ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αίτημα των οικονομικών επιμελητηρίων Κρήτης, για παράταση της υποβολής του Ε9

0
   κατάλογος
Τα οικονομικά επιμελητήρια ανατολικής και δυτικής Κρήτης, με επιστολή τους, προς το υπουργείο οικονομικών αλλά και την γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, αιτούνται της παράτασης υποβολής του Ε9.

Το αίτημα αυτό αιτιολογούν με το επιχείρημα του υπέρογκου αριθμού των υποθέσεων αλλά και των λειτουργικών προβλημάτων που ταλανίζουν το ίδιο το σύστημα. Δύο παράγοντες, που επιχειρηματολογούν, πως έχουν σαν άμεσο αντίκτυπο, να μην επαρκεί ο χρόνος μέχρι την τελική διορία υποβολής του Ε9.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:
«Είμαστε μόλις τρεις ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων Ε9 για την αποκατάσταση λαθών και παραλείψεων για την περιουσιακή κατάσταση των Ελλήνων φορολογούμενων, όπως αυτή είχε δημιουργηθεί την 01/01/2014.

Δυστυχώς ο όγκος των υποθέσεων, η μη έγκυρη ενεργοποίηση της αντίστοιχης εφαρμογής του TAXIS, καθώς και τα λειτουργικά προβλήματα του συστήματος που αντιμετωπίζουμε κατά τη διεκπεραίωση των υποθέσεων, μας υποχρεώνουν να σας μεταφέρουμε την εικόνα ότι μεγάλος όγκος υποθέσεων που χρήζουν διορθώσεων έχει μείνει σε εκκρεμότητα.
Για το λόγο αυτό σας ζητούμε να παρατείνετε την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιολογίου και εφόσον αυτό γενικά δεν προξενεί δαπάνη στον προϋπολογισμό του Κράτους:
α) Έως 30/04/2015 για τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων έως 01/01/2014.
β) Έως 30/06/2015 για τις αλλαγές που αφορούν τις μεταβολές της περιόδου 01/01/2014 έως 31/12/2014».

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr