ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Γενική Απεργία την Πέμπτη 12/11 – Ποιοι απεργούν

0

Η πρώτη 24ωρη Γενική απεργία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Περιορισμένα δρομολόγια θα εκτελούν λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ, τρένα και πλοία δε θα λειτουργήσουν, ενώ απεργούν και οι δημοσιογράφοι, εκτός από όσους καλύπτουν το απεργιακό ρεπορτάζ.

Ο «χάρτης» των συγκεντρώσεων

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Το ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής) καλεί σε προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου στις 11 το πρωί.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ορίστηκε στις 10.30 στην πλατεία Ομονοίας και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στο Μουσείο (Πατησίων). Το ίδιο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ την ίδια περίπου ώρα (10.30-11.00) καλούν στο Μουσείο-Πολυτεχνείο οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μέσω του τμήματος Εργατικής Πολιτικής, καλεί σε συμμετοχή«στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα».

 

Ποιοι απεργούν

– Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

  • Δε θα λειτουργήσουν όλη τη μέρα μετρό, τραίνα (ΟΣΕ) και Προαστιακός.
  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δε θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δε θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 και από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Δεμένα θα παραμείνουν για όλη τη μέρα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ εξήγγειλε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία.

– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα συμμετάσχουν στην απεργία.

– Οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν κι αυτοί, καθώς η ΠΟΕΣΥ εξήγγειλε τη συμμετοχή της στην απεργία. Η απεργία για τους δημοσιογράφους αρχίζει στις 06:00 της Πέμπτης και λήγει στις 06:00 της Παρασκευής και κηρύσσεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.

Βέβαια, την Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες αλλά δε θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Σημειώνεται ότι από την απεργία εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίζουν τα ίδια τα μέσα.

Επίσης, όλες οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Σάββατο, καλύπτοντας και την απεργία.

– Στην απεργία συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 

Γιώργος Διάκος

 

 

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr