ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Για αθέμιτο ανταγωνισμό μιλούν οι επαγγελματίες που πληρώνουν 5% τέλος

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ δημοτική αρχή Καρδίτσας το τελευταίο διάστημα γίνεται δέκτης παραπόνων από ιδιοκτήτες καταστημάτων που επιβάλλουν τέλος 5% για αθέμιτο ανταγωνισμό από επιχειρήσεις που καταβάλλουν τέλος 0,5% και οι οποίες διοργανώνουν εκδηλώσεις καθ’ υπέρβαση των όρων της άδειας μουσικής που διαθέτουν. Η δημοτική αρχή εφιστά την προσοχή των επαγγελματιών και τους καλεί να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία. Αναλυτικά η ενημέρωση που έχει σταλεί από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρδίτσας, αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2539/97 όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν. 3756/2009 και ισχύει, επιβάλλεται υπέρ των Δήμων και Κοινοτήτων στην Περιφέρεια των οποίων ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, τέλος 0,5 %  στα ακαθάριστα έσοδα των :

– Κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων, στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον σύμφωνα με την άδεια που έχει εκδοθεί, διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή εκτός του καταστήματος .

– Ζυθοπωλεία και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας .

– Καντινών.

Προκειμένου για νυκτερινά κέντρα, αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα (καμπαρέ , νάιτ κλάμπ, κοσμικές ταβέρνες, μπουάτ) και χορευτικά κέντρα με μουσική, το παραπάνω τέλος επιβάλλεται σε ποσοστό πέντε τοις εκατό 5%.

Το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου γίνονται δέκτες παραπόνων και αναφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων που καταβάλουν τέλος 5% για αθέμιτο ανταγωνισμό από επιχειρήσεις που καταβάλουν τέλος 0,5% και διοργανώνουν εκδηλώσεις  καθ’ υπέρβαση των όρων της αδείας μουσικής  που διαθέτουν.

Αρμόδια για τον σχετικό έλεγχο είναι η Αστυνομική Δ/νση και σε περίπτωση που βεβαιώνει παράβαση, την κοινοποιεί στη συνέχεια στο Δήμο, ο οποίος  με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, υποχρεούται να προχωρήσει σε οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, λόγω ουσιώδους τροποποίησης των υγειονομικών όρων λειτουργίας του. Με βάση όλα τα παραπάνω εφιστάται η προσοχή των επαγγελματιών για τη συμμόρφωσή τους με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

About Author

ΔΩΡΑ ΜΗΤΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr