ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ολοκληρώνεται η συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάτμο

0

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η 27η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάτμο. Για 11 μέρες (22/10- 1/11) οι Πάτμιοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία παραστάσεων, που περιλαμβάνει έργα κλασσικών και σύγχρονων συγγραφέων. Μέχρι την Κυριακή θα έχουν παιχτεί συνολικά 26 παραστάσεις από ισάριθμες ερασιτεχνικές ομάδες από την Πάρο, τη Λέρο, την Άνδρο, τη Σύρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Χίο, τη Λήμνο, τη Λέσβο, την Ικαρία, τη Σάμο, τη Μύκονο, τη Ρόδο και φυσικά την ίδια την Πάτμο.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το σεμινάριο «Θεατρικές τεχνικές της σωματικής έκφρασης» από τους Barbara HoffmannTill Sterzenbach και τη μουσικοθεατρική παράσταση: «Από τη Μήδεια στη Λυσιστράτη» με την Αλίκη Καγιαλόγλου, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, εκθέσεις και την Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση Χορών και Γεύσεων που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Όσο για τις ίδιες τις θεατρικές ομάδες θα παρουσιάσουν το έργο τους, θα απολαύσουν τη δουλειά των άλλων ομάδων και θα μιλήσουν γι’ αυτό στις σχετικές συζητήσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Συνάντησης.

Η πρώτη Συνάντηση διοργανώθηκε το 1988 και από τότε κάθε Φθινόπωρο ένα νησί φιλοξενεί τη διοργάνωση αυτή για δέκα περίπου μέρες. Από το 2001 το συντονισμό της δράσης των ομάδων (μελών της) αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου (ΟΕΘΑ), που ιδρύθηκε εκείνη τη χρονιά στην Κω.

Τη φετινή διοργάνωση υπογράφουν οι: ΟΕΘΑ, Δήμος Πάτμου – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δείτε το πρόγραμμα των παραστάσεων εδώ.

27 - synantisi

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr