ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Στο Βύρωνα η ετήσια συνέλευση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Χορού

0

Η ετήσια συνέλευση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Χορού (European Dancehouse Network) θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα και θα συνοδευτεί από μία σειρά δράσεων. Τα μέλη του δικτύου είναι 30 Κέντρα χορού από την Τσεχία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, Τη Φινλανδία, Την Πορτογαλία, Την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ιταλία και την Πολωνία και η συνέλευσή τους θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήριο του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν του δήμου Βύρωνα από τις 29/11 έως τις 2/12.

Τις μέρες της συνάντησης το Κέντρο Χορού Ντάνκαν, που είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου αυτού, συνεργαζόμενο με μέλη της ελληνικής χορευτικής κοινότητας θα παρουσιάσει στα Ευρωπαϊκά Κέντρα Χορού που θα πάρουν μέρος στη συνάντηση, το σύγχρονο χορό στη χώρα μας. Αυτή η «απόπειρα χαρτογράφησης του τοπίου του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα» θα περιλαμβάνει εργαστήρια και συζητήσεις για το χορό αλλά και «τη σχέση του με την εκπαίδευση, την καλλιτεχνική παραγωγή και παρουσίαση, τα μέσα καταγραφής κι αποτύπωσής του καθώς και με την κοινωνικο-πολιτική πραγματικότητα», μια in situ εικαστική εγκατάσταση χορού, προβολή βίντεο για το έργο Ελλήνων χορογράφων και τη σχέση του με τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, διαδρομές στην πόλη, και ένα «Περιπατητικό δοκίμιο στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας».

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Βασίλης Γεροδήμος

Αλέξανδρος Μηστριώτης

Σιωπηλές διαδρομές: Πατρίσια Απέργη και η ομάδα Αερίτες, Νάντη Γώγουλο, Μυρτώ Δελημιχάλη, Ειρήνη Παπανικολάου, November (Χρήστος Καούκης, Marion Renard), Κατερίνα Φώτη, Μαριάννα Βαρβιάνη, Μαρία Κολλιοπούλου.

Ορίζοντες: Γκίγκη Αργυροπούλου, Πωλίνα Κρεμαστά, Michael Klien, Μαριέλα Νέστορα

Τοποθετήσεις: Τζένη Αργυρίου, Ερμίρα Γκόρο, Μαρία Γοργία, Λενιώ Κακλέα, Παναγιώτα Καλλιμάνη, Ίρις Καραγιάν, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Μέντη Μέγα, Κωνσταντίνος Μίχος, Μαριέλα Νέστορα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ιωάννα Πορτόλου, Κώστας Τσιούκας.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση, το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων και το πώς μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδώ.

Αρχοντούλα Βαρβάκη

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr