ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Έλεγχος σε 10.588 ονόματα Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες

0

Λίστα με Έλληνες καταθέτες ελβετικής τράπεζας απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Έτσι και με τη συνδρομή της Γερμανίας, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προβούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους για τη Λίστα που έχει σταλεί από τις γερμανικές αρχές και αφορά 10.588 Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα με ποσά -για το 2006- ύψους 3,9 δισ. ελβετικών φράγκων και -για το 2008- ύψους 2,9 δισ. ελβετικών φράγκων.

«Πιάνουμε το νήμα από την αρχή. Δίνουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή. Έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών   κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν και θα αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία, αυτή η λίστα δεν θα μείνει τρία χρόνια στα συρτάρια, όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ» και επεσήμανε πως «Πίσω από μια περίπτωση στη λίστα Λαγκάρντ κρύβονταν πολλά ΑΦΜ. Κάτι τέτοιο περιμένουμε να ελέγξουμε και για τη λίστα από τη Γερμανία».

Ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι πίσω από αυτά τα ποσά και τα ονόματα πιθανόν να κρύβονται και άλλα πρόσωπα όπως είχε διαπιστωθεί και για τη λίστα Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «όσον αφορά αυτούς τους καταθέτες θα τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για εθελοντική αποκάλυψη των εισοδημάτων τους».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές στον αγώνα του ελληνικού Δημοσίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr