ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Οι Anonymous κηρύσσουν τον πόλεμο στο ISIS

0

Διαδικτυακό πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος κηρύσσει το πολιτικό δίκτυο hakers Anonymous, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που κόστισαν μέχρι στιγμής τη ζωή σε 129 ανθρώπους. Στο βίντεο που ανέβασαν στο YouTube, οι Anonymousκαλούν την ανθρωπότητα να μείνει ενωμένη μπροστά στην τρομοκρατία και προειδοποιούν τους τρομοκράτες του ISIS πως θα τους βρουν μπροστά τους.

Οι Anonymous δηλώνουν ότι ξεκίνησαν ήδη τη μεγαλύτερη επιχείρηση κυβερνοεπιθέσων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, με στόχους ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα socialmedia ατόμων που εμπλέκονται και προπαγανδίζουν την τζιχαντιστική οργάνωση.

«Ο γαλλικός λαός είναι δυνατός και μετά από αυτή τη θηριωδία θα βγει πιο ισχυρός. Οι Anonymous από όλο τον κόσμο θα σας κυνηγήσουν. Θα πρέπει να ξέρετε ότι θα σας βρούμε και δε θα σας αφήσουμε. Θα ξεκινήσουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ εναντίον σας. Να περιμένετε μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Έχει κηρυχθεί πόλεμος», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμά τους.

Ήδη οι Anonymous δημοσιοποίησαν 1000 λογαριασμούς στο Twitter υποστηρικτών και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Και φαίνεται ότι αυτός ο νέος αντίπαλος του ISIS θα είναι αρκετά δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Γιατί «παίζει στο ίδιο γήπεδο» με αυτούς, στο απέραντο πεδίο του διαδικτύου και θα προσπαθήσει να χτυπήσει ορισμένα από τα πιο ισχυρά όπλα του ISIS, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαδικτυακή επικοινωνία εν γένει, που αποτελεί για το Ισλαμικό Κράτος μέσο προπαγάνδας αλλά και στρατολόγησης. Την ίδια στιγμή, οι Anonymousπροσπαθούν να αντιστρέψουν τα επικοινωνιακά μέσα του ISIS: το φόβο, την απειλή, το μυστικό, την αίσθηση ενός μόνιμου μη ορατού κινδύνου.

 

Δείτε το βίντεο που ανέβασαν οι Anonymous:

 

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr