ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Στη δικαιοσύνη εκ νέου το «μπαλάκι»

0

dikastiriaΛίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο, συνεπής στο ραντεβού του με την δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσει μηνύση και αγωγή και να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης ΕΡΓΗΛ. Ο κ. Μπέος, αρνήθηκε να αποκαλύψει τα νέα στοιχεία που κάνουν την Δημοτική Αρχή να αισιοδοξεί για μια νέα τροπή στην υπόθεση, ωστόσο δεσμεύθηκε να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, εάν και εφόσον δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων.

«Οι Βολιώτες θα βγουν κερδισμένοι
από αυτή την υπόθεση»

Σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λίγο πριν την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς και της αγωγής, ο Δήμαρχος Βόλου, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι «θα ήταν ευχής έργο να μην πληρώσει ο Βολιώτικος λαός παραλείψεις και λάθη των προηγούμενων ετών», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο και δεν είναι και δεδομένο». «Μια προσπάθεια κάνουμε. Και το έχουμε ξαναπεί, είναι μια υπόθεση που έχει κριθεί στον Άρειο Πάγο, αλλά ανοίγουμε ξανά την υπόθεση αφού έχει γίνει παραπλάνηση των δικαστικών αρχών», δήλωσε με έμφαση και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαστε εδώ, έτοιμοι να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή, γιατί έχουμε καινούρια στοιχεία, τα οποία θα θέσουμε στη δικαιοσύνη, η οποία έχει πλέον το λόγο. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα, θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε τα αποτελέσματα αυτής της διενέργειας από τις δικαστικές αρχές. Προσωπική μου εκτίμηση ή αισιοδοξία είναι ότι ο Βόλος, η ΔΕΥΑΜΒ, οι πολίτες της θα βγουν κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση. Και σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια αυτή που γίνεται, είναι ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της. Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η αγωγή και η μήνυση και σήμερα βρίσκομαι εδώ να την καταθέσω, ώστε αυτή να πάρει το δρόμο της».

Προσεχώς οι αποκαλύψεις

Ο κ. Μπέος, ερωτήθηκε και για το αν η μήνυση και η αγωγή απευθύνονται μόνο στην ΕΡΓΗΛ ή και σε άλλα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα και σε εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί και στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, και απάντησε ως εξής: «Όταν το συμφέρον της πόλης επιτάσσει κάποια μυστικότητα, αφενός προς όφελος της πόλης, αφετέρου προς όφελος της ΔΕΥΑΜΒ, θα παρακαλούσα για λίγο χρονικό διάστημα να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μη βγουν προς τα έξω κάποια στοιχεία και ονόματα. Σε ότι αφορά στη μήνυση και την αγωγή, ήδη έχω δώσει εντολή προς το νομικό γραφείο και τους νομικούς του, να εξετάσουν το ενδεχόμενο των προσωπικών δεδομένων και αν δεν υφίσταται τέτοιος λόγος, θα σας δοθεί και η μήνυση και η αγωγή σε όλους τους δημοσιογράφους για να κρίνετε από μόνοι σας τι γίνετε. Επιτρέψτε μου, αν και εφόσον η νομική υπηρεσία δεν έχει πρόβλημα, γιατί είναι λεπτοί οι χειρισμοί, να είστε σίγουροι ότι την επόμενη εβδομάδα, θα διανεμηθεί σε όλους τους δημοσιογράφους, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η μήνυση και η αγωγή».
Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είμαι σε θέση να πω, για λόγους τακτικής, ολοκληρωμένα η μήνυση τι περιλαμβάνει. Επιτρέψτε μου να το κρατήσω για μένα αυτό. Σε ότι αφορά την τακτική. Μπορεί να είναι για πρόσωπα, μπορεί να είναι για πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να είναι για την ΕΡΓΗΛ. Αφήστε με να το κρατήσω για μένα αυτό».
Ερωτηθείς δε για την εμπλοκή ενός υπαλλήλου, το όνομα του οποίου ακούστηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου απάντηση: «Ζήτησα από τον κ. Κουτσιφέλη, γιατί είναι ένας άνθρωπος χωρίς να θεωρώ ότι είναι ένοχος ή ότι έχει συμβάλει σε ενέργειες ή σκοπτικές, κάτι που θα το κρίνει η δικαιοσύνη, επειδή η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει στο παρελθόν και μέσα σε αυτή την διαδικασία ήταν εμπλεκόμενος ο κ. Κουτσιφέλης από την πλευρά των εργαζομένων, του ζήτησα ηθικά να μην συμμετέχει στην ψηφοφορία. Τώρα από εκεί και μετά, αν και εφόσον είναι, το τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη, είναι έργο της δικαιοσύνης και μόνο. Πάντως, αυτή τη φορά, να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει απαλλακτικό βούλευμα γιατί πλέον η υπόθεση ξεκινά από την Αθήνα, από την Εισαγγελία των Αθηνών».

About Author

ΜΑΡΙΑ ΞΗΝΤΑΡΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr