ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ψήφισμα δημοτικής κοινότητας Ρεθύμνου περί ανάκλησης αναγόρευσης του καθηγητή Χ. Ρίχτερ

0

rix1

Με ψήφισμα της η δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου, αναδεικνύει την αντίθεση της στην αναγόρευση του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ, σε ομότιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου Κρήτης, και επιζητεί την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης, από το τμήμα πολιτικών επιστημών του Ρεθύμνου. Βασικός πόλος σε αυτήν την απαίτηση, στέκονται οι απόψεις του Ρίχτερ, που αφορούν την αντίσταση των Κρητικών και της ευρύτερης εθνικής αντίστασης, που διαφαίνονται στο βιβλίο του ίδιου για την μάχη της Κρήτης, τις οποίες σημειωτέον χαρακτηρίζουν ως: «αντιεπιστημονικές και μεροληπτικές».
Κλείνοντας το ψήφισμα, αναφέρουν: «Η Δημοτική Κοινότητα Ρεθύμνου, στην τελευταία της συνεδρίαση της 19/12/2014, αφουγκραζόμενη την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει την αναγόρευση του κυρίου Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης και ζητάει από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Π.Κ. την άμεση ανάκλησή της».
Σαν γενικότερο σχόλιο, το ζήτημα της αναγόρευσης του Ρίχτερ, έχει προκαλέσει κύμα συζητήσεων και διαφωνιών, στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και τους διάφορους κύκλους της πόλης, και απ’ ότι φαίνεται, δεν έχει μπει, ακόμα, σε τροχιά »επίλυσης»

 

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr