ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά, οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά»

0

Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, η οποία έφτασε μπροστά στη Βουλή. Από την πορεία δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς ορισμένα άτομα προκάλεσαν επεισόδια μικρής έκτασης στο Σύνταγμα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μαθητές γυμνασίου και λυκείου από όλη την Αττική, ενώ στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Η κινητοποίηση, που αποφασίσθηκε μέσω διαδικτύου, χαρακτηρίζεται προειδοποιητική και αφορά τις ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, υποδομές, υλικά καθώς και την υποχρηματοδότηση των σχολείων εν γένει.

Την κινητοποίηση στήριξε και η ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και πέρασε μπροστά από τη Βουλή. Κύριο σύνθημα του συλλαλητηρίου ήταν «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά».

Όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, ομάδα νεαρών ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πέταξαν πέτρες στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως και στην οδό Όθωνος.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των τροχονόμων που βρίσκονται στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν συμπλοκές μικρής έντασης μεταξύ των νεαρών και δύναμης των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ένταση, σχηματίζοντας αλυσίδα και συνεχίζοντας κανονικά την πορεία στην Αμαλίας.

Παράλληλες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

 

Γιώργος Διάκος

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr