ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κοινή ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού για τα κλειστά Δημόσια ΙΕΚ

0

Κοινή ερώτηση για τον κίνδυνο μη λειτουργίας των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. (Δ.Ι.Ε.Κ.), κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του Ποταμιού προς τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, χθες 11 Νοεμβρίου.

Οι ίδιοι βουλευτές τόνισαν ότι για πρώτη φορά τα Δ.Ι.Ε.Κ., μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας τους, είναι κλειστά ή στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργούν, πραγματοποιώντας μόνο μερικές ώρες μάθημα την εβδομάδα, για να αναφέρουν στην συνέχεια: «Αν και έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα κατάρτισης από την 1η Οκτωβρίου, τόσο η ολιγωρία στην ανακοίνωση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για εκπαιδευτές, όσο και η μόλις πριν 5 ημέρες έγκριση των Τμημάτων Δ.Ι.Ε.Κ. και των αντίστοιχων ειδικοτήτων του Εξαμήνου 2015Β, κατέστησε αδύνατη την έγκαιρη λειτουργία τους. Έτσι χιλιάδες σπουδαστές περιμένουν απογοητευμένοι να λάβουν ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση ενώ και μεγάλος αριθμός εκπαιδευτών συνεχίζει να βρίσκεται σε αναμονή και επαγγελματική αβεβαιότητα. Βέβαια εξήγηση για όλη αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση των κλειστών ΔΙΕΚ δεν είναι τα όσα αναφέρει γενικά και αόριστα η χθεσινή και πολύ αργοπορημένη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας στην οποία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, αλλά η πολιτική προχειρότητα και οι «άλλες» προτεραιότητες των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.».

Στην κοινή ερώτησή τους οι οκτώ βουλευτές του Ποταμιού καλούν τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, να δώσει ένα τέλος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, να βρεθούν οι αναγκαίοι χρηματοδοτικοί πόροι και να προσληφθεί το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό προκειμένου να πραγματοποιηθεί το χειμερινό εξάμηνο των Δ.Ι.Ε.Κ.

Οι βουλευτές του Ποταμιού που κατέθεσαν την ερώτηση ήταν οι ακόλουθοι: Γιώργος Μαυρωτάς – Αττικής, Γιώργος Αμυράς – Β’ Αθηνών, Γρηγόρης Ψαριανός – Β’ Αθηνών, Ιάσονας Φωτήλας – Αχαΐας, Σπυρίδων Δανέλλης – Ηρακλείου, Αικατερίνη Μάρκου – Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας – Λάρισας, Ιλχάν Αχμέτ – Ροδόπης.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr