ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατόπιν της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το ΚΚΕ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και απουσιάζει από τη σύσκεψη. Τα θέματα τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης είναι το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στόχος από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ενημέρωση της αντιπολίτευσης για το προσφυγικό, καθώς και να προσδιοριστεί διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση. Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση.

Πληροφορίες από τη συνάντηση αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει τη δημιουργία δύο διακομματικών επιτροπών, μια για το ασφαλιστικό και μια για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr