ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Εμφύλιος στη ΝΔ – Μεϊμαράκης κατά πάντων και όλοι εναντίον Μεϊμαράκη

0

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης στρέφουν τα βέλη τους ενάντια στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη ζητήσει την παραίτησή του. Στην αντεπίθεση πέρασε τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως οι συνυποψήφιοί του έχουν ευθύνες για το χθεσινό φιάσκο ενώ ανέφερε ότι προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του προσωρινού προέδρου, εάν παραιτηθούν και οι άλλοι υποψήφιοι από τις θέσεις ευθύνης τους.

«Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, διότι αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ», είπε σε δημόσια δήλωσή του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Βρίσω πολύ υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δε γνώριζαν», πρόσθεσε.

«Όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρεία κι όλοι ρωτήσαμε να δούμε ποια εταιρεία είναι αυτή, ελέχθη ότι είναι εταιρεία η οποία έχει αναλάβει εργασίες κατά τη διάρκεια την οποία ήμασταν κυβέρνηση, ελέχθη ότι τις έφερε εις πέρας και ότι είναι μια εταιρεία που θα κάνει καλά τη δουλειά της», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία», είπε.

Στρεφόμενος ενάντια στο Μάκη Βορίδη (ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια τη στήριξή του στον Απ. Τζιτζικώστα), ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε: «άκουσα και τον κ. Βορίδη να λέει ότι πρέπει να ζητήσω μια συγγνώμη. Ήταν υπουργός της κυβέρνησης (Σαμαρά) και απ’ ότι ξέρω την ήξερε την εταιρεία, και απ’ ότι ξέρω είχε και δικηγορικές συνεργασίες μαζί». «Οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται λίγο την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχτεί», επισήμανε με νόημα.

Είπε ακόμα ότι «οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής αυτής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ κι οι ίδιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα».

Τόνισε δε ότι κατά τη γνώμη του «το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί, έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη και να δούμε πώς με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο θα προχωρήσουμε τη διαδικασία η οποία ήδη έχει ξεκινήσει».

Απευθυνόμενος στους Νεοδημοκράτες, διεμήνυσε ότι «το κόμμα είναι εδώ, θα παραμείνει δυνατό, θα ξεπεράσει το τεχνικό πρόβλημα και σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ψηφοφορία και τη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας που θα εκλέξει πρόεδρο», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κερδίσει τις εκλογές αυτές.

Ακόμα, επέρριψε τις ευθύνες εμμέσως κατά του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου, του γενικού διευθυντή Κώστα Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής Νίκου Πέτσα, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου.

Ωστόσο, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον των Παπαμιμίκου, Τσιμάρα και Πέτσα.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να παραδώσει τη μεταβατική προεδρία του κόμματος στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. «Τον καλώ και από τώρα να έρθει να του παραδώσω. Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα. Αλλά να παραιτηθούν και οι άλλοι. Αν δεν παραιτηθούν, θα τους κρίνει ο λαός» ανέφερε.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και σε άλλους πιθανούς υποψήφιους για τη θέση του μεταβατικού προέδρου, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και ο Δημήτρης Σιούφας.

Όσον αφορά τους άλλους υποψηφίους, ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ. Ειδικά για τον Απόστολο Τζιτζικώστα επισήμανε ότι έχει εκτελεστική ευθύνη και υπονόησε ότι χρησιμοποιεί τη θέση του για να απολαμβάνει τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. «Δεν τον αγάπησαν έτσι ξαφνικά όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά.

«Τι εξυπηρετούν τα ψέματα»; αναρωτήθηκαν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μετά τη δήλωση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, εκφράζοντας την ενόχλησή τους για τις υπόνοιες που άφησε ο τελευταίος για τον πρώην πρωθυπουργό, ότι είχε σχέσεις με την τεχνική εταιρεία που ανέλαβε τη διεξαγωγή εκλογών.

«Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού», αναφέρουν κύκλοι του κ. Σαμαρά.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης παραιτήθηκαν αμφότεροι από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ. Από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από περιφερειάρχης, θέση στην οποία είναι εκλεγμένος, ενώ τονίζεται ότι οι κινήσεις του κ. Μεϊμαράκη είναι προσχηματικές.

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr