ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σοκάρει ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών: Να φέρουν διακριτικά οι πρόσφυγες

0

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του  Βέλγου υπουργού Εσωτερικών Jan Jambon, με τις προτάσεις του για το προσφυγικό πρόβλημα. Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο RTBF, πρότεινε οι πρόσφυγες να φέρουν διακριτικά, ώστε να διαχωρίζονται από τους πολίτες και να εντοπίζονται εύκολα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εκτός από τη χρήση διακριτικών γνωρισμάτων στα ρούχα τους για τον εύκολο εντοπισμό τους, ο  Jan Jambon πρότεινε τη δημιουργία ενός σήματος που θα φέρουν όλοι οι μετανάστες, για να μπορούν να διαχωρίζονται από τους άλλους πολίτες.

Επιπλέον ο Βέλγος ΥΠΕΣ πρότεινε ενίσχυση της παρακολούθησης των εισερχομένων στα κέντρα υποδοχής, καθώς και να υπάρξει λεπτομερής ανάλυση του προφίλ του κάθε αιτούντος για άσυλο στις Βρυξέλλες και οι πίνακες που θα προκύψουν να διανεμηθούν σε όλους τους δήμους του Βελγίου.

Πρότεινε επίσης οι ομοσπονδιακές Αρχές, αλλά και η αστυνομία, να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα για είσοδο στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, χωρίς όμως να μπορούν να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κατά τον Jan Jambon θα πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως σε όλους τους ιδιωτικούς χώρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προτάσεις του Βέλγου υπουργού προκάλεσαν αντιδράσεις, με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας να αναφέρει ότι τα μέτρα που προτείνονται, όχι μόνο θα στιγματίσουν τους μετανάστες, αλλά τέτοιου είδους ακροδεξιές προτάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα ασφαλείας στη χώρα.

Αντίδραση, επίσης υπήρξε και από την ένωση Cire (Συντονισμός και πρωτοβουλίες για μετανάστες και πρόσφυγες) αναφέροντας πως «αυτή η παράνομη και ανεύθυνη συμπεριφορά τείνει να ποινικοποιήσει τους πρόσφυγες».

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr