ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τούρκοι Tour Operators θα επισκεφτούν την Ήπειρο

0

Κάρτα με Γιάννινα-Θεασαλλονίκη-Γιαννιτσά Θετικά, ως προς την προοπτική προσέλκυσης Τούρκων επισκεπτών  στα Γιάννινα και ευρύτερα στην Ήπειρο, κρίνονται τα αποτελέσματα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο  Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη,  με αντικείμενο την «τουριστική προβολή της Ηπείρου στην Τουρκία», από την  Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο.

Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων η οποία μετείχε στην αποστολή αυτή με επτά επιχειρήσεις-μέλη της και είχαν πολλές  συναντήσεις με Τούρκους Tour Operators.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων το ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών του τουρισμού ήταν έντονο: «Τρείς εξ αυτών ενημέρωσαν ότι τον Ιανουάριο θα επισκεφθούν την περιοχή και τα ξενοδοχεία, ενώ προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο οργανωμένη επίσκεψη του Οργανισμού Τουριστικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας (TOURSAB) με τρία  τηλεοπτικά κανάλια, δημοσιογράφους και Tour Operators που πραγματικά ενδιαφέρονται να οργανώσουν ταξίδια στην Ήπειρο».

Ο συντονισμός για να γίνει η εκδήλωση (μετείχε ακόμη η Ένωση Ξενοδόχων και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πρέβεζας) ανήκε στον  Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη ο οποίος  παραβρέθηκε  και απο τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού  Στράτο Ιωάννου.

Την έναρξη έκανε ο Γενικός Πρόξενος Ν. Ματθιουδάκης, ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του TOURSAB  Basaran Ulusoy, η ομιλία του Περιφερειάρχη  Αλ. Καχριμάνη. Ακολούθησε  η παρουσίαση των Τουριστικών προγραμμάτων και προϊόντων της Ηπείρου.

Στο δείπνο που παρατέθηκε  παραβρέθηκε και ο Ελλήνο-Τουρκικός Σύνδεσμος Επιχειρηματιών και Επιμελητηρίων με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευθυμίου Γαβριηλήδη. Εκεί απονεμήθηκαν αναμνηστικές  πλακέτες στον Περιφερειάρχη, στον δήμο Ιωαννιτών με εκπρόσωπο τον αντιδήμαρχο Π. Κολόκα και στον δήμο Αρταίων.

Τουρκικό ταξιδιωτικό γραφείο διανέμει στους πελάτες του κάρτα με τρεις ελληνικές πόλεις, Γιάννενα-Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά, με την πόλη της Ηπείρου να βρίσκεται σε περίοπτη θέση.

Όλοι οι επιχειρηματίες της αποστολής, όπως σημειώνει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων,  αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα οργάνωσης συντονισμένων προσπαθειών προβολής από την Ήπειρο.

Οι επόμενες κινήσεις προβολής θα είναι στα Σκόπια, στο Ισραήλ, στην Σκανδιναβία, στην Γερμανία σε συνεργασία με την Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση, στην Αλβανία και στην Τουρκία μέχρι τα τέλη Απριλίου
2015.

 

About Author

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr