ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μεϊμαράκης: Μπαγάσας ο Τσίπρας

0

«Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε πως έχουμε πόλεμο.  Οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία», δήλωσε σε φίλους και στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και συνέχισε «Στέλνουμε μήνυμα στους τρομοκράτες. Όλες οι ευρωπαϊκές, δημοκρατικές δυνάμεις θα λειτουργήσουμε συλλογικά. Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες να παρασυρθούν από ακραίες, λαϊκίστικες φωνές».

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση σε μία σειρά από ζητήματα πριν το ταξίδι του στην Τουρκία και ζήτησε να ξεκαθαρίσει εάν ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Φίλη για το Ποντιακό ζήτημα και επίσης να καταστήσει σαφές προς την άλλη πλευρά πως δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές περιπολίες των συνόρων. Όσων αφορά τα hot spots θα πρέπει να γίνουν στην Τουρκία, όπως και η ταυτοποίηση των προσφύγων να πραγματοποιείται στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στο δουλεμπόριο.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχει ηρεμία και αισιοδοξία, λίγες μόνο εβδομάδες μετά από εκλογές αλλά αγωνία και ανησυχία, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για φοροεπιδρομή και κάνοντας λόγο για επικινδυνότητα του πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο μπαγάσας είναι ναι σε όλα, ναι σε φόρους, ναι σε περικοπές, ναι στη Μέρκελ. Έπαθε μετάλλαξη, από τον Σεπτέμβρη και μετά. Μέχρι το Δεκέμβρη του 2014 έλεγε «όχι» σε όλα, το Γενάρη άρχισε το «ίσως» και από το Σεπτέμβρη είναι «ναι» σε όλα».

Όσον αφορά τη συζήτηση που άνοιξε για αλλαγή του ονόματος του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε «Η ΝΔ με Μεϊμαράκη θα παραμείνει ΝΔ. Η παράταξη έρχεται από το 1974 και θα πάει πολύ μακριά. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, σε όλες τις δημοκρατίες τις Ευρώπης τα κόμματα είναι 100 ετών».

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr