ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Οκτώ οι υποψήφιοι, ένας ο στόχος

0

ΣΥΡΙΖΑ

 

Σε ρυθμούς εκλογών οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, οι οποίοι συνεχίζουν τις επαφές και τις περιοδείες σε ολόκληρο το νομό. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, οι οποίοι και παρουσιάστηκαν επισήμως, στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του κόμματος είναι οι: Κ. Δελημήτρος, Σπ. Λεμονής, Δήμητρα Μανώλη, Αλ. Μεϊκόπουλος, Μ. Μπαλλής, Δημ. Παπαϊωάννου, Κατερίνα Παπανάτσιου και Δανάη Τζήκα.
Στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε, άπαντες έστειλαν τα μηνύματα τους, ενόψει της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης. Από την πλευρά του ο Κ. Δελημήτρος, σημείωσε ότι σε μερικές μέρες η ιστορία της χώρας μας τίθεται σε νέα βάση και δήλωσε τυχερός και υπερήφανος γιατί συμμετέχει στην συνδιαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτικού χώρου, δίνοντας τη μάχη με συντρόφους «άξιους και λαμπρούς», ενώ ο κ. Λεμονής χαρακτήρισε τα νησιά των Σποράδων ως παράγοντα ανάπτυξης και βοήθειας σε όλο το Νομό. Η κ. Μανώλη κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν κυρίως το μέλλον των παιδιών τους, ενώ ο Αλ. Μεϊκόπουλος, τόνισε πως για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά του και σημείωσε ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο του «Grexit». Για βεβαιότητα νίκης με σύμμαχο την κοινωνία, έκανε λόγο ο κ. Μάκης Μπαλλής που δήλωσε αισιόδοξος για το θετικό αποτέλεσμα, ενώ ο κ. Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η Μαγνησία να δυναμώσει τη «φωνή» της στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση σε όλους τους τομείς. Τέλος η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στα αγροτικά προβλήματα ενώ η κ. Τζήκα τόνισε πως η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος, αλλά ένα άλλο πολιτικό σχέδιο που θα παλέψει για όσα παρουσιάζονται ως ανέφικτα.

Τα πλήρη βιογραφικά των  υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Μαγνησία

δελιμι
Δελημήτρος Κώστας
Γεννήθηκε στο Βόλο και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας. Σπούδασε στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου της Μεσίνα στην Ιταλία.
Ως φοιτητής εντάσσεται στις γραμμές της ΚΝΕ και κατόπιν του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Ακόμα, δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην Ομοσπονδία Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας ( Ο.Ε.Φ.Σ.Ι)
Είναι ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της.
Το 2006 υπήρξε υποψήφιος Νομάρχης Μαγνησίας.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμμετέχει στην Επιτροπή Ειρήνης Βόλου , στην Πρωτοβουλία «Ιντιφάντα» και στην Αντιφασιστική Κίνηση.
Υπήρξε Πρόεδρος των Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Μαγνησίας την εποχή των μεγάλων κινητοποιήσεων για την Παιδεία.
Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στη Μαγνησία με πρωτόβουλη δράση στην κορυφαία διαδήλωση του Κινήματος  κατά της Παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα.
Πρωτεργάτης της δημιουργίας του Χώρου Διαλόγου Κοινής Δράσης της Αριστεράς στη Μαγνησία, που αποτέλεσε τον πρόδρομο της μεγάλης συμπαράταξης της Αριστεράς στο ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος του Μετώπου Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής ( Μ.Ε.Τ.Α) και  του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου

λεμονησ
Λεμονής Σπύρος
Γεννήθηκε το 1957. Είναι ιατρός καρδιολόγος, απόφοιτος
του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Επιμελητής Α’ της Πολυκλι-
νικής Αθηνών, παράρτημα του Γενικού Νοσοκομείου “Ευαγ-
γελισμός”.
Διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και διευθυντής σε ιδιω-
τικές κλινικές.
Μέλος του ΚΚΕ από το 1975 ως το 1992.
Υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου το 2014 και νυν Δημοτικός
Σύμβουλος.
Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

μανωλη
Μανώλη Δήμητρα
Γεννήθηκε στο Ελληνικό Φαρσάλων το 1962.
Το 1976 για βιοποριστικούς λόγους μετακόμισε με την οικογένεια της στη Ν. Ιωνία του Βόλου, όπου και διαμένει.
Εργάστηκε από μικρή ηλικία ως βιομηχανική εργάτρια στην Βαμβακουργία Βόλου. Μετά το κλείσιμο της Βαμβακουργίας το 1995,  εργάσθηκε σκληρά σε διάφορες δουλειές για την επιβίωση της οικογένειάς της.
Από το 1998 εργάστηκε ως καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών, στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου.  Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013,  τέθηκε σε διαθεσιμότητα, μαζί με τις υπόλοιπες 594 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής των 595 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Εδώ και δεκάξι μήνες, μαζί με τις συναδέλφισές της, δίνει καθημερινά τη μάχη στο δρόμο για  δουλειά  και  αξιοπρέπεια.
Οργανώθηκε για πρώτη φορά στην αριστερά το 1982 στη ΚΝΕ και μετά στο ΚΚΕ. Με τη διάσπαση του 1989 εντάχθηκε στο Συνασπισμό και μετέπειτα στον  ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι παντρεμένη με το Χρήστο Μανώλη, βιομηχανικό εργάτη και έχει  2 παιδιά,  τη Χριστίνα και τον Αντώνη.

 

μεικοπουλος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Βουλευτής Μαγνησίας (2012 μέχρι σήμερα). Γεννήθηκε στις 14 Μάη του 1984. Μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία Βόλου σε οικογενειακό περιβάλλον με έντονες αριστερές καταβολές και προσφυγικές ρίζες. Είναι γιος του νοσοκομειακού γιατρού, Μιχάλη Μεϊκόπουλου και της Ειρήνης Κούνουπα, οικονομολόγου. Ο νεότερος σε ηλικία άντρας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις εκλογές του 2012. Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών του Κοινοβουλίου και μέλος των επιτροπών ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερνητικό έργο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 2014 ανέλαβε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βενεζουέλας στη θέση του Μανώλη Γλέζου που εκλέχθηκε στην Ευρωβουλή.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και γνώστης 2 ξένων γλωσσών.
Μέχρι την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα, δούλευε στον ιδιωτικό τομέα και αρθρογραφούσε κατά περιόδους σε τοπικά περιοδικά ή εφημερίδες. Δραστηριοποιήθηκε στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και είχε ενεργή συμμετοχή στο κίνημα των αγανακτισμένων. Ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε κινήματα και δράσεις αλληλεγγύης.

 

μπαλλης
Μπαλλής Συμεών (Μάκης)
Δημοσιογράφος, μέλος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας. Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία 1955 και σπούδασε Οικονομικά στην ΑΒΣΠ. Εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες του Βόλου, στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ) σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την τηλεόραση. Αρθρογράφος και συντάκτης ύλης στον “Ταχυδρόμο”.
Είχε ενεργή δράση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση και διετέλεσε αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας το 2003-2006, ενώ ήταν επικεφαλής δημοτικής παράταξης  και δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας το 2006-2010. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου το 2010 με τους “Δρόμους Συνεργασίας” και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας το 2014 με τον “Δρόμο Ανατροπής”.
Εχει θητεύσει για πολλά χρόνια στη θέση του Γενικού Γραμματέα και του μέλους του Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας.
Μέχρι το 1989 ήταν μέλος του ενιαίου Συνασπισμού χωρίς από τότε να έχει συγκεκριμένη κομματική ένταξη.

 

παπαιωαννου
Παπαϊωάννου Δημήτρης
Είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός  .Εργάστηκε από το 1977-2009 στο εργοστάσιο Τσιμέντων του Βόλου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Σήμερα συνταξιούχος.
Μέλος της ΝΕ του  ΚΚΕ μέχρι το 1991. Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι Συντονιστής της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ καθώς και της περιφέρειας ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Διετέλεσε Πρόεδρος στο εργοστασιακό σωματείο της ΑΓΕΤ από το 1995 μέχρι το 2001 καθώς και σε διάφορες θέσεις στις Διοικήσεις της  ομοσπονδίας  και του Εργατικού  Κέντρου Βόλου
Συμμετέχει ενεργά σε διάφορα κοινωνικά κινήματα πολιτών.
Συμμετείχε στις εκλογές του Δήμου Βόλου το 1986 καθώς και στις Νομαρχιακές εκλογές το 1994 στα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αντίστοιχα.
Στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 υποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό ‘’ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ’’
Στις εθνικές εκλογές του 2012 υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και ζει στην Αγριά Βόλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Παπανάτσιου Κατερίνα
Γεννήθηκε στον Αλμυρό. Κατοικεί στη Ζαγορά Πηλίου και εργαζόταν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς από το 1983-2010. Συνεχίζει την δραστηριοποίηση με τους Συνεταιρισμούς τώρα με το Γυναικείο Αγροτουριστικό Συν/σμό Ζαγοράς και το Δίκτυο Γυναικείων  Συν/μών Θεσσαλίας. Παντρεμένη με το Χρήστο Λιάτσικο. Εχει δυο παιδιά τη Συραγώ και το Δημήτρη. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι τη διάσπαση και μετά στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Συνδικαλίστρια  στο Οικονομικό επιμελητήριο και στην Ομοσπονδία συνεταιριστικών υπαλλήλων. Υποψήφια  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.
Μέλος του αγροτικού τμήματος και της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τζήκα –Κωστοπούλου Δανάη
Είναι 29 ετών. Μεγάλωσε στον Βόλο και αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία & στις Αστικές Συγκοινωνίες στο Ε.Μ.Π. και στο Πολυτεχνείο της Βιέννης. Ζει και εργάζεται στον Βόλο ως Πολιτικός Μηχανικός και δραστηριοποιείται στο ΤΕΕ Μαγνησίας.
Εντάχθηκε στην αριστερά από τα φοιτητικά της χρόνια και συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις για την παιδεία το 2006. Διετέλεσε μέλος  της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και ασχολήθηκε με τα αυτοδιοικητικά ζητήματα του Δήμου Αθήνας μέσα από την αυτοδιοικητική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Είναι παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα των τελευταίων ετών. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr