ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Νίκη και αυτοδυναμία του Ερντογάν

0

Θεαματική είναι η αύξηση των ποσοστών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. Με ποσοστό 49,4% και 316 έδρες, το ΚΔΑ κερδίζει την αυτοδυναμία στη γείτονα χώρα.

Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 το κόμμα του Ερντογάν είχε ποσοστό 40,87% και 258 έδρες, χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει την  αυτοδυναμία. Με καταγεγραμμένο το 95,5% των ψήφων:

Το ΡΛΚ συγκεντρώνει το 25,4%, και 134 έδρες (24,95% και 132 έδρες τον Ιούνιο),

το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος το 12,0% και 41 έδρες (16,29% και 80 έδρες τον Ιούνιο)

και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των λαών το 10,5% με 59 έδρες (13,12% και 80 έδρες τον Ιούνιο).

Είναι προφανές με βάση τα ποσοστά του εκλογικού αποτελέσματος, ότι το ΚΔΑ καρπώνεται σχεδόν εξολοκλήρου τις απώλειες του ακροδεξιού κόμματος και ένα μέρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Νταβούτογλου: Νίκη της Δημοκρατίας χωρίς ηττημένους

Σε ομιλία ο ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του κόμματός του στο Ικόνιο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου περιέγραψε το εκλογικό αποτέλεσμα ως μια νίκη της Δημοκρατίας.

«Σήμερα, δεν υπάρχουν ηττημένοι παρά μόνο νικητές. Σήμερα είναι μια νίκη για τη Δημοκρατία μας και το λαό μας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σας υπηρετήσουμε με επάρκεια τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα βρεθούμε ενώπιόν σας για μία ακόμη φορά το 2019», και παράλληλα  έκανε έκκληση για ενότητα στη. χώρα

 

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr