ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ακόμα μια σύσκεψη για την Διώρυγα… Αποτέλεσμα;

0

Διαπιστώσεις , συμπεράσματα και.. ευχές είχε η τελευταία σύσκεψη που υλοποιήθηκε για την πολύπαθη Διώρυγα της Κορίνθου , σε πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Κορίνθιου Βουλευτή Νίκου Ταγαρά ο οποίος – η αλήθεια είναι- τελευταίως έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στο νομό αλλά και τις ενέργειες του για το νομό, εκλογές γαρ; Στα πηγαδάκια ακούγεται και αυτό!

Οι παριστάμενοι, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, Δήμαρχοι  Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και Λουτρακίου – Περαχώρας ( ξέχασαν στο γραφείο τύπου του υπουργού πως ο Δήμος είναι Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων) Γιώργος Γκιώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) Διονύσης Καραχάλιος, στελέχη και σύμβουλοι  της εταιρείας, της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου, εξέφρασαν την αναγκαιότητα της προώθησης λύσεων και έργων με σαφές περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορία, η ποικιλομορφία και οι δυνατότητες της περιοχής.

Ήτοι;

Μεγαλόπνοα σχέδια τα οποία οι Πελοποννήσιοι και δει οι Κορίνθιοι έχουν πολλάκις ακούσει να αναφέρονται, όχι όμως και να υλοποιούνται! «Πύλη της Πελοποννήσου» έχει χαρακτηρίσει συνολικά τον Ισθμό ο Πέτρος Τατούλης από την αρχή της θητείας του στην Περιφέρεια, ούτε «λιθαράκι» ωστόσο δεν έχει –όχι μπει- αλλά μετακινηθεί στην περιοχή, πόσο δε μάλλον να γίνει συνολική παρέμβαση.

Το ενημερωτικό δελτίο τύπου κατέληξε με την συμφωνία όλων για έτερη σύσκεψη με το νέο έτος, εκεί όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι θα παρουσιάσουν συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις.

Σχέδια και προτάσεις που έπρεπε ο καθείς ξεχωριστά ήδη να έχει, ήδη να έχει καταθέσει και η συγκεκριμένη σύσκεψη να ήταν η αρχή της υλοποίησης παρεμβάσεων και όχι μια συνάντηση απλής ανταλλαγής απόψεων όπου όλοι συμφωνούν γι αυτό που πρέπει να γίνει, δεν γίνεται ποτέ όμως και μας μένει η «αγαστή συνεργασία»…

Καλή τη θελήση, αναμένουμε τη νέα σύσκεψη τον Ιανουάριο μήπως εν τέλει τότε γίνει η αρχή των παρεμβάσεων… Εκτός αν οι πολιτικές εξελίξεις ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό και οι αλλαγές στα Υπουργεία φέρουν και αλλαγές στα σχέδια!

 

 

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr