ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Επόμενη στάση για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου η Βαρκελώνη!

0

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συμμετοχή στο διεθνές στο Συνέδριο «Debt Common Project for Europe» που πραγματοποιείται μεταξύ 18-21 Νοεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, είναι εκ των κεντρικών ομιλητών με θεματική «Η παρανομία του Χρέους και ο λογιστικός έλεγχος ως πρόταση για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης», ενώ πραγματοποιεί επαφές με κινήματα, συλλογικότητες και προσωπικότητες που συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων οι Eric Toussaint (μέλος της Επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου και Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στην Ελλάδα), Bodo Ellmers (εκ των συντακτών του Ψηφίσματος του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του Χρέους), Sargon Nissan (οικονομολόγος Bretton Woods Project, ενός οργανισμού που παρακολουθεί και αναλύει τις πολιτικές που εφαρμόζονται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα), Jihen Chandoul (οικονομολόγος του Οργανισμού Observatory of the Economy of Tunisse) και Carlos Sánchez Mato (σύμβουλος οικονομικών στο Δημαρχείο Μαδρίτης, που πραγματοποιεί λογιστικό έλεγχο του χρέους).

«Ό,τι κι αν κάνουν, δεν μπορούν να θάψουν την Επιτροπή, γιατί είναι σπόρος που έχει ήδη φυτευτεί κι ήδη φυτρώνει σε όλη την Ευρώπη» σχολίασε η Ζ. Κωνσταντοπούλου με αφορμή τη μετάφραση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και στα ισπανικά –μετά τα γαλλικά- και τη διανομή του.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν οι πλατφόρμες ODG («Debt Observatory in Globalization») και PACD (Citizen Debt Audit Platform) σε συνεργασία με τον Δήμο Βαρκελώνης.

Κυριακή Παπαναστασίου 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr