ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΒΟΛΟΣ: Αντιδράσεις για την παραλία

0

χιονια

Η εικόνα της παραλίας του Βόλου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για το πλήγμα που δέχθηκαν οι καταστηματάρχες εκείνη την ημέρα και όχι μόνο. Και επειδή η χιονόπτωση δεν αντιμετωπίστηκε ως έπρεπε, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλίας της πόλης, περνούν τώρα, πιο ψύχραιμοι, στην αντεπίθεση, απειλώντας τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου με στάση πληρωμών, αφού δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν.
Στο ίδιο μήκος κύματος, βαδίζει και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΟΛΒ, ζητώντας να παραχωρηθεί η παραλιακή ζώνη στο Δήμο.

Έντονες οι αντιδράσεις

Λίγες μέρες μετά τις γιορτές και με δεδομένο ότι πλέον όλοι είναι πιο ψύχραιμοι, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης του Βόλου, αποφάσισαν να αντιδράσουν στην επικρατούσα κατάσταση, που είχε ως συνέπεια να χαθούν πολλά χρήματα για τους καταστηματάρχες. Το διήμερο 30 και 31 Δεκέμβρη, στα περισσότερα καταστήματα, δεν υπήρχε καν πρόσβαση και όπως διαπιστώθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους, όσο και από τους επισκέπτες της πόλης, ο μηχανισμός του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο οποίος έχει στη δικαιοδοσία του την κεντρική παραλιακή ζώνη, άργησε να λειτουργήσει. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ – Αναψυκτηρίων και καταστημάτων εστίασης Μαγνησίας κ. Γιάννης Γρηγορίου, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τα όσα προηγήθηκαν. «Η παραλία -η βιτρίνα της πόλης μας- ήταν θεοσκότεινη και αστόλιστη μέσα στις γιορτές. Μετά τη χιονόπτωση ο Ο.Λ.Β. δεν φρόντισε καν να αποχιονίσει την παραλία που είναι στη δικαιοδοσία του και δεν μπορούσαμε ούτε καν ανεφοδιασμό να κάνουμε στα καταστήματά μας. Πληρώνουμε τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, αλλά δεν έχουμε καμία παροχή», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι πολλοί από τους συναδέλφους του δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών. Σημείωσε δε, ότι παρά την οικονομική κρίση και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ο Ο.Λ.Β. εδώ και μια εξαετία δεν έχει κάνει μειώσεις στα τέλη που πληρώνουν οι καταστηματάρχες.

Σύσκεψη για το θέμα

Και επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, οι καταστηματάρχες της παραλίας, έχοντας ως συμπαραστάτη στα αιτήματα τους και την Δημοτική Αρχή, ετοιμάζονται να θέσουν το θέμα επί τάπητος, σε σύσκεψη που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου. Για την ακρίβεια, η σύσκεψη προγραμματίστηκε για τις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας, στο δημαρχείο του Βόλου, παρουσία του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, των καταστηματαρχών της παραλίας, αλλά και εμπόρων που έχουν κληθεί να δώσουν το παρόν. Στόχος, να διερευνηθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα να παρέμβει η δημοτική αρχή αλλά και να χαραχθεί μια κοινή τακτική διεκδίκησης των αιτημάτων προς τον Ο.Λ.Β.

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr