελματικής και επιστημονικής δραστηριότητας των μηχανικών, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.
Οι μορφές κινητοποιήσεων να περιλαμβάνουν και μπλοκάρισμα όλων των υπηρεσιών του ΤΕΕ πανελλαδικά απέναντι στην κυβέρνηση  (ενεργειακές επιθεωρήσεις, αυθαίρετα κ.λ.π) μέχρι την απομάκρυνση του κ. Σελλιανάκη, την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών και της νομιμότητας, αλλά και τη ποινική διερεύνηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ.
Θεωρούμε επίσης ότι πρέπει άμεσα να παρθούνε πίσω οι προσαυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ .
Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να «παγώσουν» οι προσαυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Ταυτοχρόνως να γίνει δυναμική κατάληψη του ΕΤΑΑ, μέχρι την απομάκρυνση του κ. Σελλιανάκη, την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών και της νομιμότητας, αλλά και τη ποινική διερεύνηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ».
Στην ίδια επιστολή, οι μηχανικοί της Μαγνησίας, καλούν τον πρόεδρο του ΤΕΕ, να ζητήσει ενημέρωση «για το πως ακριβώς και με ποιων τις εντολές συνέβη η χρέωση των αναδρομικών και η αποστολή του συνόλου των ασφαλιστικών οφειλών σε ΗΔΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ», όπως επίσης και την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΕΤΑΑ (και του ΤΣΜΕΔΕ). Ζητούν τέλος να διεκδικηθεί η απόσυρση κάθε αρχείου, έντυπου ή ηλεκτρονικού που πρόσθεσε τις αναδρομικές αυξήσεις και κοινοποίησε “οφειλές» χιλιάδων ασφαλισμένων σε άλλους φορείς ασφαλισμένων, χωρίς ποτέ να τους ενημερώσει. Η απόσυρση αυτή να αφορά τόσο την Εφορία και την ΗΔΙΚΑ, όσο και το Μηχανογραφικό σύστημα του Ταμείου που εμφανίζει όλες αυτές τις οφειλές και τις προσαυξήσεις τους.

Μαρία Ξηντάρα

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr