ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κιμ Γιονγκ Ούν: Έχουμε βόμβα υδρογόνου

0

Η Βόρεια Κορέα είναι ένα ισχυρό κράτος που διαθέτει πυρηνικό όπλο, άφησε να εννοηθεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ήδη έτοιμη να προκαλέσει την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας, μιας βόμβας υδρογόνου για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία επαρκώς». Τις δηλώσεις του αυτές επικαλείται το επίσημο Β. Κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Η Πιονγκγιάνγκ και στο παρελθόν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι διαθέτει τέτοιου είδους όπλα, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται  άμεση αναφορά στη βόμβα υδρογόνου.

Θυμίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει τρεις δοκιμές ατομικής βόμβας, η πρώτη το 2006, η δεύτερη το 2009 και ακόμη μια το 2013. Οι δοκιμές αυτές  είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή διεθνών κυρώσεων.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως η ΗΠΑ αμφισβητούν τους ισχυρισμούς της  Πιονγκγιάνγκ, ότι έχει καταφέρει να αναπτύξει βόμβα υδρογόνου, επισημαίνοντας ωστόσο πως «λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο και την απειλή που συνιστά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας λόγω των φιλοδοξιών της να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο».

Από την πλευρά της η Νότιο Κορέα μέσω αξιωματούχων της δηλώνουν πως  δεν πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει την τεχνολογία προκειμένου να κατασκευάσει βόμβα υδρογόνου.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr